perjantai 3. kesäkuuta 2016

Hillo kertaa kaksi

Tein pari hieman erilaista erilaista hilloa,ja molemmista tuli tosi hyviä. Ensimmäisenä tein joitakin viikkoja sitten punajuuri-omenahilloa,joka sopii ihanasti vaikka juustojen kanssa,tai kakkuihin (ajattelin käyttää juustokakkuun.. ).Molemmat hilloissa hedelmät ovat kuutioina ,ja myös pysyivät sellaisina valmistuttuaan.Hillokuutiot ovat todella kauniita:)

Hillo 1:Punajuuri-omenahillo
  • 300 gr punajuurta (kuorittuna)kuutioituna
  • 400 gr omenakuutioita (käytin Granny Smith omenia)
  • 2 sitruunan kuoriraaste
  • 0,75 dl sitruunamehua
  • 3½ dl tummaa sokeria
  • 2 sentin pätkä inkivääriä
Laita kaikki ainekset kattilaan ja keitä hiljalleen,kunnes kuutiot läpikuultavia,neste paksuhkoa ja kuutiot pehmentyneet. 
Kaunista ja hyvää!
Tällä viikolla ostin kesän ensimmäisen vesimelonin;sellaisen pienen.Minähän tykkään käyttää tästä melonista kaiken talteen eli kuorista tein taas hilloa. 
Aiemmin olen postannut vesimelonikuorihillosta täällä. Nyt tein sitä omenakuutioiden kanssa,eli lähes samalla tavalla kuin punajuuri-omenahillon,pienin muutoksin:

Hillo 2: Omena-vesimelonikuorihillo
  • Hillon ainekset kuten ylemmässä punajuuri-omenahillossa,niin että punajuuren sijaan käytetään vesimelonin valkoista kuoriosaa,joka on kuutioitu.Vesimelonikuoren käsittely hilloa varten löytyy postauksestani täällä.  Inkiväärin sijaan maustoin hillon kanelilla ja vaniljalla ,sekä jätin sitruunakuoriraasteen pois,mutta sitruunamehua tuli sama määrä kuin ensimmäisessä hillossa.Tekotapa on myös sama kuin ylemmässä hillossa

8 kommenttia:

  1. Voi Jael näiden reseptiesi kanssa. :) Enpä ole ikinä tällaista hilloa maistanut. On aivan pakko kokeilla. :) Ihanaa viikonloppua sinulle. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina:voi kiitos:) Tämä oli kyllä jännä hillo ja meni juustokakkuun:) Oikein ihanaa alkavaa viikonloppua sinulle:)

      Poista
  2. Voi kun kuulostaa ihanilta nämä ohjeet. Näyttää herkullisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Maiju:kiitos ihanainen:) En syö yleensä hilloja sellaisenaan mutta tykkään käyttää niitä leivonnassa ym.

      Poista
  3. Vilka kreativa recept. Låter så gott!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn:tack så mycket,det är trevligt ibland prova på ovanliga saker;D

      Poista
  4. Kiitos ideasta, tein ja tykkäsin. Vallan mainio resepti tällaiselle ruokahävikin minimalisoijalle :) Seuraavaksi kokeilen noita pikkelöityjä kuoria, vesimelonikausi kun on...

    VastaaPoista
  5. Tunnelmallisia makuja:kiva kuulla,ja kiitos kun tulit kertomaan:) Itsekin tykkään minimoida ruokahävikin mahdollisimman paljon:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...