lauantai 16. marraskuuta 2013

Appelsiiniset florentine-pikkuleivät eli mantelilastut ja uusi turha? keittiökapine....

Florentinet ovat italialaisia joko mantelista tai hasselpähkinöistä tehtyjä lastuja,joihin lisätään myös karamellisoituja hedelmiä ja joidenka toinen pinta on yleensä suklainen.Netissä onkin useita florentin-ohjetta:useihin on lisätty jauhoa tai kermaa tai muutakin.Nämä mitä simppelimmät flotentinet on tehty Ottolenghin ja Tamamin ensimmäisen kirjan;" Ottolenghi:the Cookbook"-kirjan ohjeen mukaan ja näihin tulee vain 4 ainesta:manteleita,kananmunanvalkuaista,appelsiinia ja tomusokeria. Lisäksi hieman öljyä leivinpaperin päälle. Appelsiiniset florentinet ovat koukuttavan hyviä ja rapeita..Florentinet säilyvät suljetussa astiassa 4-5 päivää .Säilytin näitä jääkaapissa,jossa rapeuskin säilyi hyvin. Jos teet näitä vaikka joululahjaksi,valmista florentinet ehkä edellisenä tai samana päivänä.Raastettu appelsiininkuori antoi ihanasti makua:) Tein kirjan ohjeesta vain puolen satsin,sillä mantelilastuja ei kotona ollut tarpeeksi.Nämä herkkulastut ovat muuten vain ihan miedosti makeita,mutta hyviä juuri sellaisina:)

Appelsiiniset florentinet (8 kpl)
  • 130 gr mantelilastuja
  • 1 kananmunavalkuainen
  • 50 gr tomusokeria
  • yhden appelsiinin raastettu kuori
  • hieman öljyä leivinpaperin päälle
Sekoita kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta. Koska rakastan appelsiineja ,laitoin näihin vähän enemmän appelsiininkuorta kuin oli kirjan ohjeessa,mutta appelsiini maistui aivan ihanasti näissä:)  Laita leivinpaperi uunipellin päälle ja sivele se kevyesti öljyllä.
Ota ruokalusikallinen seosta ja laita se leivinpaperin päälle.Tasoita veteen kastetun haarukan avulla mahdollisimman ohueksi pikkuleiväksi.Niiden tulee olla tosi ohuita. Lämmitä uuni 150 C-asteeseen ja paista florentineja 15-20 minuuttia,tai kunnes ne ovat saaneet hyvin väriä. Anna lastujen jäähtyä kunnolla ennenkuin poistat ne leivinpaperin päältä. Hieman juhlavammat näistä saa jos ne sivellään kevyesti sulatetetulla tummalla suklaalla  yhdeltä puolelta.
Vastustattoman hyviä!
Muutama päivä sitten ruokamessuilla sorruin ostamaan tällaisen leikkurin,jolla saa leikattua vihanneksista tai hedelmistä ristikkoja.Nyt kun ajattelen niin oikeastaaan tämä on aika turha väline vaikka tulos onkin ihan kivan näköistä...
Mieluummin olisin ostanut sieltä tämän Wondermillin jauhomyllyn,joka hetkessä jauhoi valkopavut hienoksi jauhoksi ja vielä suoraan muovipussiin. Mutta laite oli kallis ja jos oikein mietin,niin miten usein käyttäisin tällaista......Mutta kätevä laite tämä oli:)
Surimipizzaa messuilla

26 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Aika kiva mutta loppujen lopuksi vähän sellainen turha kapine....

      Poista
    2. Sitähän se on, kun ostaa tuollaisen härpäkkeen... :)

      Poista
  2. noin herkullisia lastuja..ja vieläpä helppoja!!!! sydämen tykytys rauhoittunut,viimeisen tiedon mukaan Finnair lentää maanantaina sinne..-paitsi että uusi lakon mahdollisuus heti tiistaina !!! Ihan älytöntä touhua...Jael,kiinnostaisiko sinua tavata - vaikka kaffet siellä lemppari kahvilassasi ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli:tosi herkulliset ovatkin:) Toivottavasti nyt sitten pääset lentämään tänne ilman lakkouhkaa...Ja olisi ihan kiva tavata.Laita vaikka viestiä tänne yaelian2008@gmail.com

      Poista
  3. Mmmm, taytyy kokeilla heti!

    Tuo leikkurihan on ihan kiva. Ainahan sita voi joskus jotain puoliturhaakin ostaa. Tuo ei ainakaan ollut kallis varmaan. Eika vie liikaa tilaa.
    Mylly on iso ja kallis, ja tuskin sillekaan kauhean paljon kayttoa olisi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anu,maksoi lähes 40 shekeliä,mikä oli vähän kiskurihinta tuosta. Tuo mylly sen sijaan,kallis mutta tosi kätevä esim, gluteenitonta leivontaa varten ja sellaiselle joka kasvattaa omaa viljaa;D
      Nuo oli tosi hyvät ja helppotekoiset;suosittelen!

      Poista
  4. Kivan näköisiä tuo leikkaa! Varmaankin herkullisia lastuja...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lastut hurjan herkullisia! Kai tuo väline johonkin kelpaa:D

      Poista
  5. hei,haluatko että tuon jotain sinulle Suomesta ????

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli,kiitos,mutta ei nyt just tule mitään mieleen....tai jos ei kauheasti vaivaa niin vaikka tiskiharja;D nämä täkäläiset ovat surkeita....

      Poista
  6. juuri tehtiin siskonlasten kanssa kauralastuja (kuten aina siellä ollessa!) ja mietin että saisiko niitä tehtyä mantelilastuistakin. Olin aivan unohtanut florentiinit jotka on kyllä niiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiin mahtavia! kiitos muistutuksesta :-)!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauralastutkin ovat ihania.Ja florentiinit todellakin mielettömän herkullisia:)

      Poista
  7. Minullakin tuli kauralastut mieleen, silleen hienostuneena versiona pähkinälastuista. Ihana resepti. Tämäkin nousee to do -listalle :)

    VastaaPoista
  8. Paula,todellakin hieman muistuttaaa niitä mutta vieläkin parempia:) Suosittelen sillä nämä ovat mielettömän nameja.Tänään ostinkin lisää mantelilastuja sillä teen niitä ensi viikolla lisää kun talvilintu-ystäväni Mary tulee Yhdysvalloista taas tänne.

    VastaaPoista
  9. Tiskiharja kuulostaa hyvältä !!! :) tiedän ne täkäläiset surkeet rätit ja viritykset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli;D Hyviä rättejä kyllä löytyy kun tietää mistä (Wileda...) mutta tiskiharjat,ne ovat aika surkeita...

      Poista
    2. No minun taytyy Asiantuntijana puuttua keskusteluunne, ja kertoa, etta ainakin Max Stock- nimisesta kraasaliikkeesta saa oivia harmaita Tiskiharjoja, ostin viimeksi kaksi, ihan vain varmuuden vuoksi.
      P.S mihinkahan tuota pop corn-jauhoa kaytetaan tuolla myllykuvassa???

      Poista
  10. Nam nam, ihania herkkuja. Kaikki manteli/pähkinämakeat on mun suuri heikkous !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Milma,niin minunkin ! Nämä olivat kyllä superhyviä ja niin helppotekoisia:)

      Poista
  11. Kauniit lastut. Ja noita ihania keittiöturhakkeita on vaani niin vaikeaa vastustaa :)

    VastaaPoista
  12. Lapset saa varmaan syömään vihanneksia tuossa hauskassa ristikkomuodossa ! Voi miten kiva.

    Ihailen tuota ekan kuvasi hienostunutta kekoa. Ehkä sitä voisi joskus hyödyntää kahvikekkereillä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rita,no se varmaan on hyvä idea.Ulkonäkö sen verran kiva ristikkona että ehkä kasviksia kaihtavat lapsetkin uskaltaisivat kokeilla.Kiitos,kokeilepa tuollaisen keon tarjoamista seuraavilla kahvikekkereillä;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...