lauantai 7. maaliskuuta 2009

Viilentävä smoothie

Tänään on ollut hurjan lämmintä;yli 30 astetta! Tiedän ,tiedän että monet Suomessa haluaisivat vaihtaa juuri nyt loskaisen kelin helteisiin,mutta yli 30 asteen yli menevä lämpötila on mielestäni epämukavaa. Tähän aikaan vuodesta ei pitäisi olla tällaisia lämpötiloja, eli tästäkin voidaan syyttää ilmaston muutosta. Onneksi kuitenkin ilma on kuivaa eikä kosteaa,niinkuin kesällä, mutta multa tämä ainakin vie puhdin pois. Varsinkin kun se tuli näin yhtäkkiä;vielä viime viikonloppuna istuin tässä tietokoneen ääressä 2 pitkää vaatekertaa päälläni ja oli kylmää,nyt olen hihattomassa topissa ja tuntuu liian lämpimältä.

Tällaisena päivänä ei oikein jaksa kokkailla, joten tein viilentävän smoothien. Tähän smoothieen tuli 1 omena, pari sellerinvartta, pieni pala inkivääriä, 1 appelsiini (ei mehuna, vaan paloina)½ sitruunan mehu,vettä,yksi pakastettu banaani paloina, ja pellavansiemenrouhetta. Ah, teki hyvää…..

30 kommenttia:

  1. Mun smoothiet ei koskaan onnistu, pitää vissiin kokeilla sun ohjeilla. Minäkään en tykkää helteistä, sellainen + 20 on sopiva. Vuodenajoista tykkäänkin eniten keväästä ja syksystä, kun ei ole liian kuumaa, ei liian kylmä.

    Leppoisaa lauantaita!

    VastaaPoista
  2. Juuri tänään mietin, etten kestä helteitä. 30 astetta on jo ihan hirveää. Yksi ystäväni asuu Espanjassa ja siellä kesät ovat usein sitä yli 30 astetta.. Mietin miten hän pohjoismaalaisena, erittäin vaaleaihoisena jaksaa sitä hellettä! Mutta kaikkeen kai tottuu.

    Voisin itse kuvitella asuvani Islannissa.. Pidän tuulesta, vedestä ja kylmästä ilmasta.. Harvoin palelen, mutta se johtuu varmaan omasta 'rasvakerroksesta', joka ympäröi koko kehoa ;D ;D

    Mutta sitten kun tulee smoothien tarve, niin täältä löytyy ohje. Pidetään mielessä.

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Mina olen nyt kokeillut noita pakastettuja banaaninpaloja ja se olikin oikein hyva juttu. Inkivaari kuulostaa mielenkiintoiselta. Meneepa kokeiluun.

    VastaaPoista
  4. En lainkaan haikaile 30 asteen helteisiin! Viihdyn 20-25 asteen kesäsäässä, auringonpaahteessa en tykkää olla yhtään.
    Oman vesilasini vaihtaisin nyt kernaasti smoothie-lasiin :)

    VastaaPoista
  5. Oho! Kuis siel nyt yhtäkkiä noin kuuma on! Justhan postasit, kuinka Bambillekin piti laittaa puseroa!
    Uskomatonta!

    Nami mikä smoothie, mullekaan ei kuumassa ruoka oikeen maistu - ainoastaan raikkaat salaatit, hedelmät ja juomat :)

    VastaaPoista
  6. Susadim>miten sun smoothiet ei onnistu...? Mullekin sellainen astetta maksimum 25 astetta on passeli.

    Sooloilija: Täällä rannikon Välimeren rannikon lähellä kesät ovat mielestäni kamalia, koska on sekä kuumaa että hurjan kosteata.Nyt on kuumaa muttei kosteata, sen kestää jo paremmin, mutta eniten pidän täällä täkäläisesta talvesta,joka on miellyttävä.Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    Tuula: Pakastetuilla banskupaloilla saakin niihin smoothieihin kivan koostumuksen.Inkivääriä tykkään aina laittaa joukkoon.

    Nurkkalintu: ihan samaa mieltä, helteet huh!

    MaaMaa: no kun se on tämä ilmastonmuutos :-( Lämpimällä ilmalla ruokavaliota tekeekin mieli keventää.

    VastaaPoista
  7. Mä en kyllä kaipaile yhtään helteitä! Oon enemmän kevät- ja syksyihmisiä, enkä odota kesää ollenkaan innolla.

    VastaaPoista
  8. Ohoh, muuttuipa siellä tosiaan kelit nopeasti! Ihanan näköinen smoothie; täytyy varmaan kokeilla tätä tai jotakin muuta sun ohjeista, sillä mä kaipailisin kyllä kanssa jotakin viilentävää juomaa... Nuo sellerit kyllä varmaan jätän pois! :-D

    Hyderabadissakaan ei pitäisi olla kuin vajaat 30 astetta tällä hetkellä, joten kai se on pikkuhiljaa alettava uskoa tuohon ilmastonmuutokseen.

    VastaaPoista
  9. En tykkää minäkään liian kuumasta, uuh. Smoothiesi vaikuttaa hyvältä.

    VastaaPoista
  10. Ompas teillä kuuma!

    smoothiet ei ole ollenkaan mun juttu, mutta veikkaampa että loppuperhe tykkäis.

    on ollut tosi kiva kun olet kommenteillasi piristänyt niin usein Venetsia-postauksiamme. Kiitos siis siitä! kommentit ovat aina merkki että joku todella lukee postauksia :)

    VastaaPoista
  11. Elina: Suomen kesää rakastan mutta täällä kesällä on liian helteistä mulle..

    Hippu: naurattaa vähän kun kirjoitat ettei teillä ole KUIN 30 astetta....Tuo selleri mun mielestä ei kauheasti tullut esille tuossa smoothiessa.

    Krisu: sinäkin...kiva.Kuvittelin että kaikki mieluummin ottaisi tämän helteen,huh huh!Smoothie oli hyvää, sellainen hedelmäinen tällä kertaa...

    Hyppysellinen: Kiva kun taas on sulta kommentti, eli olette tulleet perille:-) Niitä teidän ihania Venetsian postauksia olikin ihana lukea:-)

    VastaaPoista
  12. Kolmekymmentä plussaa on juuri sopiva ja sen vähempää en lämpimäksi edes kutsu :D Mutta sitä enemmänkään en tykkää eli sitten kun mennään yli neljänkympin ei ole enää yhtään kivaa.

    Onpa teillä tosiaan helteen pukannut. Voisit puhallella lämpöä vähän tähänkin suuntaan. Aamulla oli +8!! Ajatella, että luullaan Afrikasasa aina olevan lämmintä :D

    VastaaPoista
  13. Mizyena: Sä sitten kestät kuumuutta paremmin kuin minä ja muut kommentoijat tässä. Yli 40 asteen on ihan sietämätöntä,olen sellaisiakin lämpötiloja kokenut. Ero sen lämmön kestämisessä on myös siinä, onko kosteaa vai kuivaa.Onko teillä yleensä kuivaa?
    Ja teilläpä viileää onkin, voitais tehdä vaihtokaupat ;-)

    VastaaPoista
  14. Mä rakastan kuumaa!
    Voidaan tehdä heti vaihtarit: mä tulen sinne loikomaan helteessä smoothieta siemaillen ja sä tulet tänne juoksemaan pikkupakkasessa kolme kertaa Töölönlahden ympäri nastakengät kolisten.
    Olispa aina helle.

    VastaaPoista
  15. Veera: vaihtokaupat sopii..joksikin aikaa...;-)

    VastaaPoista
  16. Onneksi tänään alkoi taas lämpenemään. Kestän kuumuutta hyvin mutta en yli 40 astetta eli kun kesällä mennään viidessä kympissäkin niin se on kamalaa. Meillä on yleensä kosteailman ala eli kyllä tosi hikistä kesällä.

    Kylmää en kestä ollenkaan.

    VastaaPoista
  17. Mizyena> kosteaa kuumaa onkin paljon vaikeampi kestää kuin kuivaa kuumuutta.

    VastaaPoista
  18. Ihana idea tuo inkivääri! Varmasti tosi raikas juoma! Täällä jo vähän alkaa kevättämään, vaikka onkin lunta ja ihan talvi. Aurinko paistaa ihanasti. :)

    VastaaPoista
  19. mhm. gott. vilken värmechock!
    visst måste det vara en chamsin?

    VastaaPoista
  20. Mimmu:Kiva että teillä jo aurinko paistaa:-) Täälläkin viileni jo, kevät on sellaista, välillä kuuma välillä kylmä vaikka tämä viikonloppu oli poikkeuksellisen kuuma. Inkivääriä tykkään laittaa juomiin;rakastan muutenkin inkivääriä!

    Sara: Ja chamsin, eller sharav.Med det brukar inte vara så här varmt i mars. Men det är slut nu och det är bra! Gillar inte extrem värme...

    VastaaPoista
  21. Kiitos kun kävit Sirpaleissa! Oi siellä niin lämmintä. Viilentävät juomat todella helpottaa ja varjossa viisaatkin ovat :-)
    Tulen vastavierailulle vastaisuudessakin...mielenkiintoista lukea miten siellä arkea eletään..

    VastaaPoista
  22. Anna:kiva kun kävit vastavierailulla:-) Nyt on taas normaalilämpöä, eli 20 asteen tuntumissa. Onneksi....

    VastaaPoista
  23. Mums. Inkivääriä on alettu käyttää, ruokiin, omenakakkuun, lettuihin, oikein hyvää.

    VastaaPoista
  24. Hannele:mä rakastan inkivääriä,mulla on sitä aina jääkaapissa iso pala...

    VastaaPoista
  25. That looks deliciously refreshing and I especially like the addition of ginger in it! The new google translator is great too, so quick! :)

    VastaaPoista
  26. Lorraine: Thanks!The google translator is such a nice thing, not perfect , but still quite good.

    VastaaPoista
  27. Ihanan raikkaa näköinen ja kuuloinen juoma. Minä olen kuin jokin vaihtolämpöinen, saan energiaa lämpimästä ;)

    VastaaPoista
  28. Nemo:Saan minäkin energiaa lämpimästä mutten liian lämpimästä.Nyt on 20 asteen paikkeilla, ihan passeli ilma.

    VastaaPoista
  29. Oi miten raikasta ja ihanaa! Jännältä kuulostaa tuo selleri hedelmien kanssa.. Pitänee kokeilla viimeistään kesällä!

    VastaaPoista
  30. Insanity:Mä tykkään muutenkin selleristä, mutta noihin smooothieihin se sopii hyvin.Sitäpaitsi,hedelmät aika hyvin myös peittoaa sellerin maun.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...