keskiviikko 11. helmikuuta 2009

Bataatti-appelsiinimuffinit

b Tein tänään muffineita bataatista ja appelsiinista.Ne syntyivät siten , että katsoin keittiössäni olevia jo hieman nahistuneita bataatteja ja niistä piti jotain keksiä.Olin ajatellut valmistaa niistä bataattipyörylöitä, joista olen postannut aikaisemmin,mutta koska  perjantaiksi olin suunnitellut viedä tuttavalle leipomuksia, pyörylät muuttuivatkin muffineiksi. Bataatti on luonnostaan makeaa, ja ajattelin sen sopivan hyvin muffineihin, tai  oikeastaan amerikkalaistyyppisiin kuppikakkuihin (cupcakes). Halusin myös tehdä vegaanisia kuppikakkuja/muffineita, ja etsin netistä sopivaa reseptiä.Ei  löytynyt,joten sellainen piti sitten säveltää itse. Joskus tällaiset kokeilut, varsingin leivonnassa, voivat onnistua hyvin ja joskus tulos voi olla katastrofi ,joka päätyy suoraan roskikseen. Tällä kertaa improvisoidun reseptin mukaan tehdyistä muffineista tuli hyviä. Yhdistin bataattia appelsiinin kanssa , ja bataattien makeus sopi erinomaisesti appelsiinien hapokkuuden kanssa.
Bataatti-appelsiinimuffinit (cupcakes)
½ kg bataattia
2 appelsiinin mehu ja raastettu kuori
2 rkl jauhettua pellavansiementä
2 ½ rkl vettä
3½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
1 tl leivinsoodaa
2 ½ dl sokeria
3/4 dl  öljyä
Kuori ja kuutioi bataatit, keitä ne vedessä kunnes ne ovat aivan pehmeitä. Soseuta bataatit. Sekoita pellavansiemenjauhe veden kanssa ja anna seisoa jonkun aikaa, kunnes se muodostuu “limaiseksi” , tämä toimii munankorvikkeena. Sekoita bataattisose, pellavansiemenlima  sekä muuta ainekset taikinaksi. Paista uunin alaosassa 200 C asteessa noin 30 minuuttia tai kunnes ne ovat kypsiä.
Kuorrutteen laitoin pikapikaa tomusokerista, appelsiinimehusta sekä neitsytkookosöljystä vatkaimella sekoittaen. Laitoin sen joksikin aikaa jääkaappiin jähmettymään ja pursotin sitten sen muffinien päälle. En kirjoittanut määriä ylös.
Näiden muffinien maku oli todella hyvä. Laiton muffineihin 3 dl jauhoa, joka jätti muffinini hieman liian kosteiksi,joten lisäsin reseptiin vielä ½ dl jauhoja. Maku oli  hyvä, appelsiinin maku tuli hyvin esiin.Varmasti teen näitä toistekin.

24 kommenttia:

  1. Jännää, täytyykin joskus kokeilla laittaa bataattia muffineihin!
    Mä en käytä muffineissa tai cupcakeissa ikinä mitään korvaamassa kananmunaa, koska sillä ei yksinkertaisesti ole mitään virkaa noissa. Leivinjauhe ja sooda kohottaa, ja vehnäjauho pitää kyllä ne hyvin koossa.

    Jos etsit hyviä vegaanisia cupcakereseptejä, suosittelen Vegan Cupcakes Take Over the World -kirjaa! :) (Ja tietty kannattaa ensin vilkaista mun blogin ystävänpäiväleivokset ;) )

    VastaaPoista
  2. Elina:kiitos. Yleensä olen laittanut sitä pellavansiemenjauhetta kun olen kuvitellut että se ehkä jotain tekisi...Mulla onkin tuo Vegan Cupcakes take Over the World-kirja, ja siinä hyviä reseptejä onkin, tosin bataatista ei ollut mitään..

    VastaaPoista
  3. Olen jo pitkään ajatellut kokeilla bataattia jossain makeassa leipomuksessa, kun makean makunsa puolesta varmasti niihin soveltuu yhtä hyvin, ellei paremminkin, kuin porkkanat ja punajuuret. Tämä sinun postauksesikin todistaa, että bataatin käyttöaluetta kannattaa laajentaa.:) Appelsiini onkin hyvä oivallus bataatin seuralaiseksi!:)

    VastaaPoista
  4. Aikas kiva idea laittaa bataattia muffineihin! Näyttävät namilta!

    VastaaPoista
  5. Kmsu: Todellakin hyvin sopii tuo bataatti makeisiin leipomuksiin. Pistin omiini hieman liian vähän jauhoa,joten ne jäivät hieman kosteiksi,(reseptiin lisäsin jauhomäärää)mutta ne maistuivat tosi ihanilta.Teen varmasti toistekin.Ja appelsiini sopi sen kanssa tosi hyvin.

    Rossana: Kiitos:-)Nameja ovatkin..

    VastaaPoista
  6. Olen käyttänyt tähän mennessä bataattia keittoon ja muhennokseksi, sillä se on värikäs ja maukas lisä juhlapäivien ateriaan. Bataattimuffinit! Sitä täytyy kokeilla.

    VastaaPoista
  7. Anna: Bataatit ovatkin hyviä ja niitä voi käyttää moneen juttuun. Bataattimuffinit olivat tosi maukkaita!

    VastaaPoista
  8. Kivan erilainen resepti! Perunamuffinit on herkkua, joten niin varmasti nämäkin :)

    VastaaPoista
  9. Minä laitoin tunnustuskuvan blogiin kuvalinkin kautta. Linkkiosoitteen otin Kakkukioski -blogissa kuvan päältä. Varmuudeksi kyllä kuvan tallensin omallekin koneelle ja poistin vain tallentaessani nimen perästä png:n ja ainakin minulla se aukeaa nyt jpg:nä. Toivottavasti saat sen jotenkin itsellesi!:)

    VastaaPoista
  10. Kmsu:kiitos ohjeista,yritän uudelleen:-)

    Insanity: Kiitos:-) Perunamuffinit kuulostaa mielenkiintoisilta...

    VastaaPoista
  11. Olivat varmaan tosi ihania! Ja mielenkiintoinen yhdistelmä tuo bataatti ja appelsiini.

    Mulla on sen verran kokemuksia noista katastrofituloksista improvisoidussa leivonnassa, että en enää uskalla improvisoida... :-D

    VastaaPoista
  12. Makea bataatti sopii varmaan tosi hyvin appelsiinin kanssa. Olet kyllä melkoinen tekijä :) . Tää ei osaa kuin ihmetellä!

    VastaaPoista
  13. wow, det här receptet kanske jag prövar i helgen...har en massa batata som borde ätas på något vis!

    VastaaPoista
  14. Sara: de här var jättegoda, så jag gjorde en sats till..De blir litet fuktiga, och smakar gott!

    VastaaPoista
  15. Vaikuttaa herkulliselta. Teen suht usein muffineita, koska ne ovat helppoja ja hyviä. Egyptissä ekan kerran söin bataattia makeassa yhteydessä, omena-bataattipaistosta. Monelle suomalaiselle bataatti kuulunee enemmänkin suolaisiin juttuihin. Täällä taas kun tein peruna-bataattimuhennosta, niin yllättyivät: ai että ihan pääruoan raaka-aine.

    VastaaPoista
  16. Hippu: olivat tosi ihania, tein toisen satsin jo yhtä ensi viikon vierailua varten. Heh, joskus en vaan malta olla kokeilematta mahdollista katastrofeista huolimatta;-)

    Johki: muffinit ovat todellakin helppotekoisia ja vegaanisetkin muffinit ovat tosi hyviä! Omena-bataattiyhdistelmä kuulostaa myös hyvältä.Täällä bataattia käytetään myös suolaisissa jutuissa.

    VastaaPoista
  17. yaelian, jag håller precis på att baka dina muffins, men undrar, vad är leivinsoodaa (baking soda?) och vad är pellavansiemenlima?

    VastaaPoista
  18. Sara: leivinsooda är faktiskt baking soda, och pellavansiemenlima är flax seed , altså malet flax seed (vad hette det nu på svenska...) som man blandar med vatten och låter det stå en stund.Men det kan du lämna bort, det går bra utan flax seed

    VastaaPoista
  19. jihoo, snabbt svar! både baking soda och bakpulver?
    shabbat shalom!

    VastaaPoista
  20. Ja, både baking soda och bakpulver....

    VastaaPoista
  21. eka kertaa kuulen,etta bataattia joku kayttaa makeaan leivontaan. mutta samallalaillahan se kay,kun perunakin.ja ehkapa viela paremmin. kuulostaa herkulliselta.
    İHANAA YSTAVANPAİVAA SİNNE APPELSİİNİPUUN ALLE!

    VastaaPoista
  22. Sateenkaari:Bataatti sopiikin loistavasti makeaan leivontaan. Oikein hyvää ystävänpäivää teillekin:-)

    VastaaPoista
  23. Hyvää ystävänpäivää!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...