sunnuntai 3. toukokuuta 2009

Mustikkakookos-smoothie

Mustikkasmoothie T'änään on harmaata ja lämmintä. Lämpötila on nyt , vaikkei aurinko edes ole näkyvissä, 28 astetta ja huomiseksi on luvattu melkein 40 astetta! Silloin ei kyllä jaksa kokkailla mutta smoothiet ovat aina vilvoittavia ja paikallaan juuri tällaisen ilman koittaessa.Harmaus ja kuumuus johtuvat kuumista aavikkotuulista, joita täälläpäin kutsutaan sharaviksi. Sharav on keväisin usein tapahtuva ilmiö; onneksi se yleensä kestää vain päivän tai pari.

HarmaataTässä näkymä ikkunasta tänä aamuna.Taivas on ihan harmaa.

Tein mustikkasmoothien johon käytin viimeisen pakastetun nuoren kookospähkinäni. Ikävä kyllä marketista sanottiin,etteivät he enään tuo näitä valikoimiinsa. Mutta olen joskus laittanut tätä samaista smoothieta kookosmaidolla ja silloin se itse asiassa maistuu vielä paremmalta;kookosvesi vaan on terveellisempää. Eli mustikoita, kookosmaitoa, pala pakastettua banaania, makeutusainetta tehosekoittimeen, nam! Tosin mustikkani eivät olleet lainkaan mustikan makuisia vaan pikemminkin mustien viinimarjojen makuisia, vaikka pussissa selvästi luki “blue blueberries”. Täällä löytyy venäläisten kaupoista mustia viinimarjoja, mutta ihan pakastemustikoihin en ollut aiemmin törmännyt ja ilahduin nähdessäni nämä jättimarketissa,jossa valikoimat ovat upeita.Kuvittelin jo tekeväni niistä mustikkapiirakan.Kiinasta tuodut mustikat eivät kuitenkaan maistuneet mustikoilta enkä näitä enään ostakaan! Odotan jo kovasti Suomen reissua, ja kunnon pakastemustikoita, sillä visiittini aikana ei vielä ole mustikka-aika.

Ananassalvia

Ananasalviani kukkii ja sen kukat ovat fuksianpunaisia. Steviakin näyttää pian kukkivan.Kuvassa näkyvät lehdet ovat mintunlehtiä;ananassalvia vaan on työntänyt kukkivan oksansa niitä kohti.

20 kommenttia:

  1. Pitääkin kokeilla kookosmaitoa smoothieseen, mutta miksi banaanin pitää olla pakastettu?

    VastaaPoista
  2. Susadim:kun se banaani on pakastettu, niin sen koostumus on sellaista, että siitä smoothiesta tulee paksumpaa ja vähän jätskimäistä.Mulla on aina pakastettuja banskupaloja pakkasessa.

    VastaaPoista
  3. Kohtaa löytyy omat amerikkalaiset mustikat omasta puutarhasta :)

    VastaaPoista
  4. Hannele:kiva kun teillä on pensasmustikoita omasta takaa.Niitä on täälläkin,ovat vain aika kalliita.Mutta niiden maku ei ei vedä vertaa metsän omille mustikoille.

    VastaaPoista
  5. Mina olen Yaelian neuvosta kayttanyt noita pakastettuja banaaninpaloja ja ne ovat kylla huippujuttu smoothiessa.

    VastaaPoista
  6. Kyllä ne amerikkalaset mustikat maistuu auringon lämpiminä, melkein kuukausi poimitaan päivittäin 2-4 dl.

    VastaaPoista
  7. Onpas teillä lämmintä, kuumaa suorastaan. Ja tuo harmaus on jännä ilmiö.

    Mustikkasmoothie tosiaankin maistuisi. Pitää kai lähteä kauppaan ostamaan pakastemustikoita kun eihän meillä ole.. En ole vuosikausiin käynyt mustikassa, ja viime vuosi oli huono mustikkavuosi täällä pohjoisemmassa eli emme saaneet mummolastakaan mustikoita..

    VastaaPoista
  8. Sooloilija:tämä on sellainen jokakeväinen ilmiö joka näin kesän kynnyksellä tulee ainakin kerran viikossa , ja silloin on kuivaa,kuumaa ja harmaata. Huomenna pitäisi olla tosi kuumaa ja sitten se on taas ohi. Pakastemustikoita minäkin haluaisin löytää,mutta myös mustikoille maistuvia.Nämä ostamani eivät sellaisia olleet.Mutta Suomessa olen esim.Lidlistä ostanut ihan hyviä pakastemustikoita.Toivottavasti teille tänä vuonna tulee parempi mustikkavuosi!

    VastaaPoista
  9. Kiva nähdä kuvista taas kasvejasikin ja ympäristöä! Harmi, etteivät kiinalaiset mustikat maistuneet oikeilta :(. Hassu sattuma taas muuten: mäkin kokkasin tänään pakastemustikoilla, mustikkalettuja, kun Suomesta saa pakastemarjoja paljon paremmin kuin Ranskasta, ihanaa tehdä niillä kaikkea. Pitääpä joskus kokeilla tuota pakastettua banaania!

    VastaaPoista
  10. Irenekin:-) Ne maistui enemmänkin mustilta viinimarjoilta vaikka näytti mustikoilta! Kamala pettymys, pitää sitten Suomessa laittaa sitä mustikkapiirakkaa.... Pakastetut banaanit ovat tosi käteviä, esim. niitä voi laittaa monitoimikoneeseen, vähän sokeria tai hunajaa joukkoon ja vaniljaa, ja se on aivan kuin jäätelöä!

    VastaaPoista
  11. On kyllä tosi nätit kukat tossa ananassalviassa!

    VastaaPoista
  12. varmt, och världens storm är det här idag. vaknade tidigt utav ljudet av fönster som slammrar och växter som faller omkull. hur länge har du bott i israel? kanske har frågat redan...

    VastaaPoista
  13. Elina: Jeps, tosi nätin väriset!

    Sara: Här också stormar det och har stängt alla fönstren så att sand inte kommer in. Vilken stark ökenvind!

    Jag har nu bott här i 2½ år,men bodde här tidigare, för länge sedan, över 10 år..

    VastaaPoista
  14. Ihana smoothie! Tulisipa tännekin lämmin. Istun töissä näpit jäässä tietokoneella ja haaveilen kuumasta kesästä...

    VastaaPoista
  15. Me tehdään paljon smoothieita - viikonloppusin ja lomilla se on melkein joka päivän välipala. Kookosmaitoa ei ollakaan siihen koskaan vielä kokeiltu, ja tuo pakastettu banaanikin oli ihan uusi juttu. Voipi olla että joutuu testaamaan jo ennen viikonloppua =)

    VastaaPoista
  16. Rossana;kiitos! Toivottavasti teillepäin pian tulee lämmintä;tosin ei niin lämmintä kuin täällä oli tänään eli 38 astetta....

    Patalintu: Smoothiet ovatkin tosi hyviä ja juon melkein päivittäin. Kookosmaidon kanssa tulee ihan hyvää ja kokeilkaa ihmeessä sitä pakastettua banskua.

    VastaaPoista
  17. Juuri tänään tein banaanismoothieta, mutta unohdin tuon sinun vinkkisi noista pakastetuista banaaneista! Täytyy laittaa banaania heti huomenna pakkaseen, niin oon sitten ensi kerralla paremmin varautunut. :-) Ei taida mistään saada yhtä hyviä mustikoita kuin Suomen metsistä...

    Kaunis tuo ananassalviasi. Mun piti laittaa parvekkeelle yrttejä ja muita semmoisia, mutta en ole saanut vielä aikaiseksi. Yhden ruusun olen sentään saanut jo tapettua.. :-D

    Erikoinen ilmiö tuo sharav.

    VastaaPoista
  18. Hippu:Kokeile ihmeessä niitä pakastettuja banaanipaloja, ne ovat tosi käteviä! Mustikat saavat nyt kyllä odotella kunnes olen Suomessa...

    Mitä yrttejä ajattelit laittaa parvekkeelle?
    Tuo sharav oli sitten paljon pahempi kuin kuvittelin.Heräsin aamuyöllä kamalaan tuulen kolinaan, heti aamulla oli jo 38 astetta, mutta harmaata ja kauhean kuivaa. Tuo aavikkotuuli tai hiekkamyrsky tulee Saharasta tänne. Vähän raollaan olevista ikkunoistani tuli tietenkin hiekkaa ja pölyä sisälle. Ulkona puistossa oli puun oksia taittunut ja muutenkin sekaista myrskyn jäljiltä ja monessa paikassa oli tulipaloja sen takia.Nyt taas normaalia ja ainoastaan 21 astetta..

    VastaaPoista
  19. Olenpa taas näköjään vähän myöhässä...

    Meinasin laittaa ihan näitä perusintialaisia yrttejä, minttua, korianteria ja semmoisia, vaikka kyllä se sitruunapuukin on käynyt mielessä! En vain tiedä, mistä noita yrttejä täällä löytäisi, kun ei ainakaan siinä puutarhamyymälässä, jossa kävimme, ollut yrttejä myynnissä. Epäilyttää kyllä sekin, miten yrtit selviäisivät hengissä tässä kuumuudessa.

    Aika hurjalta ja pelottavaltakin kuulostaa tuo sharav!

    VastaaPoista
  20. You always have such lovely, healthy food Yaelin! I wish I could eat as well as you! :)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...