keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Uusia tuotteita maistamassa


Viime viikolla  kävin  Food for Media-tapahtumassa  , Helsingin Musiikkitalossa.  tutustumassa uusiin  elintarviketuotteisiin, jotka tuona päivänä  esiteltiin medialle ja bloggaajille ,  juuri ennen kuin tuotteet tulivat kauppoihin.   Jo yhdeksättä kertaa järjestetty tapahtuma oli Akvamariini Porter Novellin  järjestämä, ja onnekseni olin Helsingissä juuri sopivaan aikaan, sillä uusiin elintarvikkeisiin on niin  mielenkiintoista tutustua, ja vielä mielenkiintoisempaa on kun itse tuottajat ovat niitä esittelemässä. Tilaisuudessa oli mukana 15 yritysta/  organisaatiota, ja yhteensä 31 eri brändiä. Ensin yritykset /organisaatiot esiteltiin, ja jokainen heistä sai puheenvuoron, minkä jälkeen  tilaisuuteen kutsutut saivat käydä tutustumassa  uusiin tuotteisiin.
Otin kuvia tuotteista  jotka minua eniten kiinnostavat.  Olen kookostuotteiden suurkuluttaja,  ja ensimmäiseksi maistelin Crazy Cocon kookosjuomia, jotka on pakattu kauniisin juomatölkkeihin, Kookosvesijuomia on 4 erilaista, eikä niihin ole lainkaan lisätty sokeria,  sillä kookosvesi on luonnostaan makea. Kookosjuomia saa sekä hiilihapotettuna että ilman. Tykkäsin:)
Tapahtumassa olivat selvästi pinnalla kasvis-ja terveyspainotteiset tuotteet.  Kauratuotteiden valmistajia oli 3 kappaletta,  joten kaurapohjaiset tuotteet taitavat olla todella suosittuja.  Yosan tuotteet ovat minulle ennestäänkin tuttuja, ja todella hyviä   tälläiselle laktoosi-intolerantille ;D  
Uutena tuotteena Yosalla oli tapahtumassa mm.  kaurapohjaista levitettä; joko maustamattomana tai tomaatilla ja basilikalla maustettuna. Siis aivan supertuote!  Näistä ei olisi millään voinut arvata että kyseessä on kaurapohjainen, maidoton tuote. Tomaatti-basilikalevite oli aivan ihanaa!   Tätä kirjoittaessa tuota levitetta pitäisi jo löytyä kaupoista. Hurjan hyvää leivän päällä:)
Hyviä kauratuotteita oli myös Kaslinkilla.   Aito- kaurajuomat maistuivat hyvälle, ja kaura onkin tosi hyvä maitotuotteiden korvaaja.  Tuotteet on tehty suomalaisesta kaurasta. Pidin paljon mustikkaisesta kaurajuomasta.
Kolmas kaurapohjaisten tuotteiden valmistaja oli Planti, jonka tuotevalikoimasta löytyy  erilaisia kaurapohjaisia tuotteita, mm. kahvia varten.
Valio  oli mukana uusilla PROfeel-proteiinituotteilla.    Proteiinipitoiset PROfeel-välipalat on hyvä tapa pitää huolta päivittäisestä proteiininsaaannista.
SodaStreamin esittelijä.
Meiran pisteessä esiteltiin uusina tuotteina juuresketsuppi  sekä  uudet kasvismaustesekoitukset. Juuresketsupissa yhdistyvät kaksi vallalla olevaa trendiä : kasvisten lisääminen sekä sokerin ja suolan vähentäminen ruokavaliossa. Juuresten osuus ketsupissa on 22 %.   En itse käytä ketsuppia;  mutta juuresketsuppi olikin hyvää! Siinä ei ollut tavallisen ketsupin liiallista makeutta,  ja koska sokerin ja suolan määrää on tässä tuotteessa vähennetty, tuntuu siinä myös juuresten (porkkana, punajuuri sekä tietenkin tomaatti) maku:)
Porlammin Meijerin vuustotuotteet olivat tosi mielenkiintoisia.   Porlammin Meijeri  on perinteinen,  jo vuonna 1920 perustettu  maidontuottajien omistama itsenäinen osuuskunta,  ja on mielenkiintoista että he ovat lähteneet kehittämään myös kasvispohjaisia juustoja. Olen vuosien aikana maistanut erilaisia  kasvispohjaisia juustoja,   joista osa  oli hyviä ja osa vähemmän hyviä, ja täytyy sanoa että Porlammin vuustot ( opin tapahtumassa että kasvispohjainen juusto on vuusto;D) ovat aika hyviä, sekä maultaan että koostumukseltaan.  Nämä vuustotuotteet kuulemma myös sulavat hyvin,  joten  vuustoraaste sopii vaikka pizzan päälle.
Iloinen Pauligin Paula-tyttö  jakoi kasvipohjaisia lattejuomia. Mantelilatte  oli hyvää:)
Viimeisenä maistoin hilloa , johon oli käytetty DanSukkerin uutta MiniHillosokeria.   Tällä uutuustuotteella onnistuu perinteisten hillojen  tekeminen, mutta niissä on vähemmän sokeria.  Itsekin käytän vähemmän sokeria hilloja tehdessä; näin esim.  marjojen maku tuntuu paremmin.

Kameraa ei tullut käytettyä lähes lainkaan Suomen reissulla, ja nämäkin kuvat olen ottanut Huawei Mate 10 Lite-kännykällä.

22 kommenttia:

 1. Yosa on minullekkin tuttu kun kotona on noita hankalasti allergisia lapsosia. Tosi hyviä kuvia olet saanut otettua Huaweilla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Melissa: Yosan tuotteet ovatkin hurjan hyviä. TÄällä kaurapohjaisia tuotteita on ,mutta paljon vähemmän kuin Suomessa, ja yleensä teen sellaisia itse kotona. Kaura on :)
   Kiitos, nykyajan puhelimella onnistuu kuvien ottaminen jo ihan eri tavalla kuin ennen. Kamera oli matkalla mukana, mutta en käyttänyt sitä kuin kerran, ja silloinkin vähän , koska tällä Huaweilla sai tosi hyvin otettua hyviä kuvia:)

   Poista
 2. Varmasti mielenkiintoiset ja maukkaat messut. Vielä kun keksisivät käyttää vähemmän muovia/metallia niin hyvä olisi, se on myös sitä terveellisyyttä ja suuntahan on siihen suuntaan. Hyvä postaus ja kuvat,itse otan paljon nykyään kännykällä se niin kätevää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Esther: TOdella mielenkiintonen tapahtuma, Totta , muovin ja metallin vähentäminen olisi tarpeen, enemmän kuin tänään, mutta hyvään suuntaan ollaan toivottavasti menossa. Kiitos, kun kännykällä saa otettua hyviä kuvia niin kameraa ei oikein jaksa pitää mukana.

   Poista
 3. Vai vuusto!! Aika hauska nimitys. Jäi vain mietityttämään että miksi juuri vuusto..? Toisaalta, miksi ei ;-).

  Voin kyllä kuvitella, että täällä Hollannissa vuustot ei menestyisi ja niille vain naurettaisiin. Täällä on ylipäätään harmillisen vähän laktoosittomia tai ihan kasvipohjaisia tuotteita Suomeen verrattuna. Maitotuotteet kun täällä ovat perinteisesti SE JUTTU tulppaanien ja tuulimyllyjen ohella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena: hih, ensin mietin että mikä ihmeen vuusto;D TOisaalta,eihän nuo juustoja ole...
   Täällä Israelissa terveellisemmän ruuan ja muissakin marketeissa löytyy kivasti vegevuustoja, mutta muuten laktoosittomia tuotteita harmillisen vähän, sillä myös täällä maitotuotteet ovat niin suosittuja, ja kohtahan on se juustokakkupyhäkin..,.

   Poista
  2. No nyt vasta ymmärsin, että se v-alku tulee vege-sanasta. Tietenkin! Vähän hidas sytytys mulla, vaikka vege-juttuja syön paljonkin. Kiitos sivistyksestä Jael!

   Poista
 4. Yosa oli ensimmäinen jogurtti, mitä meidän tytär sai syödä, koska kärsi pienenä maitoallergiasta. Sodavettä juon lähes joka päivä. Ihana tuollainen tapahtuma <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Outi: Yosan tuotteista pidinkin eniten , siis noista kauratuotteista. Se levite on tosi hyvää, ei millään uskoisi kauratuotteeksi:) Oli kyllä tosi kiva ja herkullinen tapahtuma:)

   Poista
 5. Nuo proteiinituotteet ovat herkkua<3

  VastaaPoista
 6. Vad roligt att få delta och smaka på alla nyheter. Man märker att plantbaserat är in just nu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hovkonditorn:det är nog så intressant att pröva på nyt matprodukter:) Det var faktiskt nästan helt plantbaserat där

   Poista
 7. Onpa mielenkiintoisia tuotteita. Turkissa ollaan vielä tulossa laajemman vege-tuotesarjan osalta mutta aika vauhdilla jo, tarjolla on useiden vegeravintoloiden omia tuotteita, joista on tullut hittejä kuten paikallinen sucuk-makkaran vegeversiona ja mantia vegenä. Kauraa ei helpolla paikallisista tuotteista löydy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Petra:Tosi mielenkiintoisia tuotteita, ja lähes kaikki tuolla oli kasvispohjaista,mikä kertoo paljon muuttuneista ruokatottumuksista ja kuluttajien vaatimuksista. Täällä on hyvin tarjolla vegevaihtoehtoja, paikallisia tuottajia on montakin,joten helppo olla esim . vegaani täälläpäin. Ihastuin kaurapohjaisiin Yosa-tuotteisiin, ja muihin kauratuotteisiin tuolla, Ei täälläkään ole vastaavia tuotteita paitsi kauramaitoa ja kermaa, joten olen nyt itse sitten duunaillut fermentoitua kauraherkkua..

   Poista
 8. Hienot kuvat ja olipa kiva olla kuvin mukana messuilla:) Oikein kivan tuntuiset messut! Hauska tuo vuusto:) Leppoisaa alkavaa viikonloppua❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Päden Paja: Kiitos ihana, ja oli todella mielenkiintoiset messut:) Vuusto oli kivan tuntuista , makua olisi ehkä saanut olla hieman enemmän mutta esim, poikani pieni tytär tykkäsi siitä paljonkin:) OIkein ihanaa viikonloppua ja äitienpäivää sinulle:)

   Poista
 9. Oman Food for Media päiväni superbonus oli kyllä sinun tapaamisesi! Kiitos kun tulit vetämään hihasta. Mun Hesan reissut on aina näin hektisiä, mielellään olisin viihtynyt kauemmin ja kiirettömämminkin sun Heli-Hannelen ja Alisicin seurassa. Seuraavaan kertaan, missä se sitten onkaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nanna: Voi Nanna ihanainen, oli hurjan kiva tavata kerrankin oikeasti vaikkakin vain lyhyesti:) Ehkä sitten joku toinen kerta, ja sullahan on se suunnitelma tulla tännekin joskus;D

   Poista
 10. So many new and exciting products on the horizon! I wish I could get a taste of these too!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hannah: Really many interesting new food products, and most of them plant based:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...