maanantai 19. toukokuuta 2014

Minnekäs olenkaan laittanut ne reseptilappuseni......muutamia raw-herkkuja kuten vaikka papaija-avokadocarpaccio

Kun luon uusia ohjeita tai muuntelen jo olemassaolevia,kirjoitan yleensä ainekset ja käyttämäni määrät ylös pienille lapuille.Lapuilla vaan on joskus tapana hävitä,ja niinpä on joskus käynyt niin,että kuvat ovat jäljellä mutta ohje hävinnyt ja muistissa ehkä vain osa ohjeesta.Nämä 3 raw-ruokaa ovat sellaisia,joiden ohjelappuset hävisivät.,Sitten löysin yhden ja myöhemmin toisenkin lappusen,ja kuvan carpaccioon tulevan kastikkeen ohjelappusen löysin vasta nyt.....

Papaija-avokadocarpaccio
  • papaijaa ja avokadoa hyvin hienoksi siivutettuna.Käytin tähän pientä papaijaa mutta tässä kävisi hyvin myös mango
  • tuoreen korianterin lehtiä
  • chilijauhetta tai chilihiutaleita
  • Kastike: 1 dl mandariinimehua,½ dl sitruunamehua,1 rkl soijakastiketta,1 rkl oliiviöljyä,1 rkl hunajaa,1 rkl seesamiöljyä
Ota papaijasta (tai mangosta )ohuita siivuja ja asettele lautaselle.Sekoittele kastikkeen ainekset tasaiseksi ja tiputtele kastiketta carpaccion päälle. Lisää korianterin siemenet ja ripottele vielä chilijauhetta -tai hiutaleita päälle. Kastiketta jäi yli mutta se sopii ihanasti vaikka lehtisalaatin kastikkeeksi.
Sitten olivat nämä pienet raw petit foursit(todella nameja) .Löysin kirjan välistä pohjan ohjelappusen,miten se sinnekin oli unohtunut....,mutta täytteen ohjeen muistan vain ulkomuistista,ilman määriä....Täytteessä käytin kumkvatteja.

Pienet raw-petit foursit (pohja)
  • 4½ dl kookoshiutaleita
  • 2½ dl keltaisia rusinoita
  • 1 dl manteleita.
  • appelsiinin kuoriraastetta
  • ripaus vaniljaa
Jauhoin  kookoksen,rusinat ja mantelit tasaiseksi massaksi,johon lisäsin appelsiinin kuoriraastetta sekä vaniljaa.Laitoin taikinan jääkaappiin joksikin aikaa jähmettymään ,jonka jälkeen painoin taikinaa pienten muottien pohjalle. Näitä tuli aika monta,mutten muista miten monta.Yhtä hyvin voi tehdä yhden suuremman piirakan.

Täytettä varten jauhoin kumkvatit (kunhan olin poistanut ensin siemenet) hunajan kanssa ,ja lisäsin myös hieman vaniljaa. Kuivattelin seosta ensin kuivurissa jonkun aikaa,jonka jälkeen  lusikoin sitä pikku petit fours-pohjille.Kuivattelin petit fourseja täytteineen kuivurissa vielä joitakin tunteja.Täyte oli ihanasti kirpeänmakeaa:)
Sitten olivat vielä nämä omenaiset raakaleivokset.Löysin ohjelappusenkin ,ihan vasta nyt...

Raw omenaleivokset
Pohja:
  • 2½ dl keltaisia rusinoita
  • 2 dl kookoshiutaleita
  • tiivistettyä omenamehua (määrä oli unohtunut lapulta...)
Täyte:
  • 3 vihreää omenaa
  • ripaus aitoa vaniljaa
  • 2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 3  dl kookosmaitoa
  • 5 rkl kookossokeria
  • 3rkl kookosöljyä
  • 2 dl kaakaovoita
Täytteen ainekset jauhoin hienoksi ja painoin muotin pohjalle.

Käytin tällaista muottia ja leivoksia siis tuli yhtä monta kuin kuvassa näkyy eli 12 kpl. Laitoin muotin leivospohjineen kuivuriin muutamiksi tunneiksi.

Sillä välin valmistin täytteen,sulattelin kaakaovoin ja jauhoin kaikki ainekset tasaiseksi massaksi.Kaadoin täytemassan kuivuneitten pohjien päälle ja laitoin koko muotin pakastimeen jähmettymään. Kun leivokset olivat jäätyneet poistin ne muotista.Tuosta makeudesta en muuten ole ihan varma,sillä kirjoitukseni lapussa oli kookossokerin kohdalla hieman tuhrautunut......

Päälle tuli vielä kuorrutusta,johon tuli  kookosöljyä ,lesitiiniä sekä tiivistettyä omenamehua.Näistä suurin osa meni ystävälle ja sain ihan hyvää palautetta.

16 kommenttia:

  1. Kylläpäs onkin pöytä täynnä superherkkuja! Kaikki näyttää niin makoisilta.:) Minulla myöskin tapana hukkailla muistilappusia joihin on tallennettu tärkeitä tekstejä.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta,kiitos,tosin nuo on kaikki eri aikoihin tehtyjä. Nyt on sitten vihko ostettu eli lappusten unohtelu pitäisi loppua

      Poista
  2. Ihanan näköisiä herkkuja! Onni, että löysit ohjeet. Minulla on juurikin sama ongelma, että ne lappuset karkaavat jonnekin...onneksi voin aina syyttää muita perheenjäseniä... Lisäksi minulla on ainakin 4 vihkoa, joihin reseptejä kirjoittelen. Ne nyt eivät ainakaan voi joutua hukkaan, luulisi. No, voivat!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula,kiitos,ihania olikin ja näistä tykättiin. Raakaherkkuja on niin kiva tehdä. Onneksi nyt tosiaankin on vihko tuolla keittiön pöydällä,parasta ehkä pitää se siellä niin ei häviä;D

      Poista
  3. Mulla on ratkaisu sun lappuongelmaan! Nyt kipinkapin ostamaan vihko, jonka pidät ihan vaan reseptejä varten! Mulla oli aiemmin ihan tuo sama lappuongelma (ja voi hyvänen aika, että niitä lappuja oli joka puolella), mutta sitten kerran ostin vihon, joka pyörii nyt aina tuossa pöydällä ja on siitä helppo havaita. Vihosta ohjeet on helppo etsiä. Tai no helppo ja helppo, kun välillä saa miettiä, että mikähän se tämäkin ohje on, kun reseptillä ei ole mitään nimeä... :-) Nyt on jo aika mones vihko menossa. :-)

    Aivan ihania herkkuja olet tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu,vihko tai vihkot ihan monikossakin on nyt ostettua ja lappujen häviäminen pitäisi olla menneen talven lumia tästä lähtien;D
      VIhosta tosiaankin on helppo löytää.ONgelmani on välillä myös se että kirjoitan tosi nopsaa ja sitten en aina ymmärrä mitä olen kirjoittanut;D

      Poista
  4. no okei... jos raakaherkut tuolta näyttää niin olen mimäkin niille mahdollisuuden valmis antamaan :-) Olet sinä vaan velho!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Andalusiana,ihanainen .Give it a try;D Ei mutta ihan totta,makeat raakaherkut on tosi hyviä ,tosin suolaisetkin sellaisia ovat.

      Poista
  5. Aivan ihania herkkuja! Nuo kookosrusina-jutut kuulostaa hyvältä myös, laitan ohjeen talteen. Täällä toinen joka muka varmasti muistaa ulkoa mitä tuli heiteltyä leivonnaiseen/ruokaan jotka sitten unohtuu jo kun se on uunissa. Tai jos ne saakin kirjoitettua paperille, se paperi taatusti häviää.. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Herkkuhovi:kiitos:) kookosrusinapohja on ollut jo vuosia suosikkini,tosi hyvää:) Noin se on mullakin mennyt usein mutta nyt on vihko käytössä eikä pitäisi ohjeiden unohtua;D

      Poista
  6. Kuulostaa niin tutulta tuo reseptilappusten katoaminen :D Mutta kiva että löytyi ja pääsit jakamaan nämä herkut. Kumkvattisuupalat erityisesti herauttivat veden kielelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,no hyvä etten ole yksin ollut tuon vaivan kanssa,mutta nyt siis on vihko käytössä:) Kumkvattisuupalat olivat tosi ihanat,tykkään kirpeänmakeasta:)

      Poista
  7. Wow! I'm so impressed by the simplicity of preparation for all these delights, and the incredible complexity of flavor they yield. The papaya and avocado pairing is particularly inspired; I would have never thought of that, but it sounds delicious.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks.Hannah:-) This is really simple to prepare but quite impressive on.the plate:-)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...