torstai 9. kesäkuuta 2016

Tomaattijuustokakku (makea)

Ei niin kaunis mutta hurjan hyvä juustokakku!
Ensi lauantai-iltana alkaa taas yksi lempipyhistäni täällä:Shavuot-pyhä,joka on sekä sadonkorjuupyhä että pyhiinvaellusjuhla. Minua viehättää tuossa pyhässä sadonkorjuuteema sekä se että pyhä on pyhitetty maitoisille herkuille;lihaa ei silloin ruokapöydästä löydy. Vaikka siedänkin aika huonosti laktoosia annan itselleni luvan herkutella juustoisilla herkuilla pyhän aikana. Juustokakut ovat Shavuot-pyhän näkyvin herkku,ja konditoriat ova taas laittaneet parastaan,ja lehdet ovat täynnä juustokakku-arvosteluja. Viime vuonna tein Shavuot-pyhäksi taatelijuustokakun,ja voitin sillä jopa täkäläisen Valiota vastaavan meijerin juustokakkukilpailun! Tällä kertaa mieleen tuli myös hieman erilaisempi juustokakku,johon makua antoivat ihanan makeat kirsikkatomaatit.Tomaattihan on oikeastaan hedelmä,vaikka se mielletäänkin vihannekseksi,ja se sopii mainiosti antamaan makua makeisin leivonnaisiin. En kuitenkaan laittanut kirsikkatomaatteja ihan sellaisenaan,vaan tein niistä ensin soseen jonka lisäsin juustomassaan.Täytyy sanoa että juustokakun täyte oli yksi herkullisimmista täytteistä ikinä!

Tomaattijuustokakku
  1. Tomaattisose
  • noin 330 gr kirsikkatomaatteja
  • 1 dl tummaa sokeria (käytin tummaa ruokosokeria) 
  • 1 sitruunan  kuoriraaste sekä mehu
  • 2 tl balsamietikkaa
Kirsikkatomaatit paloitellaan ,ja laitetaan kattilaan sokerin,balsamietikan ja sitruunan kuoriraasteen- ja mehun kanssa ,Seoksen annetaan kiehua kiehumispisteeseen,jonka jälkeen lämpöä alennetaan ,ja seoksen annetaan kiehua matalalla lämmöllä kunnes tomaatit ovat pehmenneet,minkä jälkeen seos soseutetaan ja siivilöidään.
Siivilöimisen jälkeen soseen annetaan jäähtyä sillä välin kun juustokakkua valmistellaan.

2.Juustokakku
  • juustokakun pohjana oli murskattu keksiseos (Petite Beurre-keksejä)johon sekoitin voita ja hieman kookoshiutaleita. Lisäsin myös hieman vettä jotta sen pystyi paremmin muotoilemaan irtopohjavuoan reunoille ja pohjalle. Käytin 20 sentin  irtopohjavuokaa tähän.
  • Juustotäytteeseen  tuli:
  • 250 gr rahkaa (tähän sopisi Valion täyteläisempi maitorahka)
  • 200 gr tuorejuustoa (Philadelphian tapaista)  Käyttämässäni tuorejuustossa oli rasvaa 16%
  • 1 dl hapankermaa (Creme Fraiche/ kermaviiliä
  • 2 dl tomaattisosetta 
  • 2 dl ruokosokeria (tai muuta sokeria..)
  • 1 sitruunan kuoriraaste
  • 1 dl sitruunamehua
  • 3 kananmunaa
  • 3½ rkl Maizenaa
Munat vispataan sokerin kanssa kuohkeaksi.Siihen lisätään kevyesti vispaten kaikki muut ainekset,kunnes seos on tasaista. Juustomassaa ei pidä sekoitella liikaa. Olin esipaistanut pohjaa uunissa 170 C-asteessa kymmenen minuuttia,ja sen jäähdyttyä kaadoin juustomassan päälle. Pohja oli myös tosi hyvä mutta itse juustomassa niin herkullinen,että kun teen tätä uudestaan en aio laittaa pohjataikinaa reunoille,vaan ainoastaan pohjaksi.Juustokakku kypsyi noin tunnin verran 150 C-asteessa.Annoin kakun olla uunissa kunnes uuni  oli jäähtynyt,ja sen jälkeen kakku vielä jäähtyi huoneenlämmössä,minkä jälkeen se meni yöksi jääkaappiin.Juustokakun tulee olla todella kylmä ennenkuin se poistetaan irtovuoasta.
Aivan sairaan hyvä juustokakku!
Tein kakun kaksi kertaa;toisella kerralla aineksia oli hieman vähemmän ja kakku enemmän lättänä;D

24 kommenttia:

  1. kakkusi näyttää niin herkulliselta, vaikka kuullostaakin eksoottiselta, tätähän on ihan pakko myös kokeilla :). mukavia sadonkorjuujuhlia sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari:kiitos,olikin todella herkullinen:) Ei kuitenkaan eksoottinen kun on kyse ihan kirsikkatomaateista;D Kiitos,pitkä viikonloppu edessä täällä.

      Poista
  2. Tulipa kaunis kakku <3
    Aurinkoista loppuviikkoa Jael.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. OUti;kiitos paljon;itse tosin odottelin vähän kauniimpaa tuosta;D Ihanaa viikonloppua sinullekin!

      Poista
  3. Tätä aion kokeilla, vaikuttaa herkulta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura:kiitos,toivottavasti tykkäät,itse pidin tästä tosi paljon!

      Poista
  4. Tuli vesi kielelle kuvaa katsoessa :)
    Tosiaan kirsikkatomaatit ovat hedelmäisen makeita.
    Sitä asiaa pitää hyödyntää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita:Kiitos ihanainen. Kirsikkatomaatit ovat tosiaankin ihanan makeita ja hyviä leivonnaisissa.

      Poista
  5. Vähän aikaa pitää odotella, että saa kotimaisia makeita kirsikkatomaatteja, mutta laitan ohjeen muistiin. Tätä on testattava!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viikonloppukokki:niitä on kiva odotella,toivottavasti ei myrsky niihin vaikuttanut. Tämä oli tosi hyvää:)

      Poista
  6. Kyllä nyt saan taas pyyhkiä suupieliäni kuviesi vuoksi. Laitanpa reseptin talteen. Tätä on joskus testattava. Aurinkoista viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tiina:kiitos ihana:) Tämä oli mielestäni hurjan hyvää,ihan yllätyin miten hyvää.Aurinkoa sinnekin viikonloppuna toivottavasti:)

      Poista
  7. Vilket spännande recept, mums :)

    VastaaPoista
  8. Loistava oivallus käyttää tomaatteja makeassa kakussa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:kiitos:) Popsin muutenkin paljon kirsikkatomaatteja,ja kun ne ovat niin makeita niin ajattelin että mikseivät sopisi myös tällaiseen,ja lopputulos oli tosi hyvä:)

      Poista
  9. Nerokas idea ja kaunis toteutus!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Paula;Kiitos:) Kirsikkatomaatithan ovat ihanan makeita ,ja sopivat tosi hyvin leivontaan,tuli nyt todettua:)

      Poista
  10. Onpa todella mielenkiintoinen resepti, en ollut kuullutkaan tomaattijuustokakusta. Tämä täytyykin testata kesän aikana =).

    Suloista viikonloppua sinulle ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta;en minäkään ollut ennen kuullut,kunnes katselin kirsikkatomaattejani keittiön pöydällä;D Tämä oli ihanaa joten kannattaa testata:)

      Poista
  11. Kuulostaa aivan minun juhlaltani, juustokakkua joka paikassa :D hauskoja pyhiä teillä siellä, jotka ihanasti pyörivät ruoan ympärillä.

    Todella mielenkiintoinen juustokakkuresepti, en olisi osannut itse arvata että tomaattia voisi käyttää juustokakussakin :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne:muistankin että pidät paljon juustokakuista.Sinulla olisikin täällä valinnan vaikeus niiden suhteen tähän aikaan vuodesta;D Taitavat kaikki pyhät aina pyöriä ruuan ympärillä,kuten joulu ja pääsiäinenkin,mutta täällä tosiaankin eri pyhien ruuat tulevat näkyvästi esille. En ollut aiemmin käyttänyt tomaattia ennenkuin tuo idea tuli päähäni,ja ylitti ihan odotukset:)

      Poista
  12. Ikinä en ole syönyt tomsupiirakkaa, mutta nyt tekisi mieli! Tuo näyttää sekä kuulostaa aivan ihanalta. <3 Kivaa sunnuntaita Jael <3

    VastaaPoista
  13. Onpa mielenkiintoinen idea ja kaunis toteutus. :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...