lauantai 23. marraskuuta 2013

Epäonnistumisia.....

Viime viikon ruokamessujen kokkikilpailun upea kalalautanen innosti minua kokeilemaan kalarullaa,josta saisi leikattua tosi nättejä renkaita. Ajatuksena oli että päällimmäisenä kerros mangoldia,sitten tillillä maustettua kermajuustoa ja sen päällä graavilohta.Höyrytin mangoldin ja asettelin sitä elmukelmun päälle.Sen päälle sitten sitä tillillä maustettua kermajuustoa ja sen päälle kerros graavaamani lohta. Sitten käärin koko homman rullalle ja tiiviisti elmukelmua ympärille.Laitoin rullan jääkaappiin jähmettymään.Kaikki hyvin tähän asti....

Mutta kun otin rullan pois jääkaapista ja yritin leikata hyvällä veitselläni siitä siivuja,koko homma hajosi! Olin löysentänyt kermajuustoa hapankermalla,mikä varmaan oli virhe,sillä juustosta tuli liian löysää,mutta helpommin levitettävää. Eli ihan pipariksi meni tämä.Joskus käy näinkin.....Mutta hyvää se silti oli....

14 kommenttia:

  1. Oli varmaan silti hyvää... aina ei voi mennä ihan putkeen :-)

    VastaaPoista
  2. Ihan hyvältähän tuo maistui,kun oli tuollaiset ainekset eli lohta:) Mutta harmitti,sillä oli tarkoitus tarjota näitä lounaalla,ja nyt siitä tuli vain mössöä----

    VastaaPoista
  3. Jael, 234 askelta jouluun kirjassa siihen graavilohirullaan käytettiin korvasienimuhennosta, jossa kermaa. Ja koko hoito laitettiin rullaamisen jälkeen pakastimeen. Kehoitus oli leikata se 15 minuuttia pakastimesta oton jälkeen tarjolle jolloin siivut pysyvät kauniisti kasassa. Toki pitää varmistaa, että ei vie jäisenä pöytään. Niitä rullia nyt olisi meillä tänä jouluna kalapöydässämme, kun teen joka joulu yhden uuden kalajutun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuota en tullut ajatelleeksi.Jos olisin noin tehnyt niin tuo olisikin onnistunut....Kiitos vinkistä,ensi kerran sitten....

      Poista
  4. Olin vähän toiveikas, että se mokasi olisi ollut sama kuin minulla, kun käärin vastaavanlaisen jutun kyllä huolella, mutta se kelmu tuli sinne kääreeseen mukaan... Kyllä nolotti, kun aloin leikata sitä myöhemmin :D Eikä sitä pelastanut mikään enää, kompostiin piti kaapia, kun muovikelmu oli koko matkalla mukana.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tuopa oli moka! Vähän olisi kurjaa syödä sitä muovia kalan kanssa;D Tuo minun sentään oli vielä syötävää;D

      Poista
    2. Onneksi en ollut juuri tarjoamassa tuotostani, vaan vähin äänin sen hävitin. En tajua, mitä olin ajatellut sitä kääriessäni, en varmaan yhtään mitään :D Mutta tuskin samaa mokaa sattuu uudelleen.

      Poista
    3. No sulla oli aika huono tuuri....mutta takuulla tuollaista ei tapahdu toiste...

      Poista
  5. Herkullisen kuuloinen idea kyllä, harmi että kokeilu ei mennyt ihan nappiin mutta makuhan on tärkeintä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ideana hyvä,olisi pitänyt laittaa rulla pakkaseen kuten Leena tuolla ehdotti.No ensi kerralla sitten....

      Poista
  6. Nuo levysi näyttävät oikein herkullisilta! Pakastaminen on hyvä idea saada rulla pysymään kasassa paremmin. Minä tein kylmäsavulohesta kääretortun, josta tuli lusikalla syötävää, kun tein taikinasta liian pehmeää ja tooosi huokoista. Uusien reseptien kehittelyssä sattuu ja tapahtuu ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaankin se pakastaminen olisi tuon pelastanut,ihme kun en tullut ajatelleeksi,mutta olin varma että tuon pystyy helposti leikkaamaan ja sitten se levisikin kunnolla.Aina välillä sattuu tällaista mutta seuraava yritys on sitten parempi kun oppii virheistään;D

      Poista
  7. Kuulostaa aivan mahtavalta idealta! Kiva kuulla että muillakin välillä menee mönkään. Mulla on tämä viikko ollut oikea mönkäviikko. Blogin puolella vasta kolmannes tunnustuksista ;) Macaronsit meni (ehkä odotetustikin) pieleen, muffinsit (joita ei pitäisi voida sössiä) levisi pitkin peltiä ja kaksi kakkua jäi molemmat ohjeiden orjallisesta noudattamisesta huolimatta turhan löysiksi ja toinen valui moussena pitkin lautasta. Se luhistui kuin ilmakupla kun puhkaisin veitsellä pinnan ;) Jestas... Mutta tuota sinun keksimää rullajuttua täytyy kyllä vielä kokeilla ja muistaa tuo Hiidenuhman pakastusvinkki :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ehkä tuo seuraavan kerran onnistuu kun nyt tiedän että pitää ensin laittaa pakkaseen;D Joskus menee mönkään ihan ketjussa;sympatiani! Ohoh,kävipä sun kakuille vähän nolosti...Mä tulenkin katsomaan niitä sun katastrofeja;D

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...