torstai 19. huhtikuuta 2018

Polentaa , sieniä ja parsaa purkissa

Tämä on ohje  joka piti kokata ja julkaista jo kauan sitten.  Toissa vuonna voitin paikan täkäläisen ruokaohjelmakilpailun tapahtumaan, jota piti yksi tämän maan tunnetuimmista keittiömestareista, Assaf Granit. Granit oli hieman sitä ennen avannut Lontooseen ensimmäisen ulkomailla sijaitsevan ravintolansa,   Palomarin,  jonka Tatler ja GQ -lehdet valitsivat vuoden parhaaksi ravintolaksi Lontoossa vuonna 2016. Myöhemmin Granit avasi toisenkin ravintolan Lontooseen , Barbaryn, jonka Timeout-lehti valitsi  vuonna 2017 vuoden parhaaksi ravintolaksi Lontoossa.   Pian tämän jälkeen Granit avasi ravintolan myös Pariisiin, Balagan-ravintolan,  joka sekin sai paljon kehuja.
Tapahtumassa Granit valmisti meille kuuluisan polentansa, joka ei sillä kertaa tullut purkissa, kuten se tulee Palomarissa Lontoossa,  Balaganissa Pariisissa  sekä Jerusalemin  MachneYuda-ravintolassa.  Siinä ei myöskään ollut parsaa,  kuten kaikissa edellä mainittujen ravintoloiden polenta-annoksissa,  vaan sokeriherneitä, mutta muuten se oli samanlainen annos, ja ihan mielettömän herkullinen sellainen.  Kuten huomaatte , minun annoksestani puuttuu parsa, tai sokeriherne...No ensi kerralla sitten sillä vaikka annos näinkin oli tosi hyvää niin kyllä se parsa tekee tämän vieläkin herkullisemmaksi:)

Polentaa  ja sieniä  purkissa (4 annosta)
Sieniraguu:
  • 2 rkl voita
  • 300 gr sieniä, esim,  herkkusieniä, portobelloa, osterivinokkaita ym.
  • ripaus kuivattua timjamia
Polenta:
  • 460 ml maitoa
  • 295 ml kermaa
  • 200 gr polenta-maissijauhoa 
  • 1 rkl voita
  • 1 rkl raastettua Parmesaanijuustoa
Parsaa varten:
  • 6 ohutta vihreää parsanvartta
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 sitruunan mehu
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
1.  Sieniä varten lämmitä voi paksupohjaisessa  pannussa . Lisää sienet,  ja anna niiden kypsyä,  välillä sekoittaen, kunnes sienet  ovat ruskistuneet.  Mausta sienet suolalla ja pippurilla.

2. Polentaa varten kiehauta ensin maito ja kerma keskilämmöllä kiehumispisteeseen. Alenna lämpö matalaksi, ja vispaa polentajauhoa astettain  maitokermaseokseen,  koko ajan vispaten, kunnes  seos paksunee ja on kuohkeaa.  Jos seos tuntuu liian paksulta, lisää hieman maitoa tai vettä. Lisää sekoittaen voi sekä parmesanaanijuusto.

3. Parsaa varten  keitä vettä korkeareunaisessa kattilassa, ja lisää hieman suolaa veteen.  Keitä parsaa noin 45 sekunnin ajan.  Poista parsat  reikäkauhalla vedestä, ja mausta parsat, oliiviöljyllä, sitruunamehulla sekä suolalla ja pippurilla. Jaa parsanvarret 3 osaan. 

Tarjoilua varten jaa  polenta 4 kannelliseen purkkiin (vaihtoehtoisesti  annoksen voi tarjota kulhossa).  Lisää sieniraguu, tämän jälkeen parsaa, ja lopuksi parmesaanilastuja. Päälle voi ripotella myös hieman tryffeliöljyä. Jos tämä tehdään purkeissa, ne suljetaan 30 sekunniksi, minkä jälkeen tuoksu on mahtava.


Granit painotti että polentaa varten kannattaa käyttää hyvää polentajauhoa, esim. Bramataa.

Jerusalemin MachneYuda-ravintolassa annos on tehty joskus myös uppomunalla parsan ja sienien lisäksi.
Todella hyvää oli vaikka omista annoksistani puuttui parsa (tai sokeriherne). Tämä polenta sopii niin kevääseen jolloin on nuorta parsaa tarjolla:)

8 kommenttia:

  1. Polentapåsen väntar i skafferiet. Ska testa med sparris.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne: Det här är så gott, så rekommenderar att pröva:)

      Poista
  2. Kuulostaa hyvältä. Minä tykkään jotenkin siitä, että ruoka laitetaan syötäväksi purkkiin. Viimeksi muuten söi raakapuuroa purkista :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi: Kiitos, tämä olikin hurjan hyvää. Myös itse tehtynä. Ja minustakin on kivaa syödä purkista, ehkä se saakin ruuan maistumaan paremmalta;D

      Poista
  3. Hyvältä näyttää ja kuulostaa. Tuo polenta olikin taas uusi tuttavuus minulle. Blogisi on kyllä ihan huippu kun aina pääsee tutustumaan itselle uusiin juttuihin/makuihin:)♥ Mukavaa sunnuntai-iltaa ja alkavaa viikkoa♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Päden Paja: KIitos paljon ,tämä on todella hyvää, eikä edes niin vaikeaa. Polentaa kannattaa kokeilla, valmiista polentajauhosta saa sitä tehtyä helposti: Kiitos paljon ihanainen, tästä kommentistasi tulee todella hyvä mieli:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...