torstai 17. joulukuuta 2015

Raakaleivonnan ABC:kirjalahjavinkki raakaleivonnasta kiinnostuneille + lukijatarjous ja resepti

Hannamari Rahkonen, jonka ihastuttavan kaunista  blogia Yellow Mood olen seurannut jo useamman vuoden, julkaisi juuri raakaleivonta-e-kirjan Raakaleivonnan ABC,joka on ehkä kauneimpia raakaruokakirjoja mihin olen koskaan törmännyt.Kirjan ohjeiden avulla oppii korvaamaan helposti prosessoidusta sokerista,gluteeniviljoista ja maidosta valmistetut herkut.Raakaleivonnan ABC-e-kirjassa on yli 40 upeaa ohjetta;kaikki selkeitä ja helposti toteutettavissa.
Hannamarin ottamat kuvat kirjassa ovat kerrassaan upeita ja ohjeet inspiroivia. Jos joku haaveilee oppivansa tekemään täydellisen kauniita (mutta ei liian monimutkaisia) raakakakkuja niin tämä on se kirja! Kirja on selkeästi kirjoitettu ja jaoteltu ja sisältää tarkat tiedot  raakaleivonnan raaka-aineista ,välineistä ja tekniikoista.Monet kirjan ohjeista sisältävät myös hyviä käytännön vinkkejä.
Kirja toimitetaan PDF-muodossa ja se on yhteensopiva yleisimmillä laitteilla (Mac,PC,Android,Kindle,iPad jne.)
Innostuin tekemään Raakaleivonnan ABC-kirjan ohjeen mukaan Key lime kuppikakkuja,joista ei kyllä tullut läheskään yhtä  nättejä kuin Hannamarin,mutta ne olivat todella herkulliset. Olen blogin alkuaikoina postannut raakalimepiirakan ohjeen,mutta sen pohjataikinassa oli pähkinöitä kun taas tämä Hannamarin ihana ohje on täysin pähkinätön.  Tässä teille näiden herkkujen ohje,olkaa hyvät:
.
Key Lime kuppikakut Raakaleivonnan ABC-kirjasta
Suklaakupit

  • 2 dl gluteenittomia kaurahiutaleita
  • 1/4 dl neitsytkookosöljyä
  • 1/4 dl raakakaakaojauhetta
  • 1 rkl hunajaa
Limetäyte
  • 1 kypsä avokado
  • ½ dl neitsytkookosöljyä
  • ½ dl vastapuristettua limemehua
  • ½ dl hunajaa
  • ½ limen kuori raastettuna
Suklaakupit: Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen  (käytin pientä myllyäni) ja sekoita tasaiseksi,Pyöritä taikinasta 6 samankokoista palloa. Painele pallo esim. pienen kupin(Espressokupin) pohjaan ja muotoile kuppiin myös matalat reunat.Irrota suklaakuppi astiasta pienellä lusikalla varovaisesti,Laita kupit leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle pohjapuoli ylöspäin.Kuumenna uuni vähintään 45 asteiseksi ja maksimissaan 50 asteiseksi.Uunin oven väliin voi laittaa metallisen lastan,jotta ylimääräinen kosteus pääsee haihtumaan pois  ja kuivuminen nopeutuu.Kuivata kuppeja noin puolentoista tunnin ajan tai kunnes kupit ovat tarpeeksi rapeita.

Limetäyte:Mittaa kaikki ainekset tehosekoittimeen ja sekoita tasaiseksi mousseksi.Laita täyte suklaakuppien kuivumisen ajaksi jääkaappiin jähmettymään.Pursota limetäyte valmiiden suklaakuppien päälle ja nauti!
Vaikka olen itsekin usein tehnyt raakaherkkuja ,niin tästä kirjasta inspiroiduin  paljonkin ,  ja voin suositella Hannamarin kirjaa myös joululahjaksi Kirjan normaalihinta on 29,90  mutta blogin lukijoille hinta on nyt 25,40  20.12 saakka. Tässä ohjeet lahjaksi ostamiseen:

1. Osta kirja myyntilinkin takaa
2. Saat sähköpostiin kirjan latauslinkin, joka on kertakäyttöinen.
3. Kopioi sähköpostissa oleva kirjan latauslinkki hyvään talteen ja lähetä se yhdessä onnitteluviestisi  kanssa ystävällesi sinä päivänä, kun haluat lahjan antaa. 

4 kommenttia:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...