torstai 15. huhtikuuta 2010

Kyssäkaalisalaatti

Kyssäkaaliin tutustuin vasta maaliskuussa ystävieni ollessa täällä vierailulla:sitä ennen olin täysin välttänyt kaikenlaisten lanttujen näköisten juuresten syömistä,vanhan lanttutrauman vuoksi. Maistellessani sitten kyssäkaalia totesin sen olevan erinomaista ja siitä lähtien olenkin sitä syönyt useinkin.Joitakin päiviä sitten olin lounaalla lempilounasravintolassani(Cafe Birenbaum),jonka salaattibuffetissa oli ihanaa kyssäkaalisalaattia. He eivät jakele ihania reseptejään,mutta siinä oli ainakin kyssäkaalia ja sumakkia.Eikä se tarvinnut lisäksi kuin pari muuta juttua..

Kyssäkaalisalaatti
  • 1 kyssäkaali
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • ruusu-tai muuta suolaa
  • 1 tasainen tl sumakkimaustetta
Kuori ja kuutioi kyssäkaali.Lisää joukkoon öljy,suola sekä sumakki,sekoita ja anna seistä muutaman tunnin ennen tarjoilua.Sumakkihan on kirpeähkö mauste,jota käytetään paljon täälläpäin,mm.pari postausta sitten olleessa zaatar-mausteessa.Jos sitä ei löydy,niin sen voisi korvata sitruunamehulla,mutta sumakki antaa oman kivan säväyksen salaatteihin.

15 kommenttia:

  1. Kyssäkaalireseptejä näkeekin harvoin, enkä itsekään osaa käyttää sitä kovin luovasti. En myöskään oikein ole lantun ystävä ainakaan raakana ja kyssäkaali on joutunut samaan lokeroon. Kiva, että uusia ideoita kyssäkaaliinkin löytyy, ehkä uskaltaudun taas kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  2. Okriina;Mulla oli ihan sama juttu,mutta ainakin kyssäkaali jäi mun ruokalistalle ihan pysyvään käyttöön nyt.Tälla tavalla oli tosi hyvää:-)

    VastaaPoista
  3. Vänkää. Olen kuvitellut, että kyssäkaalia voi käyttää keräkaalin asemasta, mutta näköjään muutkin tahot rinnastavat sen enemmän just lanttuun. Täytyy varmaan koittaa pitkästä aikaa.

    VastaaPoista
  4. Malitsu:no kun se niin muistuttaa niitä lanttuja,,,ainakin omassa pääkopassani.Mutta nyt tykkään tästä tosi paljon,lantusta taas en tiedä.,,,

    VastaaPoista
  5. jag älskar café birenbaum. fantastisk buffé!
    gillar kålrabbi med.. eller hur det nu heter. med olivolja, citron, salt och peppar och olika frön som tex pumpa, solrosfrön osv. och färsk persilja.

    VastaaPoista
  6. Sara:absolut mitt favoritställe för lunch;deras buffe är faktiskt fantastisk och allt är gott!
    Kålrabi med frön låter ochså gott!

    VastaaPoista
  7. Meidän firman kanttiinissa oli ennen tota kyssäkaalia eli kaalirapia aina keitettynä sellaisessa valkokastikkeessa, mutta en erikoisemmin tykännyt. Anoppi teki sen myös samaan tyyliin. Itse tykkään syödä kyssäkaalia ihan vaan raakana.

    VastaaPoista
  8. Allu:Mä en edes yrittäisi tätä keittää,on sen verran hyvää raakana.

    VastaaPoista
  9. Enpä olekaan kyssäkaalia ikinä maistanut, varmaan aika jees :o Hyvältä näyttää kyl!! ^^

    VastaaPoista
  10. Ent-tu:minä ainakin tutustumisen jälkeen ihastuin siihen erittäin paljon!

    VastaaPoista
  11. Sumakkimauste? Mitä se sisältää?
    Löysin tämän ruokablogisi ja lisään sen Annan tupaan, siellä kun näkyy olevan mukava vilinä..niin käyvät samalla Sinullakin vierailulla:-)

    VastaaPoista
  12. juuri eilen ostin kyssäkaalin, syön raakana.

    VastaaPoista
  13. Anna:Sumakki on sumakkipensaan marjoista murskattua maustetta.On hieman kirpeähköä ja sopii hyvin erilaisiin salaatteihin.Suomessa saa varmaan sitä etnisistä kaupoista.Kiva kun lisäät sen listaasi;sinähän olet minun listallani kanssa:-)

    Hannele:Minäkin olen syönyt sitä vain raakana..

    VastaaPoista
  14. Minusta kyssakaali maistuu aivan ihanalta! Mutta ruokaa en ole siita koskaan laittanut. Syonyt vain ihan raakana. Taytyy tunnustaa, etta pidan kovasti myos lantusta, raakana ja kypsennettyna ;).

    VastaaPoista
  15. Tuula:Ilman niitä vieraitani en olisi varmaan koskaan maistanut.Ja nyt tykkään,tuolla tavoin raakamarinoituna oli tosi hyvää! Lanttua ehkä uskaltaisin jo kokeilla....

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...