keskiviikko 20. marraskuuta 2013

Sitruunafanin pikku sitruunakakkuset

Olen hulluna sitruunoihin  ja muihin sitrushedelmiin ja näin  loppusyksyllä niitä näkeekin jokapuolella;puitten hedelmät ovat vihdoinkin kypsyneet.Joskus sorrun ostamaan liikaakin sitruunoita ja kun näin päivälehteni ruokatoimittajan ohjeen pikku sitruunakakuille,tiesin heti mihin ylimääräiset sitruunat menevät... Hieman jouduin mukauttamaan ohjetta,sillä minulla oli kaikki ainekset paitsi ohjeessa oleva kerma,jonka tilalla sitten käytin kookoskermaa.Toimi silläkin ihan hyvin:) Kakkuset ovat ihanan sitruunaisia ja sitruunan maku tuleekin näissä hyvin esille.Nämä sopivat hyvin teen kanssa nautittavaksi mutta miksei myös kahvin. Kakkuset voi myös pakastaa ja teinkin näitä etukäteen pian tänne Yhdysvalloista talvehtimaan tulevalle ystävälleni Marylle.Muutaman jätin itsellenikin,sillä kuten jo mainitsin,sitruuna is my thing!

Pikku sitruunakakkuset (10 kpl)
  • 2 kananmunaa
  • 170 gr sokeria (käytin ruokosokeria)
  • ripaus suolaa
  • 1 sitruunan raastettu kuori (laitoin kukkurallisen ruokalusikallisen raastetta)
  • 50 gr huoneenlämpöistä voita
  • 80 ml kermaa (käytin kookoskermaa)
  • 140 gr vehnäjauhoa
  • ½ tl kuivahiivaa
  • Sitruunaliemi 2 rkl tomusokeria+5 rkl sitruunamehua
Vatkaa sokeri,kananmunat ,sitruunaraaste sekä ripaus suolaa hyvin  kuohkeaksi.Lisää voi ja vatkaa minuutti pari,lisää nyt kerma ja vatkaa hieman  ja lopuksi  jauhot,joihin on sekoitettu hiiva. Sekoita jauhot hyvin seoksen joukkoon.Sekoita sitruunamehu tomusokerin kanssa,,kunnes sokeri on hyvin liuennut mehuun. Lämmitä uuni 200 C-asteeseen.Käytin silikonista muffinivuokaa ja jokaiseen koloon tuli puolitoista ruokalusikallista taikinaa.
Paista kakkusia 11 minuuttia ja ota ne pois uunista.Sivele nyt sitruuna-tomusokerilientä reilusti kakkusten päälle.(kaikki käytetään). Laita kakkuset uudelleen uuniin ja paista niitä vielä muutama minuutti kunnes pinta saa hieman väriä.
Anna kakkusten jäähtyä hyvin ennenkuin poistat ne muotista. Kakkuset voi pakastaaa ja ennen tarjoilua sulaneet kakkuset laitetaan muutamaksi minuutiksi uuniin saamaan rapean pinnan.
Ovatpa nämä hyviä:)
Pieni torikuva lopuksi. Viimeksi torilla kävin taas Tikvan mehupisteessä.Tikvan (Tikva=toivo) mehupiste ei ole torin kaunein ,mutta tykkään tästä eniten,ehkä juuri Tikvan vuoksi....Lempparimehuuni tulee vihreää omenaa,selleriä,inkivääriä ja sitruunaa.

11 kommenttia:

  1. Citron är en favorit i bakverk och dessa ser så goda ut! Ha en bra dag!

    VastaaPoista
  2. Nam, olen sitruunoiden suurkuluttaja ja nämä hupenisivat meillä kyllä nopeasti ;) itsekin ostan usein liikaa sitruunoita, kiva kun laitoit tämän reseptin blogiin niin voin seuraavalla hyödyntää ylimääräiset sitruuna esimerksiksi leipomalla.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunoista saa kyllä niin kivasti makua moneen. Ja ole hyvä vain,nämä takuulla maistuvat sellaiselle jotka tykkää sitrunaisesta ja muillekin;D

      Poista
  3. Mmm... valmiiden kakkusten kostuttaminen tuo aina mukavaa lisämakua. Kookos sopi varmaan kivasti sitruunan kanssa? Jännä tuo hiivan käyttäminen kohotusaineena.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunaliemi lisäsi kyllä kivasti makua noihin kakkusiin.Se kookos ei kyllä lainkaan tuossa tuntunut,sitä oli aika pieni määrä kuitenkin.

      Poista
  4. Ihanan mehevän näköinen rakenne kakkusissa. Sitruuna on tosiaan aivan super sekä leivonnassa että ruoanlaitossa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ovat tosiaankin meheviä nämä kakkuset:) Sitruuna on ihana maustaja:) Kesällä ne ovat täällä kalliita kun ei ole niiden aika mutta nyt niitä voi käyttää tuhlaten:)

      Poista
  5. Ihanan näköisiä kakkusia. Toinen sitruunan ystävä ilmoittautuu. :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos,olivat tosi hyviä ja toivottavasti myös saaja näistä ilahtuu:)

      Poista
  6. Tällaiset herkut, joita voi pakastaa ovat upeita. Teemme joskus pojan kanssa runebergintorttuja (holittomia) ja laitamme liiat pakkaseen. Aina on sitten jotain hyvää kun himo oikein osuu kohdalle =)

    Testiin sitruunaherkut siis!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...