tiistai 22. toukokuuta 2018

Parsaherkkua uunissa

Täälläpäin parsaa on saatavilla lähes koko vuoden,  ja ehkä sen vuoksi sitä tulee harvemmin käytettyä .Mutta kun näin ruokahallissa suuren ja kauniin nipun nuorta parsaa, en voinut vastustaa , ja ostin nipun.   Nippu oli niin suuri että käytin tähän  uunissa kypsytettyyn parsaherkkuun  vain osan nipusta.
Kamerani on monta vuotta palveltuaan hieman väsähtänyt, ja olen ollut sillä ottamiini kuviin turhautunut jo jonkin aikaa.  Sen vuoksi onkin  mahtavaa  että tällä  uudella Huawei Mate 10 Lite-puhelimellani saan otettua hyvälaatuisia kuvia, eli  nämä parsakuvat on kuvattu kännykällä.  Hyvien kameraominaisuuksien lisäksi tässä puhelimessa on ominaisuuksia joita en ole löytänyt aiemmista puhelimistani, kuten hyvä ja kestävä akku. Löysin kännykästä myös mielenkiintoisen kaksoissovelluksen, eli jos omistaa vaikka kaksi eri WhatsApp -tai Facebook-tiliä, niin tämän sovelluksen avulla voi kirjautua kahdella eri tilillä.  Toinen hyvä ominaisuus tässä kännykässä on sovelluksen lukitus, joka mahdolistaa tärkeiden tiedostojen lukituksen,  jos ei halua  muiden pääsevän niihin; esim. jos puhelin on jollain muulla käytössä, Keskihintaluokan puhelimeksi tämä puhelin on varustettu hyvillä ominaisuuksilla.

Parsaherkkua uunissa
  • nippu nuorta vihreää parsaa
  • 3 rkl oliiviöljyä
  • 2,5 rkl parmesaaniraastetta
  • suolaa, mustapippuria
  • 2 valkosipulinkynttä, murskattuna
  • 1 rkl sitruunamehua
Napsauta pois parsojen kovat varsiosat. Laita parsat laakeaan astiaan uuniastiaan  ja kaada päälle oliiviöljyä.  Sekoita parsaa niin että öljyä sekoittuu niiden pintaan. Ripottele parsan päälle parmesaaniraastetta, valkosipulimurskaa, ripaus suolaa (vain ripaus, koska parmesanissa on suolaisuutta) ja mustapippuria. Kypsytä parsaa  225 C asteen lämmössä noin 12 -15 minuuttia , kunnes juusto on sulanut ja parsa hieman pehmentynyt. Kaada sitruunamehua uunilämpimän parsan päälle, ja  raasta hiema lisää parmesaania parsan päälle. Ohje (video) löytyy täältä.
 Hyvää oli:)

9 kommenttia:

  1. On kyllä todella hyvät parsakuvat. Tuota parsaherkkua pitääkin kokeilla, en ole tehnyt koskaan parsaa uunissa.
    Ihanaa iltaa sinulle Jael <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi:tulikin kibat parsakuvat tuolla kännyllä💚Mullekin oli ensimmäinen parsa uunissa kokeilu💚Kiitos Outi samoin sinulle hyvää iltaa

      Poista
  2. Vastaukset
    1. Anu:Oöi tosiaankin niin ohutvartista että tuli villiparsa mieleen, mutta ihan viljeltyä parsaa oli. Valtava nippu 15 shekeliä viime viikolla Sarona marketissa

      Poista
  3. Oh how I love asparagus! This simple preparation looks heavenly./\

    VastaaPoista
  4. Otan myös nykyään kännykkäkuvia enimmäkseen se niin kätevää ja nuo kuvat onnistuivatkin hienosti! Meillä parsakausi kestää vai hetken mutta kyllä niitä sitten syödäänkin mutta valkoisia enimmäkseen.Mukavaa keskviikkoa sinulle!

    VastaaPoista
  5. Ser så gott ut och fina bilder har du tagit!

    VastaaPoista
  6. Musta on outoa kun Turkissa parsaa ei saa juuri mistään, erikoismarketeissa ja Migroksessa on hyvin lyhyen aikaa vuodesta ja usein jo melko nuivaantuneen näköistä, hinta on aika kova. Villiparsaa on sitten tarjolla mutta kasvatettua ei sitten ilmeisesti Turkissa ole. Harmillista sillä parsa on tosi hyvää ja helppoa kesäruokaa.

    VastaaPoista
  7. Kiitos ihanasta reseptistä. Rakastan parsaa, mutta olen sen laittamisessa huono, joten kaikki vinkit on tervetulleita.

    Ihanaa viikonloppua Jael <3

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...