lauantai 1. syyskuuta 2018

Kikherneitä mausteisessa tomaattikastikkeessa

Kikhernepannu tomaattikastikkeessa on nopea ruoka,  jota teen useinkin; varsinkin jos ei ole kauheasti aikaa tehdä jotain vaativampaa.  Sen vuoksi kaapistani löytyykin aina purkki valmiiksi  keitettyjä kikherneitä,  eikä kastikkeenkaan teko ole erityisen vaikeaa. Mutta lopputulos on ihanan makuinen, ja todella täyttävä,  ja kun tätä tarjoilee pastan,  riisin tai vaikka kvinoan kanssa,  niin ateria on todella herkullinen ja  monipuolinen. Käytän tässä itse kehittämääni superihanaa tomaattipaprikakastiketta,  jota teen viikottain  parikin kertaa,  ja tämän pannuruuan lisäksi  käytän sitä mm.  shakshukaan.

Kikherneitä mausteisessa tomaattikastikkeessa
  • purkki tai pakkaus valmiiksi keitettyjä kikherneitä
  • 1 keskikokoinen sipuli
  • 1 rkl öljyä paistamiseen
Tomaattikastike
  • 200 gr kirsikkatomaatteja ( tässä voi tietenkin käyttää myös tavallisia tomaatteja, mutta kirsikkatomaateilla kastikkeesta tulee paljon maukkaampaa)
  • 1 punainen paprika
  • ½ vihreä chili  
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl tomaattipyreetä (käytän Mutin  kaksinkertaisesti tiivistettyä tomaattipyreetä)
  • 2 tl  balsamietikkaa
  • ½ rkl ruokosokeria
  • 1 rkl soijakastiketta
  • 1 tl paprikajauhetta
  • 1,5  tl yrtti/pizzamaustetta
  • 1 dl vettä
  • 1 rkl oliiviöljyä
Kastikkeen   kaikki ainekset ,  öljyä lukuunottamatta , sekoitetaan   melko sileäksi kastikkeeksi,    joko tehosekoittimessa tai sauvasekoittimessa,   Kastiketta  keitellään kannen alla miedolla lämmöllä noin puolisen tuntia, kunnes osa nesteistä on haihtunut,  ja kastike kiinteämpää. Jos kastikkeesta ei halua kovin pikanttia, voi chilin jättää pois. Maistellaan ja lisätään suolaisuutta ja makeutta jos siltä tuntuu.

Sipuli paloitellaan ja ruskistetaan  öljyssä kunnes se alkaa saada väriä. Käytän kikhernepannuun  paistinkasaria.  Kun sipuli on saanut väriä, lisätään  kikherneet ja lopulta kastike,  ja hieman vettä . Ruokaa keitellään miedolla lämmöllä kannen alla kunnes nesteet ovat haihtuneet. Tarjoillaan riisin, kvinoan ym. kanssa.
Herkkua:)
Kikherneitä myös tässä  haKosem -falafelin falafelannoksessani, josta tuli vähän sotkuista kun lisäsin liikaa tahinia ....

P.S. Minulla on taas jostain syystä  ongelmia WordPress-blogien kommentoinnissa. Kommenttini häviävät jopa niiden blogeista johon olen onnistunut kommentoimaan. Olenko ainoa jolla tällainen ongelma?

15 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Hovkonditorn:Tack,det här är sånt jag gillar mycket🍅

      Poista
  2. Ai jai, teen tätä huomiseksi. Löysin muuten kikhernejauhetta, eli kyllä sitä täältä saa lähikaupastakin, kunhan tajuaa kuikuilla jauhohyllyille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Birgitta :Tosi kiva kuulla että kikhernejauhoa löytyi lähikaupastakin💛Mukavaa sunnuntaita🌹

      Poista
  3. Nam, tykkään tosi paljon kikherneistä ja tuo on aika yleinen lounasruoka Turkissakin, monesti pilahvin kera.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Petra> Kikherneet ovat munkin herkkua, ja käytän paljon, etenkin kun en ole lihansyöjä, ja niistä saa proteiiniakin. Tosi herkkua tällä tavoin tehtynä:)

      Poista
  4. Namis. Meilläkin käytetään paljon kikherneitä. Otanpa ohjeen talteen ensi viikon kokkauksiin. Olenkin kaivannut vaihtelua omaan tomaattikastikkeeseeni.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin eilen ohjettasi ja meillä tämä ruoka äänestettiin SUORAAN jatkoon. Kiitos kivasta ohjeesta Jael!!

      Poista
    2. Leena:Kikherneet ovat tosiaankin niin monikäyttöisiä:) Kiitos Leena, ja tosi kiva kuulla että tykkäsitte:) IHanaa torstai-iltaa sinulle:)

      Poista
  5. Tää menee ehdottomasti kokeiluun!!

    VastaaPoista
  6. Tykkään kovasti kikherneistä sellaisinaankin, uskon että tämä maistuisi myös perheen pienimmälle vaikkapa juuri riisin kanssa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli>Kikherneet ovat niin ihanan monikäyttöisiä,viimeksi tänään niitä oli humukseni päällä suosikkipaikassani:) Ja varmaankin maistuisi myös Amokselle tämä:)

      Poista
  7. Rakastan kikherneitä, joten tätä täytyy testata! Kiitos inspiksestä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Riitta:) Kikherneet ovatkin niin herkullisia:) Kiitos sinulle ihanainen:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...