perjantai 15. toukokuuta 2009

Aasialaistyylinen kurkkusalaatti

Salaatti

Aasialaistyyliset salaatit maistuvat mielestäni aina hyvältä.Tästä salaatista  tuli vähän “mitä löytyy jääkaapista” tyylinen salaatti.

Aasialaistyylinen kurkkusalaatti

  • 1 kokonainen kurkku (täällä ei Suomessa myytäviä pitkiä kurkkuja ole, vaan pieniä kurkkuja.Käytin tähän 4 täkäläistä kurkkua)
  • 1 keskikokoinen porkkana
  • ½ punasipuli
  • pieni palanen inkivääriä
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 arkkia norimerilevää (voi käyttää myös hijakia tai muita merileviä)
  • Kastike:
  • 2 rkl soijakastiketta
  • 1 rkl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl makeata chilikastiketta
  • 1½ tl seesamiöljyä
  • päälle seesaminsiemeniä (ja maustettua noria)

RaaSiivilassasta kurkku, ja valuta se hyvin siivilässä, purista kaikki mahdollinen neste pois.Leikkaa noriarkit suikaleiksi ja kaada lämmintä  vettä päälle;anna niiden olla vain hetken vedessä niin että ne pehmenevät , jos pidät niitä vedessä liian kauan tulee niistä mössöä. Muita merileviä liotetaan kauemmin.Siirrä kurkkuraaste sekoitusastiaan.Lisää siivilöity merilevä, raastettu porkkana, ohueksi suikaleiksi leikattu punasipuli. Raasta inkivääri ja valkosipuli joukkoon. Sekoita kastikkeen ainekset, jaMerileva kaada salaatin joukkoon. Ripottele päälle paahdettuja seesaminsiemeniä. Lisäsin päälle myös hienoksi suikaleiksi leikattua maustettua noria,jota en ollut liottanut.Maustettu nori on pienissä kerta-annos pakkauksissa, ja sitä voi napostella ihan sellaisenaan. 

10 kommenttia:

  1. Tätäpä voisinkin tehdä vaikka pikimmiten, mutta saanko jättää merilevän pois? Vaikuttaako lopputuloksen makuun? En ole tiedätkös koskaan käyttänyt merilevää enkä jaksaisi sitä lähteä kaupasta metsästämään..

    VastaaPoista
  2. Sooloilija> Kyllä sen merilevän varmaan voi hyvinkin jättää pois. Ei se musta kauheasti tässä salaatissa vaikuta lopulliseen makuun.Itse vaan tykkään käyttää sitä ja sitä saa aasialaisista kaupoista.

    VastaaPoista
  3. Herkullisen nakoista salaattia. Tekisi mieli kokeilla, mutta minakin ujostelen hieman tuota merilevaa. Jos kokeilisin samaa reseptia pienilla muutoksilla... :)

    VastaaPoista
  4. Minusta vaikuttaa siltä, että merilevä on tässä se piste i:n päälle. Tästä tulee japanilainen fiilis :) Olen itse tykästynyt kaikkiin leviin, mutta hijiki on oma suosikkini. Varmaan joku miedompikin voisi tähän käydä, esim. arame, jos levän maku hirvittää. Kiva ohje!

    VastaaPoista
  5. Kuulostaa tosi namilta! Mulla on tosin edelleenkin tuo merilevä kokeilematta, mutta ehkäpä tästä rohkaistun... :-)

    VastaaPoista
  6. Nyt on sinulle blogipalkinto joka saa leveän hymyn huulillesi, ennustan. Käypä vilkaisemassa :)

    (Linkittämisessä on ainakin minun mielestäni niin karmeasti hommaa että haluan tähän lisätä: ei mikään pakko pistää palkintoa eteenpäin.)

    VastaaPoista
  7. Maustettua noria saa muuten ainakin Hämeentien Vii voanista, helkkarin hyvää, öljyistä ja suolaista. Siis Helsingissä asujille tiedoksi :-) Yaeliania tää ei paljon lämmitä! ;-D

    VastaaPoista
  8. Okriina:Kiitos:-)niin se on minustakin, oikeastaan tähän piti vielä tulla enemmänkin merilevää.Mutta se voi olla hyvää ilmankin merilevää;monethan sitä vierastavat.Yleensä tykkään käyttää salaateissa hijikia tai wakamea, nyt piti pari jäljelle jäänyttä noriarkkia käyttää loppuun.

    Hippu: Japanilaistyylisissä salaateissa merilevä on tosi hyvää, kokeile joskus..

    Rita: Mille grazie, kävinkin jo blogissasi kurkkaamassa..

    Ylimuuli: Munkin mielestä tosi hyvää, täällä oli tarjouksena joten ostin pari pakettia tuota maustettua noria, pikanttia ja vähemmän pikanttia.

    VastaaPoista
  9. Hei,
    Kiva resepti! Kokeiltu on ja kirjoitin siitä omassa blogissani. Sieltä löytyy linkitys tähän postaukseen.

    VastaaPoista
  10. Zucchini>kiva, tulenkin katsomaan!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...