keskiviikko 21. heinäkuuta 2021

Tomaattihummus

Tässä hieman erilainen  hummus, eli tomaattihummus.   Tomaattihummuksen ohjeita löytyy kyllä netistä,  mutta tein tämän hieman erilaisella ohjeella,  joka syntyi yhtenä iltapäivänä,  kun piti käyttää loppuun muutama päivä aiemmin valmistamani tomaattikastike. 
Minulla oli tetrapakkaukseen  pakattuja kikherneitä, joiden nettopaino oli 230 grammaa.  Usein purkitetut ja tetrapakkauksessa olevat kikherneet eivät ole täysin pehmeitä,  joten silloin keitän niitä  vielä kunnes  ne ovat aivan pehmeitä, ja täydellisiä hummusta varten.  Niin tein myös näiden kikherneiden kanssa. 

Tomaattihummus
 • 230-250 gr  keitettyjä, pehmeitä kikherneitä
 • 1.5 rkl oliiviöljyä
 • 3 dl tomaattikastiketta  (käytin itse tekemääni tomaattikastiketta, mutta  jos käyttää valmista,  sen saa paremmaksi kun lisää hieman mausteita, ripauksen sokeria, ehkä suolaa,  maun mukaan
 • 3 rkl tahinia
 • vettä tarpeen mukaan
Jos  kikherneesi ovat todella pehmeät, yhdistä kastike  ja kikherneet. Jos kikherneet tuntuvat hieman kovilta, pehmennä ne keittämällä niitä kunnes ovat aivan pehmeitä. Pieni ripaus leivinsoodaa keitinvedessä nopeuttaa  kikherneiden pehmenemistä.

Lämmitä öljy  kannellisessa paistokasarissa.  Lisää kastike ja kikherneet,  ja  anna seoksen saavuttaa  kiehumispiste, minkä jälkeen kansi laitetaan päälle,  ja  lämpö alennetaan minimiin. Seos saa hiljalleen kypsyä kannen alla ,   kunnes kastike on melkein kuivunut kokoon.

Kun seos on hieman jäähtynyt,  lisää tahini ja jääkylmää vettä  vähitellen,  joko tehosekoittimessa,  monitoimikoneessa  tai sauvasekoittimella,  kunnes tahna on sileää.  Tomaattihummus säilyy jääkaapissa  4-5 päivää.
Herkullinen tahna🍅

5 kommenttia:

 1. Kiitos ihanasta ohjeesta! Varmasti kokeilemme, kun hummus on koko perheen herkku.

  VastaaPoista
 2. Ihana herkkuresepti. Minä tykkään hummuksesta leipätikkujen kanssa.
  Herkullista loppuviikkoa sinulle Jael <3

  VastaaPoista
 3. Tomaattihummusta on tullut tehtyä, tosin tomaattipyreellä maustettua! Ihanaa alkavaa viikonloppua <3

  VastaaPoista
 4. Ihan tuli vesi kielelle. Kiitos, Jael!

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...