perjantai 8. tammikuuta 2010

Raakakeittoja ja banaani-mansikka-seesamipirtelö

En ole koskaan ollut kauhean suuri keittojen ystävä,vaikka joskus kylmän koittaessa keitto saattaakin maistua,etenkin,jos se on aasialaistyylinen. Mutta gazpachosta olen aina pitänyt, ja sehän on raakakeitto,jos vain poistaa siitä sen leivän. Tällä viikolla nestekuurilla ollessani olen täysin hurahtanut gazpachon tyyliseen raakakeittoon,jota olen nauttinut joka päivä,nam! Tähän ylläolevaan keittoon tuli tomaattia, punaista paprikaa,kurkkua,punasipulia, valkosipulia, chiliä,hurjasti kuivattua oreganoa sekä basilikaa, omenaetikkaa sekä ruususuolaa.Hurjan hyvää!  Välillä olen lisännyt keittoon myös kokonaisen  avokaadon,joka tekee keitosta ihanan kermamaisen,ja eilen laitoin myös paljon persiljaa joukkoon. Parin ensimmäisen päivän aikana taas laitoin keittoon kesäkurpitsaa. Mausteilla näistä keitoista saa tosi maistuvia.


Tein äsken ihanan pirtelön,edelleenkin nesteravintoa,vaikka pirtelö olikin melkein lusikoitavan paksua.


Banaani-mansikka-seesamipirtelö
  • 1 banaani ,pakastettuina paloina
  • pakastettuja mansikoita 4-5
  • vaniljaa (käytin itse tekemää vaniljauutetta)
  • 1½ rkl tahiniseemitahnaa (käytin luomutahinia)
  • vettä
  • hieman agavesiirappia
Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa. Seesamissa on paljon kalsiumia,joten tämä on kalsiumpitoinen pirtelö,vaikkei maitotuotteita sisälläkään,ja todella herkullinen. Tahini tekee pirtelön koostumuksesta super herkullisen.

16 kommenttia:

  1. Odotas kun minä julkaisen säästösoppani;-)

    Rakastan keittoja. Olen hoitotahtoonikin laittanut, että haluan viimeisen makuni olevan joko korvasienikeitto tai graavi merisiika.

    Olen kuullut raakaravinnosta eli tämä sun keitto tiataa sitten kuulua siihen ryhmään...?

    VastaaPoista
  2. Ja minä olisin vallan tyytyväinen, jos kaikkialla olisi tarjolla pelkästään keittoja ja vellejä!
    ... allergikoille ja intolerantikoille sopivia tietty :)

    VastaaPoista
  3. Olen ollut vuoden pari ihan hulluna keittoihin. En ole koskaan maistanut gazpachoa. Sinun keittosi näyttää kauniilta.

    VastaaPoista
  4. Leena:kyllä minäkin pidän keitoista ja joskus niitä teenkin,mutta en ole niihin hulluna.Korvasienikeitto,nam!

    Nurkkalintu:keittoja on onneksi aika helppo tehdä:-)

    Rita;Monet ovatkin suuria keittofaneja,ja sen takia onkin ihan sopparavintoloitakin. Gazpacho on tosi hyvää,tosin tästä puuttui se leipä,joka siihen yleensä tulee.

    VastaaPoista
  5. Leena;Tämä on siis raakakeittoa,ja ei ole lainkaan kypsennetty,vaan laitettu blenderiin kaikki ainekset.

    VastaaPoista
  6. Hei! Kivaa kun sinulla oli täällä Gazpacho-ohje, sillä eilen kokeilin itsekin ensimmäistä kertaa sitä blenderillä! En ole koskaan aiemmin tykännyt, mutta olen maistanut vuosia sitten ja silloin en vielä ymmärtänytkään kylmien keittojen päälle. :) Minä tein sellaisesta ohjeesta, johon tuli tomaattia ja selleriä (myöskin ollut ihan inhokkiyhdistelmäni), mutta siitähän tuli ihanan raikkaan makuista. Lisäksi laitoin vettä, sitruunasta mehun, oliiviöljyä, ruususuolaa, valkosipulia ja hunajaa. Lopuksi ripottelin päälle kurkku-ja avokadokuutioita. Sinun ohjeesi kuulostaa hyvältä siksikin että olet laittanut avokadoa joukkoon...sillä olisi saanut pehmennettyä tuota sellerin makua. Taidankin surauttaa loppukeittoon loput avokadot, sillä keittoa jäi vielä huomisen evääksikin! :) Mitäs sanoisit jos kokeilisi laittaa vähän kookosmaitoa...hihih, no taitaa olla jo kaukana Gazpachosta, mutta näinhän sitä syntyy uusia keitto-ohjeita!

    VastaaPoista
  7. Sarona:yhdessä versiossani oli myös selleria,mutta itse pidän siitä kovasti ,selleristä siis. Se avokaado tosiaankin tekee keitosta sellaisen kermamaisen. Voishan sitä kookosmaitoakin laittaa,mutta sitten pitäisi varmaan niitä mausteita laittaa vähän aasialaiseen tyyliin,että sopisi paremmin.Itse asiassa mielikuvitus on rajana,mitä näihin laittaa!

    VastaaPoista
  8. Hauska idea laittaa tahinia smoothieseen! Voin kuvitella että tekee kermaisen rakenteen. Olen niin totaalisen hurahtanut seesaminsiemeniin, ja niistä tehtäviin tahineihin ja halvoihin (niin raaka kuin normiluomu). Nams.

    VastaaPoista
  9. Herkullisen näköisiä ruokia taas olet esitellyt. Kävin tänään Ruohonjuuressa ja ostin savustettua tofua. Huomenna kokeilen miltä se maistuu. Ostin myös rakeista ruususuolaa, ihan vaan sen kauniin näön takia. Nyt se suola on laitettuna lasinkirkaaseen Grappoonia pulloon.

    VastaaPoista
  10. Aletheia:Tahini sopii ihanasti smoothieihin. Täällähän tahinia käytetään ihan hurjasti ja valikoima on valtava, luomua,maustettua,kuorimatonta ja vaikka mitä.Seesamituotteista pidän minäkin tosi paljon!

    Unelma;nam,savutofua,se on hyvää ja yleensä syön sitä ihan sellaisenaan.Se ruususuola on tosiaankin kauniin näköistä!

    VastaaPoista
  11. En ole koskaan syönyt kylmakeittoja.Kuulostaa kylla herkulliselta.
    Ja tuo pirtelö olisi minunkin makuuni.

    VastaaPoista
  12. Gazpacho on ihana keitto, mutta ei ihan ensimmäisenä mielessä näin paukkupakkasilla! Raakaruoasta maistuu näin talvella paremmin puuro-osasto :)

    VastaaPoista
  13. Lovely! Everything looks bursting full of natural colours and healthiness! :D I don't think you need any NY resolutions as you already eat so well Yaelin!

    VastaaPoista
  14. Sateenkaari:Tuollaiset kylmät keitot ovat varmaankin parhaimmillaan kesällä,mutta mielestäni ovat tosi hyviä.Ja pirtelö oli mahtavan hyvää!

    Okriina;No ei varmaankaan tee mieli,kun on niin kylmää.Tosin täällä on päivällä nyt tosi lämmintä,mutta heti pimeän laskiessa sisälämpötila on paljon alle 20 asteen...

    Lorraine;Thanks:-)

    VastaaPoista
  15. Nyt alkoikin tekemään mieli gazpachoa, mutta täytynee tosiaan odotella vähän lämpimämpiä kelejä tänne :)

    Toi pirtelökin vaikuttaa herkulta.

    VastaaPoista
  16. Elina: Mä taas tykkään kylmänäkin ilmana kylmistä ruuista.Tuosta pirtelöstä tuli kyllä sellainen,jota tulen usein tekemään,sen verran hyvää se on.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...