keskiviikko 4. maaliskuuta 2009

Kaurakerma ja passionhedelmäjäätelö

Jäätelöresepteissäni olen maininnut kotitekoisen kaurakerman ja yhdessä kommentissa kysyttiinkin, jos voisin laittaa tänne miten sen valmistan. Tein sitä tänään ja samalla tein pienen satsin passionhedelmäjäätelöä. Tein monta kokeilua ,ennenkuin sain aikaiseksi kermaa muistuttavaa tuotetta. Katsoin mistä esim. Oatlyn ruokakerma koostuu, ja se koostuu mm. näistä aineista: kauraa, vettä, öljyä, suolaa, ksantaania.Näitä aineksia sitten minäkin käytän, tosin ksantaania lisään vain jos teen jäätelöä.Näin siis teen oman kaurakermani:

kaurakerma
  1. Liotin 1 dl kaurahiutaleita 2½ desissä vettä yli yön (pari tuntiakin riittää..)
  2. Laitoin kaurahiutaleet ja liotusveden tehosekoittimeen.Käytin tällaista pientä laitetta,joka jauhaa ja sekoittaa tosi hyvin.
  3. Seuraavaksi siivilöin kauraseoksen. Tuloksena oli nestemäinen seos.
  4. Lämmitin seosta hiljaisella lämmöllä kunnes seos sakeni.
  5. - 6. Laitoin seoksen takaisin tehosekoittimeen, lisäsin 1½ rkl rypsiöljyä , ripauksen suolaa ja sekoitin taas.Tulos oli kermamainen seos.Veden määrää voi lisätä /vähentää sen mukaan,haluaako paksun tai ohuen kerman.

Tämä “kerma” käy hyvin jäätelöihin, leivontaan ja ruuanlaittoon. Sekoitin tähän pieneen satsiin kermaa kookosmaitoa, passionhedelmää, ksantaania, pari rikl vaniljavanukasjauhetta, agavesiirappia ja makeutusainetta, koska tein sitä huomisille vierailleni; toinen vieraistani yrittää välttää sokeria.

20 kommenttia:

  1. Tuota pitäisi tehdä, että poikakin saisi.

    VastaaPoista
  2. Jäätelö on herkuista herkuinta, olen joskus ostanut pakastimenkin ihan vain jäätelön takia :D En kylläkään ole itse koskaan tehnyt, mutta sinä aivopeset siihen aika hyvin :)

    VastaaPoista
  3. Oh! Kiitokset reseptistä, ihan pakko päästä testaamaan :)

    VastaaPoista
  4. Vau! Hieno ohje, eikä mikään monimutkainenkaan! Ja hieno kuvasarja. :-)

    Vielä pari kysymystä, kun mulle tuo kaurakerma on ihan vieras tuote. Käytetäänkö sitä siis niin kuin kerman korvikkeena? Entä kestääkö tämä kaurakerma miten hyvin kuumentamista?

    VastaaPoista
  5. Hannele: Ihan helppo ohje!

    Susadim: mä en osta kaupan jäätelöitä yhtään,kun on jäätelökone, ja sillä saa tehtyä tosi hyviä jäätelöitä, mielikuvitus on rajana:-)

    Sonja :-)

    Hippu: Kiitos! Sen pitäisi kyllä kestää ihan kuumentamistakin. Olen käyttänyt ruuissa pari kertaa.Yleensä enemmän leivonnassa ja hyvinhän se kestää kuuman uunin..

    VastaaPoista
  6. Jälleen kerran teelmäsi innostaa - mitäpä jos minäkin kokeilisin... uskallanko...? Mikä ettei :)

    VastaaPoista
  7. Pitää kokeilla ja sitten kaurakermasta vaniljakastiketta ja uuniomenoita mukaan.

    VastaaPoista
  8. Rita;miksei,helppoahan tuo on...

    Arleena:tuota minäkin voisin kokeilla,laittaa siitä vaniljakastiketta.Silloin kannattaa lisätä se ksantaani.

    VastaaPoista
  9. Kyllä sä osaat! Passionhedelmä on yksi mun lemppareista mangon lisäksi.

    VastaaPoista
  10. Allu: meillä taitaa olla samat lempparihedelmät...;-)

    VastaaPoista
  11. Aivan upeaa että olet tehnyt kauramaidonkin itse!! Nostan todella hattua.. Kiinnostaisi kanssa kokeilla tuota maitoa kun vegaanijäätelöt joita kaupan hyllystä löytyy eivät juuri miun makuun ole olleet.. Passionhedelmä on i-ha-naa..

    VastaaPoista
  12. Insanity: kokeile kaurakermaa ja kookosmaitoa;niiden yhdistelmästä tulee tosi ihanaa vegaanijätskiä!
    Passionhedelmät onkin tosi ihania! Mun oma käynnökseni näyttää siltä, että sinne olisi tulossa ekat kukat!

    VastaaPoista
  13. oy, ser så god ut den här glassen. men det experiementet får pröva tills efter vår turné. idag har jag lagat granola som jag kan ta med mig, har insett att när jag reser blir det ofta för lite fibrer, och det brukar sluta illa....

    VastaaPoista
  14. Sara:granola är bra att ta med och också hemlagda granola bars. Glassen var faktikst god :-)

    VastaaPoista
  15. ja, granola bars ville jag göra häromndagen, men har aldrig gjort, så jag vet inte riktigt hur....
    har du något recept att dela med dig? :)

    VastaaPoista
  16. Ooh, onko se pieni tehokas laite kenties magic bullet? Kuolasin Suomessa aina sen ostoskanavan mainoksen perään mutten sitten kuitenkaan ostanut kun oli aika tyyris enkä ollut ihan varma uskoako laitteen ylivertaisuuteen :)

    Ihania ohjeita täällä taas, en ollut muutamaan päivään käynyt katsomassa! Muakin kiinnostais myslipatukoiden ohje joten laita ihmeessä jos sulla on!

    VastaaPoista
  17. Mamae: kiitos! juuri se laite ja se onkin ihana laite,mulla on ollut vuosia, ja se on esimerkiksi jauhamiseen (pieniä määriä kerrallaan)aivan upea, koska se osaa jauhaa niin hyvin. Täytyy vain muistaa,että käyttää sitä nykäyksittäin, ettei se ylikuumene.Teen siinä pestoa, tahnoja, juomia, jauhan sokerin tomusokeriksi, jauhan mausteet, jauhan siemenet, käy tosi moneen juttuun. En varmaan osaisi enään olla ilman tätä laitetta.
    Myslipatukoita olenkin ajatellut laittaa tänne.

    VastaaPoista
  18. Osaatko sanoa, miten jäätelöstä saisi pehmeää ilman jäätelökonetta? Tein tuota kaurakerma ohjettasi käyttäen suklaajäätelöä ja vaikka massa oli paksua ja suht kuohkeankin tuntuista pakkaseen laittaessa, oli se pakkasesta otettaessa todella kovaa ja sai odottaa pitkään ennenkuin pehmeni sen verran että sai yhtään paloiteltua. Maku oli kyllä kohdallaan, mutta jotenkin pitäisi saada lopputuloksesta vähän pehmeämpää.

    Olen aiemmin tehnyt kaupan kaurakermaa käyttäen jäätelöä ja se vatkaantui heti jotenkin paksummaksi ja pysyi pakkasessakin suht pehmeänä, että en sitten tiedä mikä nyt mättää.

    VastaaPoista
  19. Neilina:Vasta nyt huomasin tämän kommenttini,kun ei tule erillistä ilmoitusta kommentteihin vanhoissa postauksissa.Teen tuon kaurakerman koska täällä ei ole kaurakermaa kaupoissa. Kyllä se mullakin kovettuu jääkaapissa, mutta muuttuu sitten pehmeäksi kun on jonkun aikaa pakastimen ulkopuolella. Kaupan kaurakermassa on varmaankin enemmän aineita,jotka estävät sen kovettumisen,ehkä suurempi öljymäärä? Muistitko myös laittaa ksantaania,sen pitäisi estää kristalloitumisen.

    VastaaPoista
  20. Kiitos kaurakermaohjeesta! Osaatko sanoa, kauan valmis kerma säilyy? Entä voisiko vastaavalla tavalla tehdä myös soijakermaa/-maitoa?

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...