sunnuntai 3. marraskuuta 2013

Lahjavinkki-kotitekoinen Creme de Banana +mukava tapa saada bonusta ostoksista....

Kävin joku aika sitten läpi erästä keittiön kaappiani ja silmiini osui siellä ollut tequilapullo.Perusviinaksethan kestävät pilaantumatta  melkein ikuisuuden ja tuo pullo,jonka olin joskus saanut, oli ollut kaapissa jo vaikka kuinka kauan..En itse siitä välitä,joten mietin miten käyttää tequilan jämät(yli puolet pullosta).Silmäni osuivat keittiön pöydällä oleviin,jo aika lailla kypsyneisiin ,banaaneihin ja ne nähdessäni tiesinkin mihin tequila joutuu......Tästä tuli oikein hyvää ja sellaista,jota vie mielellään mukanaan lahjana,nätissä pullossa(tuo IKEAnkin on aika ok,mutta tosi suuri). Jos kaapissani olisi ollut vodkaa,olisin käyttänyt sitä ja oletan,että tuosta väristä olisi silloin tullut hieman vaaleampaa. Koko prosessi kesti noin kuukauden,joten jos tällaista haluaa tehdä vaikka joululahjaksi ,on hyvä pian aloittaa liköörin valmistus.
Totuus on että olisin tehnyt tätä likööriä mieluiten vodkasta,mutta kun nyt sattui olemaan tuota tequilaa,niin se tuli sitten siitä tehtyä.Rommikin olisi varmaan sopinut tosi hyvin tähän tarkoitukseen.

Tee se itse Creme de Banana
  • 500 ml alkoholia (vodkaa...)
  • 4 hyvin kypsynyttä banaania
  • ripaus aitoa vanijaa
  • 4 dl sokeria (käytin ruokosokeria)
  • 250 ml kookosmaitoa(tai kookoskermaa,jos haluaa kermaisempaa likööriä)
  • AIKAA VAJAA KUUKAUSI....
Banaanit kuoritaan ja paloitellaan.
Viina kaadetaan banaanipalasten päälle ,samoin lisätään vanilja,jos sitä haluaa laittaa mukaan.Ja tämän jälkeen koko homma unohdetaan 3 viikoksi.....
3 viikon kuluttua sokeri ja tilkka vettä keitetään siirapiksi,sen annetaan jäähtyä,jonka jälkeen siirappi lisätään banaanien ja alkoholin joukkoon.Annetaan muhia vielä noin viikon,jonka jälkeen banaanit ja neste laitetaan tehosekoittimeen (tai käytetään sauvasekoitinta),lisätään kookosmaito-tai kerma.Sekoitetaan tasaiseksi,jonka jälkeen seos kaadetaan tiheän siivilän läpi. Ja näin on likööri valmista.Tuon sekoittamisen jälkeen seos oli  hieman ohuehkoa mutta paksuni reilusti jääkaapissa.Tarjotaan kylmänä.
Tätä kelpaa tarjota vieraillekin!

P.S. tätä likööriä kannattaa säilyttää jääkaapissa..
http://www.ostohyvitys.fi/ilmainensuklaa?source=TT&def=107147&ttdata=12%3A%3A107147%3A%3A%3A%3A%3A%3A1383477475
Kesällä Suomessa ollessani tutustuin hieman Ostohyvitys-palveluun, ja harmitti hieman etten ihan täältä kaukaa voi tehdä ostoksia tuon palvelun kautta,vaikka periaatteessa se on mahdollista,kunhan vain joku noutaisi postista ne tavarani.....Tuo palveluhan on ihan mahtava,sillä sen kautta saa ostoksistaan bonusta jotka sitten maksetaan ostajan pankkitilille. Esim.jos tekee ostoksia Ostohyvityksen kautta vaikka Nelly.comissa,saa ostoksistaan todella huikeat bonukset(11.5%),sillä esim. 200 euron ostoksista saa takaisin 23 euroa! Ruokabloggaajia mahdollisesti kiinnostavan Kauppahalli24.fi:n verkkoruokakaupasta  saa myös kivasti alennusta bonuksien muodossa.Ostohyvitys-palveluun rekisteröityminen on maksutonta ja jos nyt rekisteröidyt sinne tämän linkin kautta,saat ilmaisen Fazerin suklaalevyn kokeiltuasi palvelua,mutta kannattaa kiirehtiä,sillä suklaalevyjä on varattu vain 1000 ensimmäiselle.....Sinne pääsee myös tuota ylempää kuvaa klikkaamalla...

30 kommenttia:

  1. Hitsit, rommiin tehtynä varmasti hyvää! Hmm, pitäisiköhän huomenna tehdä isku Alkoon..,?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä ajattelinkin tuon tehtyäni,että ensi kerralla sitten rommilla....Ehdottomasti suosittelen käyntiä Alkoon......

      Poista
  2. Hyvä lahjavinkki :) Katsotaan jos laittas vaikka liköörit tulemaan.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varmaankin lahjan saaja ilahtuu tästä.Itse vien huomenna osan tuosta tekemästäni likööristä tuomisiksi....

      Poista
  3. Ai että, tämä olisi ihanaa!:) Tosi hyvä joululahjaideaksikin.:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä on tosiaankin ihanaa! ja tuli käyttöä sille tequilalle,jolle ei muuten ollut lainkaan käyttöä;D

      Poista
  4. Vilken bra idé och jag tror att få detta som present uppskattas.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hoppas min vän som får en flaska med likör i morgon uppskattar detta:)

      Poista
  5. Uuu, varsin herkullisen kuullosita. Hyvä lahjavinkki. ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosia namia olikin ja helppotekoinen,vaikkain kestää ennenkuin on valmista...

      Poista
  6. Aivan ihana idis ja nin hekun kuuloista ja hyvä syy poiketa viinakaupassa ;).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sarppu:I Tuo pullo oli lojunut vaikka kuinka kauan kaapissa,joten oli onnistunut tämä kokeilu:)

      Poista
  7. Täähän vois sopia tosi hyvin suklaajätelön sekaan tai muihin jälkkäreihin :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaiseen sopiskin ja mä ajattelin että sopisi myös jäätelöpohjaan.

      Poista
  8. Tämähän on hyvä idea käyttää tummumaan päin olevat banskut ja sellaiset alkoholin loput, joita ei vaan tule muuten käytettyä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No nimenomaan! Itse asiassahan tämä sopiskin hävikkipostauksiin;D

      Poista
  9. Jännän kuuloinen juoma. Minä säästelen kaapissa tuliaiseksi (toiveestani) saamaani 80 % viinapulloa. TArkoitus oli tehdä siitä yrttilikööriä, mutta tällainen hedelmäinenkin juttu voisi olla tosi kiva. No, ei nyt ole minulle oikein sopiva aika alkoholin kanssa läträämiseen,j oten miettimisaikaa on, miten tuon pullon käyttäisin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinullahan on sitten melkein spiritus fortusta kaapissa,hyvä aines likööreihin;D

      Poista
  10. Mahtava joululahjavinkki, kiitos! Kuinka kauan juoma säilyy valmiina? Ja jääkaapissa, oletan...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi:) Tämä syntyi omassa päässäni,joten en ihan osaa sanoa,mutta eiköhän tuo kuukausi-pari kestä jääkaapissa säilöttynä,Alkoholia tuossahan on reilusti,joten kai tuon ajan säilyy hyvin.Ja tosiaankin siis jääkaapissa.

      Poista
  11. Moikkis! Mietin onnistuisko vodka/rommi sekotus vai meneekö huonoks? Mietin 250/250ml jakoa. Ja kuinka paljon tosta satsista tuli suunnilleen? Litra? :) Kiitos jo etukäteen, aloitan heti lahjojen teon kun saan vastauksen! :D Mahtava ohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Katja Karoliina:muutkin perusviinat käyvät ihan hyvin ;minä laitoin tuota tequilaa ihan vain sen vuoksi kun sattui olemaan pullo jota en käytä. Tuosta tulee pikkuriikkisen yli litra.Kiva kun tykkäsit:)

      Poista
  12. Tosiaan, hyvä ohje näin reilusti joulun alla ;) Mulla kans ei kulu tuollaiset vahvat. Meillä on ollut kohta kaksi vuotta yksi ja sama cachaça-pullo kaapissa. Mutta tuleehan siitä hyvät caipirinhat pari kertaa vuodessa ;) Tällaista voisin itsekin maistaa lasillisen :P

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annoin tätä jo lahjaksi tutulleni ja tykkäsi:) No se cachapahan tällaiseen sopiskin hyvin! Siis se seos valmistusvaiheessa oli ihan keittiön nurkassa ......Mutta sen jälkeen kun se on ihan valmista niin säilytys jääkaapissa....

      Poista
  13. Unohdetaanko se seos siis aina jääkaappiin vai minne :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hups,mun vastauskommentti on jäänyt jonnekin.eli siis vain sen jälkeen kun likööri on valmista niin se säilytetään jääkaapissa.

      Poista
  14. Vau, enpä ole koskaan tehnyt omaa likööriä (viiniä kylläkin joskus vuosikausia sitten). Tätä voisin kokeilla ja nautiksella tosiaan joulun aikoihin. Meillä ei viina paljon kulu, joten kaapin perukoilta varmasti löytyy jotain kirkasta. Kiitos tästä vinkistä =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Viiniä en olekaan koskaan tehnyt! Mullakaan sitä ei kulu,paitsi ehkä rommia jälkkäreihin,mutta oli hyvä päästä tuosta pullosta eroon näin:D

      Poista
  15. Tänne ne banaanit siis meni, kun silloin vihjaisit jotain pitkästä prosessista! Onpas jännä ohje, pitänee kokeilla!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...