perjantai 19. joulukuuta 2008

Pienet bataattipyörylät ruohosipuli-cashewkastikkeella

Tein ihania pikkuisia bataattipyöryköita, joita tarjoilin ruohosipuli-cashewkastikkeen kanssa.Resepti on peräisin eräästä tel-avivilaisesta ravintolasta;muutin vain määriä ja voin sijasta käytin margariinin ja öljyn sekoitusta. Ravintolan ruohosipulikastikkeen muutin vegaaniseksi. En ole hirveästi käyttänyt bataattia, mutta se on hyvä raaka-aine moneen ruokaan. Etelä-Amerikassa asuessani tuli usein syötyä mutta vähemmän laitettua bataatista valmistettuja ruokia. Nämä pienet pyörylät olivat tosi herkullisia!
Bataattipyörylät

n. 650 gr bataattia ennen kuorimista
1 1/4 dl vehnäjauhoja
1 1/4 rkl soijakastiketta
½ tl suolaa, ½ tl mustapippuria
1 tl sokeria (käytin tummaa sokeria)
voita/öljyä tai öljyä+margariinia paistamiseen
Kuori bataatit ja kuutioi ne.Laita kattilaan, lisää vettä ja keitä kannen alla korkeassa lämpötilassa kunnes bataatit ovat aivan pehmeitä, kokeile haarukalla (minulla kesti 15 min.)
Laita keitetyt bataatinkuutiot lävikköön ja anna olla parisen tuntia kunnes ne ovat aivan kuivat,voit myös laittaa ne kuivaan pannuun liedelle jolloin kosteus haihtuu niistä pois. Valmista sillä välin kastike:
Ruohosipuli-cashewkastike
3/4 dl vähintään tunnin vedessä liotettuja cashewpähkinöitä
1 rkl sitruunamehua
suolaa , pippuria
vettä
ruohosipulia
Laita ainekset tehosekoittimeen/monitoimikoneeseen ja lisää vettä ,kunnes koostumus on sileätä ja paksuhkoa kastiketta. Leikkele saksilla kastikkeeseen runsaasti ruohosipulia.
Ei-vegaaninen kastike laitetaan näin: purkki kermaviiliä, 3 rkl majoneesiä, suolaa , pippuria, hieman sitruunamehua ja runsaasti ruohosipulia
___________________________________________
Laita bataatinpalaset kulhoon, lisää jauho, soijakastike, sokeri, suola ja pippuri. Bataatinpalaset ovat niin pehmeitä ,että tästä voi ihan käsin muodostaa taikinan pyörylöihin. Seoksen ei tarvitse olla aivan muusimaista. Taikina on kuitenkin niin löysää ja tarttuvaa, että tähän täytyy käyttää pursotinpussia, kertakäyttöisiä löytyy helposti. Laita paistinpannu liedelle, ja lisää voi/öljy+margariini(löytämässäni reseptissä käytetään gheetä paistamiseen, se ei pala yhtä helposti kuin tavallinen voi). Laita seosta pursotinpussiin ja pursottele paistinpannuun pieniä litteitä pyörylöitä. Paista pyörylöitä keskilämmöllä 2-3 minuuttia molemmin puolin, ja laita ne paistinpannusta talouspaperin päällle- Tarjoa ruohosipulikastikkeen kanssa.

16 kommenttia:

  1. Näyttääpä hyvältä. Pitää laittaa ohje muistiin ja kokeilla joskus.

    VastaaPoista
  2. Ooh, bataatti on mun suurta herkkua, ja tämä kuulostaa aivan ihanalta ohjeelta! Kiitos taas inspiraatiosta, Yaelian :-) Mielenkiintoista muuten, että sielläpäinkin käytetään tuota gheetä.

    VastaaPoista
  3. Hippu, siinä alkuperäisessä reseptissä oli "clarified butter" eikö se ole sama asia kuin ghee?

    VastaaPoista
  4. Shalom Yaelian. Glad you found and like my blog. So you are over in Tel Aviv? Cool!

    VastaaPoista
  5. Olenkin etsinyt jotain uutta bataattireseptia ja tata on kokeiltava.Kuulostaa ja nayttaa hyvalta.

    VastaaPoista
  6. Pikkujutut, nämä oli tosi hyviä, myös kylmänä.

    VastaaPoista
  7. oj, jag älskar batataplättar....
    dom där ser riktigt goda ut.

    godnatt

    VastaaPoista
  8. Sarapirat, tack,de var mycket goda :-)

    VastaaPoista
  9. Ihana palleroita! Varmasti todella herkullisia. Mun on ihan pakko mennä tekemään aamupalaa itselleni. Hölmöä lukea ruokablogeja nälissään...

    VastaaPoista
  10. Onko ravintola jonka mainitsit "Orna & Ela" ? Siella on ihania bataattipyorykoita joita tilaan aina kun syon siella.

    VastaaPoista
  11. Rossana ;-)

    S. just se ravintola, ja ihan helppo tehdä kotona......

    VastaaPoista
  12. Ai kun tääkin kuulostaa hyvältä, ja tosi helppotekoiselta. Mun täytyy kokeilla tätäkin!

    VastaaPoista
  13. Kokki, nämä oli tosi hyviä ja todellankin helppotekoisia.

    VastaaPoista
  14. Oi nämä ovat varmasti aivan ihania!! Tosi innovatiivinen ja hyvän tuntuinen ohje. :) Ite oon ollut hulluna bataattiin jo pitkät tovit, joten tämä ohje tulee tarpeeseen.. Herkkua!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...