perjantai 22. lokakuuta 2021

Kyssäkaalia ja jugurttikastiketta

Marketissa oli kauniita kyssäkaaleja, ja ostin muutaman , joista toinen oli aika iso.  Tein   kyssäkaalista  herkullisia kuutioita,  jotka yhdistin jugurttikastikeen kanssa.  Käytin tässä kypsennettyä  jugurttikastiketta,  joka sopii tosi hyvin kasvisten kanssa (myös kalan kanssa, eri tavalla maustettuna).  Jugurtin rakenne hajoaa helposti kuumennettaessa,   joten saostin  sitä  Maizenalla,  ja  tuloksena oli paksu, kermainen kastike,  jossa  tuntuu jugurtin makua. Tätä ruoka maistuu sekä lämpimänä että kylmänä.

Kyssäkaalia ja jugurttikastiketta
  • 1 iso tai kaksi pientä kyssäkaalia, kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 tl kuivattua timjamia
  • ripaus mustapippuria
  • ½ tl suolaa
  • noin 1 rkl öljyä paistamiseen
Jugurttikastike
  • 1.5 dl jugurttia 
  • 0.75 dl vettä
  • 1 rkl Maizenaa
  • 1/4 tl suolaa 
  • 1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
  • 2 tl oliviöljyä
Laita kyssäkaalikuutiot astiaan, ja  kaada  päälle kiehuvaa vettä.  Anna kyssäkaalikuutioiden pehmentyä  vedessä,  kunnes vesi on haaleaa.  Anna kyssäkaalikuutioiden  kuivahtaa jonkun aikaa  lävikössä.

Kaada noin 1 rkl  öljyä pannuun,  lisää  kyssäkaalikuutiot,  ja mausta ne  timjamilla ja  mustapippurilla.  Paista kyssäkaalikuutioita keskilämmöllä,  aina välillä sekoittaen,  kunnes kuutiot saavat väriä. Mausta suolalla maun mukaan.

Valmista jugurttikastike:  Sekoita  (tehosekoittimessa  tai sauvasekoittimella)  jugurtti, vesi,  Maizena,  suola, valkosipuli  ja oliiviöljy tasaiseksi seokseksi. Kaada  seos kattilaan,  ja  anna  seoksen lämmetä kiehumispisteeseen , alemmalla keskilämmöllä,  koko ajan vatkaten.  Kiehumispisteen lähestyessä  seos sakenee,  ja ota kattila silloin pois liedeltä ,  ja  vatkaa sitä vielä noin minuutin verran. Kastikkeen tulee olla paksuhkoa,

Tarjoile jugurttikastiketta   kyssäkaalikuutioiden kanssa.   Maistuu sekä kylmänä että lämpimänä:)

8 kommenttia:

  1. Voitko kuvitella, että söin ensimmäisen kerran kyssäkaalia vasta kun aloitin työt päiväkodissa. Kyssäkaali tikkuja on usein lapsilla välipalan lisukkeena. Minä tykkään kyssäkaalista, se ei ole liian vahvaa ja sopii minun vatsalleni oikein hyvin.
    Herkullista viikonloppua sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi;Mä tutustuin kyssäkaaliin vasta täällä, en muista SUomessa silloin nähneeni kun vielä asuin,mutta nythän sitä löytyy helposti. Mustakin tosi hyvää, sekä raakana että kypsennettynä. OIkein hyvää viikonloppua sullekin Outi:)

      Poista
  2. Kyssäkaali on hyvää! Tuo jugurttikastike on kiinnostava. Olen erilaisia kastikkeita tehnyt ja kokeillut, mutta en ole maistanut Maizenalla suurustettua jugurttikastiketta. Kiitos reseptistä! Hyvää viikonloppua sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarja:Kiitos💚Kyssr onkin hyvää, sekä raakana että kypsennettynä. Tuo Maizenalla suurustettu kastike olikin hyvää, ja tuollainen toimii hyvin myös jälkkäreissä. Oikein hyvää keskiviikkoa sinulle

      Poista
  3. Vastaukset
    1. Katarina:Den här yoghurtsåsen var nog gott, 💙

      Poista
  4. I usually just treat kohlrabi like a potato and throw it into soups, but I like the idea of really featuring it like this! Sounds great!

    VastaaPoista
  5. Näyttää makoisalta. En ole tainnut koskaan edes maistaa kyssäkaalia. Nähnyt kyllä kaupassa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...