sunnuntai 31. toukokuuta 2009

Vadelmajuustokakku tofusta

Tofujuustokakku 1 Tein allaolevien juustokakkujen lisäksi juustokakun myös tofusta. Ja se oli ihan yhtä hyvä ellei parempikin kuin juustosta tehdyt juustokakut! Tein tästäkin vadelmaisen juustokakun,koska vadelmasosetta oli vielä jäljellä.Vadelmasose on muuten aivan ihanaa juustokakuissa!

Tofukakun valmistus

Tämänkin juustokakun  tein pieneen, 15 cm läpimitaltaan olevaan foliovuokaan, joten jos haluaa tehdä suuremman kakun, niin ainesten määrää pitää lisätä. Massan tein tehosekoittimessani ja sekoitin valmiiseen juustomassaan vadelmasosetta , niin että siihen tuli raitoja, aivan samalla tavalla kuin allaolevissa juustokakuissa.

Vadelmajuustokakku tofusta

  • 300 silken tofua tai pehmeää tofua
  • 2 dl sokeria
  • 1 sitruunan mehu ja raastettu kuori
  • 1 pussi kasvipohjaista vaniljavanukasjauhetta+ 1 rkl maizenaa
  • 1½ dl soijamaitoa
  • vadelmasosetta (katso edellinen postaus)

Hienonna ensin tofu täysin sileäksi tehosekoittimella tai sauvavatkaimella.Jos käytät silken tofun sijaan tavallista,pehmeää tofua, voi sekaan lisätä noin ruokalusikallinen rypsiöljyä.Näin tofusta saa aivan sileän massan. Lisää tämän jälkeen sokeri ja sitruunan mehu ja kuori, ja anna koneen käydä pari kierrosta.Lisää vaniljavanukasjauhe sekä soijamaito, ja sekoita kunnes sose on aivan sileää. En laittanut tähän juustokakkuun lainkaan pohjaa,mutta pohjan voi laittaa Digestive-kekseistä ja margariinista. Kaadoin tofujuustomassan vuokaan,lisäsin ja sekoitin massassa 1½rkl vadelmasosetta. Paistoin 170 C asteen uunissa noin tunnin tai kunnes kakku täysin hyytynyt. Kakku kannattaa uunin sammuttamisen jälkeen jättää uuniin jäähtymään, niin että luukku on hieman raollaan.

KUVAT 086 Kakusta ei tullut maailman kauneinta juustokakkua,  koska tässä ei ollut pohjaa lainkaan vaan pelkkää tofujuustomassaa.Yleensä vegaanisissa uunissa paistetuissa juustokakuissa käytetään Tofutti-juuston tapaista  juustoa, mutta näinkin tästä tuli tosi herkullinen! Ja todella helppotekoinen! 

14 kommenttia:

  1. Mielenkiintoinen ajatus tehdä juustokakku tofusta! Ja tuo, että kakussa ei ole pohjaa ollenkaan - ei olisi tullut kyllä mieleeni! :-) Ja herkullisen näköistähän tuo kakku on!

    En ole koskaan tainnut käyttää juustokakussa vadelmaa, kun olen muutenkin niin huono tekemään kakkuja, mutta sitä pitää kyllä heti kokeilla, kun pääsen Suomeen! Sait sen kuulostamaan niin houkuttelevalta. :-)

    VastaaPoista
  2. samaa mieltä vadelman ja juustokakun yhdistelmästä! nam!itse olen tehnyt muutaman kerran kakkua, johon tulee juustoiseen osaan Marianne-rouheita ja päälle vadelmakerros.

    taidettiinkin jutella joskus, kun kokeilin minäkin korvata juuston Silken tofulla tämäntyyppisesssä kakussa. minusta tuntui että sokeria täytyi lisätä ihan mielettömästi eikä kakkuun siltikään tullut oikein makeutta :(.

    VastaaPoista
  3. Namskis noita sun suussasulavia kakkujasi!

    Huomasin että raparperit ovat valmiita leikattaviksi tuolla meidän pihassa. Onko mitään vinkkejä mitä makua yhdistää raparperiin, tai helppoja reseptejä tosi lyhytjännitteiselle keittiössä häärääjälle? Mietipä asiaa, ja jos mietinnön tuloksena syntyy postausta, en pistä vastaan, mutta joku pieni vinkkikin kelpaa :)

    VastaaPoista
  4. Hippu:Tykkään niin paljon itse juustomassasta ja koska mun pohjat ei ollut maailman onnistuneimpia viime kerralla niin laitoin pelkän tuon tofujuustomassan.Vadelmat sopii loistavasti juuston (tofun) kanssa,samoin muut hedelmät.Esim.asuessani USAssa kävin joskus Cheesecake Factory-ravintolassa (ketjuravintola) joilla valikoima mitä erilaisimpia juustokakkuja, niin että monet asiat sopii juuston kanssa kakkuihin.

    Hyppysellinen: Jeps, vadelma sopii loistavasti.Muistankin miten oli puhetta tuon tofukakun makeudesta;nyt laitoin tähän pieneen juustokakkuun 2 dl sokeria, joka oli ihan sopiva määrä. En tykkää mistään kauhean makeista jutuista, joten se oli just passeli siihen.

    Rita: Nami, raparperia!Yksi juttu joka sopii hyvin raparperin kanssa on mielestäni vadelma.Ostin kerran Saksassa Aldin kaupasta raparperivaniljahilloa, joka oli aivan uskomattoman hyvää.Siis loistava yhdistelmä!Raparperireseptejä löytyy myöstäältä...

    VastaaPoista
  5. Rita, tarkoitin tuossa ylemmässä kommentissani "raparperin kanssa sopii vanilja" olin näköjään niin vadelman lumoissa vielä...;-)

    VastaaPoista
  6. Kaunista! Tästä tuli mieleen, että Kismet-suklaalle on tulossa uusi sisarus ja yksi makuvaihtoehdoista, joita äänestyksessä on, on vadelmajuustokakku.

    VastaaPoista
  7. Ah, VANILJA!!! Of course, hän huudahti. Olen aina ollut hulluna vaniljaan, joten tämä oli mitä tervetullein muistutus. Tuhannet tänkjuut.

    VastaaPoista
  8. Jams:Vau, lempivohvelini Kismet vadelmajuustokakkumaulla! Kuullostaa HURJAN hyvältä!

    Rita:-)

    VastaaPoista
  9. tulen nyt tänne toisten tontille huutelemaan, jos et pane Yaelian pahaksesi. minusta vadelma ja raparperi itseasiassa ovat tosi hyvä yhdistelmä. tein justihiinsa tänään niistä makeita jälkkäriruukkuja, joiden postausta rupean rustaamaan pian :)

    VastaaPoista
  10. Hyppysellinen> en suinkaan pane pahakseni...vadelma varmaankin sopii tosi hyvin raparperin kanssa sillä sopiihan mansikkakin loistavasti sen kanssa, niin miksei sitten vadelma...Mmm, jäänkin odottelemaan sitä sun postausta..:-)

    VastaaPoista
  11. Ihania juustokakkuja. Nyt kokeilen ohjeellasi jossain vaiheessa. Pidän siitä, että saan paistaa uunissa, liivatteen kanssa on joskus vähän vaikeuksia.

    VastaaPoista
  12. Arleena:Minäkin pidän uunissa paistettavista juustokakuista:-)

    VastaaPoista
  13. kivoja ohjeita ja hyvää joulua jael .t .jadessan

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...