maanantai 15. elokuuta 2022

Raikas salaatti mangolla

Mangoja on ollut viime päivinä tarjouksessa kodin lähellä olevassa hevi-kaupassa, ja niitä tulikin ostettua aika monta. Muutama niistä on päätynyt tähän raikkaan makuiseen salaattiin, jota olen tehnyt jo muutaman kerran. Tätä salaattia varten kannattaa valita sellainen mango, joka ei ole liian pehmeä, niin että siitä saa leikattua kuutioita. 🥭🥭Salaatin kruunaa ihanan raikas limekastike💚

Raikas salaatti mangolla 🥭
  • jäävuori-tai muuta vihreää salaattia
  • 1 porkkana, karkeaksi raastettuna
  • 1/2 punasipulia
  • 1/2 vihreä chili, josta siemenet poistettu
  • kourallinen mintunlehtiä
  • 1 dl mangokuutioita
Limekastike
  • 2 rkl limettisitruunan mehua
  • 1/2 tl limetin kuoriraastetta
  • 1 valkosipulin kynsi
  • muutama mintun lehti
  • ripaus suolaa, ripaus mustapippuria
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • pieni tilkka vettä
Laakeaan  kulhoon revitään salaatinlehtiä, ja päälle lisätään porkkanaraaste, suikaleiksi leikattu punasipuli, chilirenkaat tai palat, pieneksi revityt mintunlehdet sekä mangokuutiot. 

Kastikkeen ainekset yhdistetään, ja surautetaan sileäksi kastikkeeksi. Kaadoin kastikkeen salaatin päälle, ja sekoittelin niin että kastiketta tuli joka puolelle💚
Todella hyvää🥗. Viime kerralla minulle jäi vielä valmista salaattia, ja jääkaapissa oli valmiiksi avattu tonnikalapurkki. Lisäsin tonnikalaa salaattiin, ja se sopi siihen mainiosti. 

11 kommenttia:

  1. Raikkaan näköinen annos. Sai veden kielelle! Ja sisältää porkkanaa; jostain syystä porkkana karkeana raasteena on maistunut tänä kesänä erityisen hyvältä.
    Kivaa alkanutta viikkoa sinne :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Leena:Kiitos, onkin raikasta ja hyvää 🥗🥭💚Porkkana onkin niin hyvää raastettuna ja miksei muutenkin 🥕Oikein hyvää viikkoa sinullekin Leena 💐

      Poista
  2. Så gott med frukt i mat och fräscht med limedressing.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katarina:Faktiskt gott mef frukt i sallader och nu när lime är i sesong hamnar de ofta o dressing🥗

      Poista
  3. Ihanan raikkaan ja värikkään näköinen salaatti. Maistuisi täälläkin <3
    Ihanaa viikkoa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi🧡Tosi hyvää olikin.Ihanaa viikkoa sinullekin ❤️

      Poista
  4. Myydäänkö muuten siellä Alfonso-mangoja? Vai vaan "tavallisia"? Alfonsot ovat suurta herkkuani, valitettavasti en ole nähnyt niitä Suomessa missään. Lontoossakaan niitä ei ihan joka hedelmämyyjältä saa, mutta sitten kun löydän, ostan yleensä koko laatikollisen.

    VastaaPoista
  5. Kommentti lähti hiukan liian aikaisin, piti sanoa, että salaattisi on niin hyvän näköinen, että pitää joskus kokeilla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällå kasvatetaan lähes 20 eri mangolajiketta,riippuen kuukaudesta(sesonki kesäkuu-joulukuu)ja melkein ja kaikilla täkäläinen nimi,mutta voi olla että joku niistä on kuin tuo Alfonso.Paras täällä on. Maya niminen mango,ja kaikki suurimmat ja kauneimmat mangot🥭menee vientiin,ja täällä sitten tyydymme pienempiin mangoihin....

      Poista
    2. No onpas niitä lajikkeita paljon! Alfonsot ovat sellaisia, joiden kuori on nahkamainen ja tasaisen keltainen. Maku on erittäin makea ja hedelmäliha pehmeää. Namnam, tarjoilen usein (kun niitä satun käsiini saamaan) palaset ruusunlehtihillon kanssa.

      Ainakin Intian/Pakistanin suunnalla niiden sesonki on alkukesästä.

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...