tiistai 19. marraskuuta 2013

Ituja ja versoja

Sataman maatilatorin versokojun versohyllyt
Yleensä minulla on aina jonkinlaisia ituja tai versoja itämässä mutta viime kerralla Tel Avivin suomalaisessa kirjastossa tutustuin minulle ennestään tuntemattomiin ituihin,eli sarviapilan ituihin.Ne maistuvat hieman voimakkailta ja  pidin niiden mausta.
Muutama vuosi sitten varoiteltiin egyptiläistä alkuperää olevista sarviapilansiemenistä,mutta vieläköhän tuo varoitus on voimassa? Täällä sarviapilan siemeniä löytyy helposti sillä ne kuuluvat jemeniläiseen sekä etiopialaiseen keittiöön. Jemeniläiset tekevät siemenistä hilbe-nimistä tahnaa.
Sarviapilan ituja
Mutta parsakaalin siemeniä ei saa joka paikasta ja niitä varten suuntasin kohti sataman maatilatoria. Tästä kojusta löytyy kaikki idättämiseen tarvittavat siemenet..
Saman kojun myyjä valmistaa ja  myy idätykseen sopivia savipatoja.
Viereisen kojun eriväriset porkkanat
Kaikista mahtavin juttu tuolla oli kyllä tämä versokoju. Upean näköistä!
Ensimmäistä kertaa idättämäni parsakaalin versot;niin kauniin hentoja...

Nyt pimeinpänä aikana on niin helppo kotona herätellä siemeniä ja papuja ja saada ne tuottamaan uutta ,ravintorikasta elämää,joka sitten maistuu hyvältä salaateissa,leivän päälle ja sellaisenaankin.Minä tykkään laittaa tahinia itujen päälle,nami.Joten mukavaa idättämistä!

18 kommenttia:

 1. Ihanaa vihreyttä ja monipuolinen tarjonta siellä.
  Täällä idut ja versot olisivat niin paikallaan nyt, kun kasvistarjonta on kesään verrattuna ihan olematon. Harmin paikka, että valoa on versotukseen liian vähän, eivät meinaa onnistua. Idätys sentään onnistuu :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tarjonta on tosiaankin ihana täällä,ihan senkin vuoksi täältä olisi vaikeaa lähteä....Nyt on teillä tosiaankin hyvä idätellä ja versotellakin,jos on joku kasvislamppu,kun kasvistarjonta on kesään verrattuna huonompi.Ja idut ovat niin hyviä,rakastan niitä:)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. On se ,ihan silmiä hiveli! Mutta onneksi voi kotonakin versotella ja kai nyt Suomessakin,jos on jonkinlainen siihen sopiva
   lamppu.

   Poista
 3. Vau, onpa todellakin näyttävä versokoju! Jostain syystä intoudun usein idättelemään juuri talvisin, pitäisikin taas laittaa linssit itämään. Harmi kyllä, ettei versotukselle riitä enää valoa, kuten Paulakin jo totesi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuota jäin kyllä katsomaan pitkäksi aikaa;D Laita ihmeessä ne linssit itämään;linssi-idut ovatkin suosikkejani.Tykkään kaataa niiden joukkoon tahinia,nami:) Mutta ehkä jos on joku kasvislamppu,onnistuisko se versotus sellaisella?

   Poista
 4. Onpa ihanan vehreän ja herkullisen näköistä! En olekaan tullut ajatelleeksi, kuinka monenlaisia siemeniä voi idättää. Tosin en ole vuosikausiin idättänyt mitään, mutta pitäisköhän nyt aktivoitua...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaijatee:on kyllä kivan näköinen tuo versokoju:) Ja idätystä varten on mahtava määrä erilaisia siemeniä ,papuja ym. joten valinnanvaraa riittää. Suosittelen,etenkin nyt kun teillä on tuo pimeä kausi.

   Poista
 5. Härliga bilder, man blir så inspirerad!

  VastaaPoista
 6. kylla sun kelpaa, siella on tosiaan mahtava tarjonta ja tuo versokoju wautsi!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ,tarjonta on mahtava.Löytyykö teilläpäin helposti ituja tai versoja?

   Poista
 7. Ai miten ihania versoja, oikein vesi herahti kielelle! En olekaan muutamaan vuoteen idätellyt (silloin tuli just se varoitus), mutta nyt täytyy taas innostua. Kurkku on niin vetistä tähän aikaan vuodesta täälläkin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Versot(ja idut) ovat ihania,tykkään tosi paljon niistä. Ja hyvä jos innostut,etenkin talvisaikaan niistä saa kivan lisän salaatteihin:)

   Poista
 8. Pökerryttävän ihania kuvia, versohyllyt ihan huippuja! Heti alkoi mielikuvaversot ja -idut maistumaan namilta suussa. Pitääpi taas idätellä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Aika pökertynyt olinkin noiden hyllyjen edessä;D Ja hyvä jos tämä innostaa idättelemään:)

   Poista
 9. Upea tuo versopuoti! Tulee vähän mieleen Ahvenanmaan Elävän Ravinnon Instituutti, jonka viherhuone on kyllä idättäjän ja versottajan taivas. Olen idätellyt sarviapilaa aina välillä, mutta itse en eritysesti pidä sen mausta, joka jää pyörimään pitkäksi aikaa suuhun.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo versopuoti on kyllä tosiaankin mahtava.Muistankin sun kuvat siitä Elävän ravinnon instituutin viherhuoneesta:) Itse taas pidin noista sarviapilan iduista,mutta tiedän että kaikki eivät niistä pidä...

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...