torstai 8. maaliskuuta 2018

Sitrusta täynnä olevat muffinit

Hieman yli 3 kuukautta on nyt kulunut siitä kun jätin pois  vehnän ja sokerin (toistaiseksi...) ,  ja olen jo alkanut tottua siihen, vaikka välillä tekee tosi paljon mieli leipää.    Leivontaa kaipaan,  ja joskus on ihan pakko  tyydyttää tätä leivontahimoa,  joten viime viikonloppuna leivoin ihanalta tuoksuvat sitrusmuffinit.  Vannon etten edes maistanut näitä, vaikka teki hurjan paljon mieli maistella.  Edellisenä viikonloppuna,   kun tein täytettyjä piparikolmioita,  lankesin kiusaukseen ja söin kaksi luumuhillolla täytettyä  piparikolmiota.  Kauhea morkkis  oli sen  jälkeen,  sillä olin luvannut itselleni olla syömättä sokeria  (paitsi hedelmistä &vihanneksista tulevaa sokeria)  ja vehnää vuoden verran ,  ja nyt lipsahdin.  Mitä tapahtui? Sain näppylöitä ,  ja hieman löysenneet housut tuntuivat hieman vähemmän löysiltä.  Siitä oppineena en tällä kertaa edes maistanut, vaikka loin uuden ohjeen.  Ennen tätä postausta maistattelin muffineita  muutamalla ihmisellä, ja kun varmistuin  siitä että muffinit ovat todella hyviä,   uskalsin julkaista tämän ohjeenkin;D 

Sitrusta täynnä olevat muffinit
  • 3 suurta munaa
  • 2½ dl sokeria (käytän vain ruokosokeria yleensä)
  • 1 dl appelsiinimehua
  • 1 dl oliiviöljyä
  • 1 tl jauhettua pomeranssinkuorta 
  • 2 3/4 dl kookoshiutaleita
  • 3 rkl perunajauhoa
  • 2.5 dl vehnäjauhoa
  • 2.5 tl leivinjauhetta
  • sitrusmarmelaadia
Munat ja sokeri vatkataan kuohkeaksi, minkä jälkeen appelsiinimehu ja öljy sekoitetaan muna-sokeriseokseen.  Kuivat ainekset (kookoshiutaleet, jauhot, perunajauho, leivinjauhe, pomeranssinkuori) sekoitetaan erikseen ,   ja lisätään asteittain sekoittaen kosteiden ainesten joukkoon.   Käytin tässä itse kuivattamaani pomeranssinkuorta, mutta esim. Santa Marian maustevalikoimasta löytyy jauhettua pomeranssinkuorta, joka sopii mainiosti leivontaan, sillä pomeranssinkuori on todella aromaattinen.
Tein näistä normikokoisia  muffineita, ja tästä taikinamäärästä niitä tuli 11 kappaletta.  Muffineista voi tietenkin tehdä pienemmätkin,   jolloin niitä tulee suurempi määrä.  Tein nämä niin että laitoin ensin muffinivuokien pohjalle   2 rkl taikinaa,  sen päälle 1 tl sitrusmarmelaadia ( voi olla mikä tahansa sitrusmarmelaadi) ja päälle sitten vielä 1 rkl taikinaa, niin että marmelaadi peittyy. Muffinit paistetaan 200 C asteisessa uunissa 20 minuuttia, tai kunnes muffinin  sisälle tökätty hammastikku tulee kuivana ulos, ja pinta on saanut kauniisti väriä.
No entäs se maku?  Minähän en näitä maistanut,  joten jakelin niitä ympäriinsä:D  Ensimmäinen meni  kauppakeskuksen vessan siivoojalle, mutta en jäänyt odottelemaan mitä hän siitä tykkäsi.  Muutaman vein täällä käymässä olevalle ystävälle ja hänen pojalleen, ja heidän mielestään nämä olivat hurjan hyviä.  Vielä yksi ystävä sai muffinin, ja vein pari muffinia kuvassa näkyvälle  Itaille, joka on torin pienen kahviputiikin barista.  Itain mielestä muffinit olivat tosi hyviä  ,eli näin hänen sanojensa mukaan: " juuri sopivasti makeita, tarpeeksi kostea muffini jossa tuntuu selvästi sitruksen maku".

23 kommenttia:

  1. Nyt kyllä alkoi tehdä mieli leipoa muffinsseja:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mysterious M: Nämä olivat kuulemma tosi hyviä:)

      Poista
  2. Oijoi..nuo on varmasti herkkua..kiva sitruunan maku tuli kielelle ihan vaan kuvia katsomalla ja postausta lukemalla:) Ihanaa naistenpäivän iltaa😊❤🌹

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja: Mulle ainakin kerrottiin että ovat herkkua, ja tuoksu oli tosi hyvä:) Kiitos Päivikki;) ja ihanaa viikonlopppua:)

      Poista
  3. Muffinin pitääkin olla sellainen pehmeän kostea sisältä ja vähän rapsakampi päältä. Tuohon vielä kuule päälle vanilja-sitrusvaahto, niin ai että...saattaisi jäädä kieli matkan varrelle :D
    Ihanaa naistenpäivää Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:sellainen tuo kuulemma olikin:) Oo tuon vaahdon kanssa kuulostaa ihanalta:) Ihanaa viikonloppua Outi:)

      Poista
  4. Apua, kamalaa leipoa jos ei itse edes pääse maistelemaan D: Mutta ymmärrän leipomistarpeen, leipoisin varmast itsekin vaikken sokeria/vehnää söisikään. Sitrusmuffinssit kuulostaa sen verran hyvältä, että taidan leipoa noita porukoille ku meen heidän luonaan käymään.

    ♥: Linda/Revontulipalo

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Linda: No aika hyvin se sujui;D Tekee vaan niin mieli välillä leipoa. Sitrusmuffineita kehuttiin sen verran hyviksi, että varmaan teen näitä toistekin:) Kiitos:)

      Poista
  5. OOOH, MUN SUURTA HERKKU ON KAIKKI KAKKUSET, JOISSA MAITSTUU SITRUS. sAA OLLA HIUKAN MAKEA KUNHAN ON RAIKAS. TÄYTYYPÄ KOKEILLA NÄITÄ. oHO TEKSTI TULI VÄHÄN ISOLLA, MUT NYT SAA LUVAN KELVATA, VÄHÄN PÖKERRYKSSI TIPUTUKSEN JA KOVIEN LÄÄKKEIDEN TAKII. mUKAVAA LOPPUVIIKKO jAEL <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sari: Mäkin rakastan sitrusta yli kaiken:) ja kadehdin kaikkia täällä naapurustossa asuvia joilla omat sitruspuut;D Näitä kehuttiin tosi paljon, joten varmaankin olivat hyviä:) Voi sua, toivottavasti olosi on jo parempi, ja hyvää viikonloppua Sari:)

      Poista
  6. Ihanat muffinit. :) Sitruksiset leivonnaiset herkkua, ja merkki keväästä. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaura:kiitos:) Tykkään tosi paljon sitruksesta leivonnaisissa, ja mullahan on nyt monta purkkia itse tehtyä sitrusmarmelaadia, joten pakkokin upottaa sellaista vähän leivonnaisiin;D

      Poista
  7. Voi vitsit, miten herkullisen näköisiä :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Melissa:Kiitos ihanainen, kuulemma olivat tosi hyviä:)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Kanelitytön Kakkuparatiisi: Kiitos, olikin kuulemma hyviä:)

      Poista
  9. Miten sä raaskit olla maistamatta, näyttää niin hyviltä! Tykkään just tuollaisista menevistä kakuista, joissa on joku yllätysherkku piilossa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta: no kun kaapissa on kesävaatteet jotka kiristää, ja nyt jo on melkein kesävaatesää. Näistä tykättiinkin tosi paljon:)

      Poista
  10. Olet aika sitkeä kun jaksat leipoa, mutta et syö itse! Sitruunainen maku kuulostaa herkulliselta .

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lumo: hih, tuossa edellisessä kommentissa tuli jo selväksi miksi;D Tässä ei itse asiassa ollut sitruunaista makua, vaan enemmänkin appelsiinista makua, ja pomeranssi antoi myös ihanan makulisän:)

      Poista
  11. Harmi, että asut niin kaukana!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...