maanantai 12. huhtikuuta 2010

Zaatar-maustesekoitus

Olen joissain aikaisemmissa resepteissä käyttänyt Zaatar-maustesekoitusta,ja kommenteissa onkin kovasti toivottu,että sellaista saisi läheltä.Zaatarhan on ikivanha Lähi-Idässä käytetty maustesekoitus,joka on tehty yrteistä,seesaminsiemenistä,sumakista ja suolasta.
Kuva netistä
Zaatar-sekoitusta on perinteisesti tehty timjamista, oreganosta ja meiramista,mutta pelkkää oreganoa käyttämällä voi kotonakin tehdä hyvän zaatar-seoksen.Ohje on täkäläisestä keittokirjasta.

Zaatar-maustesekoitus
  • 2 rkl seesaminsiemeniä
  • 1 rkl kuivattua sumakkia
  • ½ kupillinen kuivattua oreganoa
  • 1 tl suolaa
Paahda ensin seesaminsiemenet kuivalla pannulla kullankeltaisiksi.Jauha oregano ja sumakki hienommaksi,lisää suola ja lopuksi seesaminsiemenet(ei jauheta).Säilytä ilmatiiviissä purkissa.
Jos zaataria halutaan laittaa pita-leipien päälle,sekoitetaan joukkoon 2/3 kuppia oliiviöljyä sekä yhden sitruunan mehu.Seos levitetään leipien päälle ennen uunissa paistamista.Zaatar sopii hyvin myös salaatteihin,valkoisen juuston (esim.feta)seuraksi,ja moneen muuhun ruokaan.

9 kommenttia:

  1. No niin, vihdoinkin loytyi tama zaatar-resepti. Mutta mistakohan tuota zumakkia saisi?

    VastaaPoista
  2. Anna:Ehkä teillä jostain maustekaupasta löytyisi`?

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä! Sumakkia olen täällä nähnyt jossain Hämeentien aasialaisista, en ole sitä itse käyttänyt kutienkaan, mutta nytpä tuli hyvä syy kokeilla :)

    VastaaPoista
  4. Kiva bloggaus! Turun kauppahallissa oli ainakin viime keväänä aivan ihana maustepuoti. Mausteita jos jonkinlaisia oli irtomyynnissä isoista astioista. Sumakkia ostin sieltä ja myös valmista zataaria löytyi. Unikonsiemeniäkin ostin kauhoittain.
    Löytyykö Hesasta jostain tällainen mausteparatiisi? Pikkupussukoissa kyllä löytyy vaikka mitä, mutta tällainen irtomyynti on jotenkin hohdokkaampaa!

    VastaaPoista
  5. Meidän pikkumiehen herkkumauste :)

    VastaaPoista
  6. Okriina;kiva jos sitä sumakkia löytyy sieltä Hämeentieltä:-)

    Tiv: Kuulostaapa tuo Turun hallin maustepuoti hyvältä! En kyllä muista missä Helsingissä olisi tuollainen,mutta ehkä etnisistä kaupoista todellakin löytyisi sitä sumakkia.Täällä ostan kaikki mausteet irtomyynnistä.

    Pikkujutut:Pikkumiehelläsi on hyvä maku;-)

    VastaaPoista
  7. Helsingistä sumakkia löytyy ainakin Hakaniemen kauppahallin maustekaupasta. Nimeä en muista, muttei niitä montaa siellä taida olla.

    VastaaPoista
  8. Loistavaa! Siellä päin työskennellessäni kyseinen mausteseos tuli hyvin tutuksi ja raahasin sitä Suomeenkin mutta nyt en ole moneen vuoteen saanut. Ja kiitos sumakki-vinkeistä, halliin siis!

    VastaaPoista
  9. Chez Jasu:kiitos tiedosta:-)

    Jytis:siitä vaan zaataria tekemään;-)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...