maanantai 15. marraskuuta 2021

Helpot ja kevyet limssat

En  osta koskaan limssoja kotiin, enkä juo niitä muutenkaan.  Tosin Suomessa olen juonut  Saskian Heleä-vesiä,  mutta ne ovatkin kevyempiä kuin varsinaiset   limssat.  Limssoista minut vieroitti vuonna 2005  Perun kirkkaankeltainen  kansallisylpeys Inca Kola  , jota maistoin Limassa,    ja jota pidin aika kamalana.

Joskus kuitenkin tekee mieli kuplivaa ,  ja silloin yhdistän tavallisen hiilihappoveden ja hedelmiä tai marjoja.  Tässä kaksi viime ajan versiotani.  

Pikalimu mustaherukalla
  • vajaa litra kivennäisvettä
  • ½  dl mustaherukoita (minulla pakasteena)
  • steviaa tai muuta makeusainetta, maun mukaan
  • 2 tl sitruunamehua
Litran pulloa varten murskasin osan mustaherukoista ,  ja osan jätin kokonaisiksi. Lisäsin mustaherukkaa, sitruunaa  ja steviaa pulloon,   päälle kivennäisvettä .  Pieni varovainen ravistelu,  ja jääkaappiin muutamaksi tunniksi.   Raikkaan hyvää:)

Mangositruunalimu
  • vajaa 1 litra  kivennäisvettä 
  • 1 dl mangoa 
  • ½ dl sitruunamehua
  • steviaa tai muuta  makeuttajaa, maun mukaan.
Tämän tein niin että jauhoin ensin  mangon pienen kivennäisvesimäärän kanssa, soseeksi. Soseen siivilöin,  sekoitin siihen sitruunamehua ja steviaa ja lisäsin pulloon,  johon lisäsin lopuksi  kivennäisveden.  Pieni varovainen ravistelu ja  jääkaappiin muutamaksi tunniksi ennen tarjoilua.  Näissä voi käyttää mitä marjoja   ja hedelmiä tahansa, ja ainakin omasta mielestäni nämä maistuvat niin paljon paremmalle kuin sokeriset limut,  sillä näissä tuntuu hedelmän/marjan maku:)

9 kommenttia:

  1. Vitsit mikä idea tehdä itse limuja. Tuo mango-sitruunalimu olisi varmasti minun suosikkini, tykkään sitruksista limppareissa.
    Mukavaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:Kiitos❤️Itse tykkäsin enemmän mustaherukkaversiosta,, 💜jossa myös vähän sitruunaa🍋Oikein byvää viikkoa sinullekin Outi❤️

      Poista
  2. Ihanan raikkaita juomia! Mustaherukkalimua en ole tainnut koskaan kaupassa nähdä, uskoisin että olisi hittituote, jos joku alkaisi pullottamaan sellaista. Kaunista päivää sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heli:Kiitos❤️Aika jännää tosiaankin ettei ole mustaherukkalimua, siinähän on ihana maku. Itse tykkään tosi paljon mustaherukoista💜Oikein kaunista päivää sinullekin❤️

      Poista
  3. Mustaherukkalimu on varmasti hyvää! Tykkään ihan tolkuttomasti mustaherukoita ja niitä meillä pakkassa riittää. Mukavaa viikon jatkoa sinulle!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...