tiistai 4. toukokuuta 2010

Hunajainen mansikkajäätelö

Viime päivinä on ollut melkein täydellinen kevätsää mutta  nyt tällä viikolla on joka päivä edellistä lämpimämpää,ja viikonlopuksi luvattu yli 30 asteen aavikkotuulisäätä. Ja kun ostamani mansikat eivät olleetkaan niin makeita kuin luulin,käytin niitä jäätelöön.Lähellä olevassa vihannes-ja hedelmäkaupassa on viime viikot ollut niin makeita mansikoita,että niihin on tullut himo! Viime  viikonlopuksi ostamani mansikat eivät sellaisia olleet,mutta ihan hyviä kuitenkin.Mansikkakausi lähestyykin täällä loppuaan,ja täytyy odotella yli puoli vuotta ennenkuin seuraava sitten alkaa;kausi on pitkä! Jäätelökonetta en olekaan pitkään aikaan käyttänyt;viimeksi tein sillä tammikuussa appelsiinikookosjäätelöä. Tähän mansikkajäätelöön käytin samanlaista raw pohjaa kuin siinä jäätelössä,mutta agaven korvasin tällä kertaa luomuhunajalla.

Hunajainen mansikkajäätelö
  • 2 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 3 dl mansikoista survottua sosetta
  • hieman vaniljatangon sisältöä
  • 4 dl kookoskermaa
  • 5 rkl luomuhunajaa
Liota ensin cashewpähkinät joitakin tunteja vedessä ,siivilöi ja soseuta hienoksi tahnaksi yhdessä mansikkasoseen kanssa,kunnes sose on aivan sileää.Lisää juokseva hunaja,vanilja sekä kookoskerma ,ja vatkaa kunnolla kuohkeaksi. Jos käytät jäätelökonetta,anna seoksen ensin levähtää jääkaapissa,sillä jäätelökoneeseen tulevan massan tulee olla kylmää. Massaan voi lisätä lisää makeutusta;en pidä kovin makeasta,joten tuo määrä riitti minulle. Massa jähmettyi koneessa tosi hyvin;kuvan jäätelöannos on suoraan jäätelökoneesta otettu,ja sen rakenne oli tosi hyvä ja kermainen.Viimeksi käytin ksantaania,joka ei ole raaka-aines,mutta estää jonkun verran jäätelömassan kristallisoitumista.Tällä kertaa jätin sen pois. Jäätelö kuitenkin kovettuu aika lailla pakkasessa,joten se kannattaa ottaa esille n.10 minuuttia ennen tarjoilua.

16 kommenttia:

  1. oooooivoi, näyttää ihanalta :p

    VastaaPoista
  2. Jael, kiellän sinua mainitsemasta sanaa jäätelö;-) Mansikan saat sanoa.

    (Helvetti on irti!: Nämä kilot eivät lähde. Askelmittariin hankitaan huomenna patteri...)

    VastaaPoista
  3. Nam nam, nayttaa herkulliselta! Mulla ei ole jaatelokonetta, vaan sellaiselle olisi varmasti kayttoa meidan perheessa, jossa jaateloa menee niin paljon kuin sita pakastimesta loytyy. Meilla ei ole rajoituksia sen syonnissa...

    Ja Leenalle tiedoksi, etta jaatelo on laihdutusruokaa! Jaatelo on kylmaa ja sen lammittamiseen keho kayttaa uskomattomat maarat energiaa. Joten miinukselle mennaan. Kehitin taman nuorena, kun asuin Tukholmassa ja siella me aina herkuteltiin jaatelolla ;D.

    VastaaPoista
  4. Tintsu:on se....

    Leena;Kyllä jätksiäkin saa joskus syödä....Tämä on muutenkin sellainen terveellisempi jätski.Ei multakaan ne kilot oikein lähde,mutta yritän,yritän...

    Tuula.jos teillä syödään paljon jätksiä,niin kai teillä se jätskikonekin pitäisi olla.Jäätelökö laihdutusruokaa? Ehkä jos on rasvatonta ja sokeritonta ...pitää sitten tuon teorian mukaisesti tehdä kamalasti mehujääpuikkoja tuonne pakastimeen;-)

    VastaaPoista
  5. Oijoi, missä on Suomen kevät ja mansikat? Nimin. räntäsateessa aamulla ilman sateenvarjoa taivaltanut.. Oma jäätelökokeilu pakastetuista banaaneista ja mansikoista päätyi viikonloppuna KitchenAidin kohtaloksi ja nyt odotellaan että huollon setä laittaa "hampaat" takaisin mööpeliin!

    VastaaPoista
  6. Eve:tarkoitatko niitä mustia hampaita,se joka auttaa siinä pyörittämisessä?Mulla meni se myös,ja luin sitten,että sitä kannua ei KOSKAAN pidä heti irroittaa vaan odotella hieman,sillä se osa joka pyörii,jatkaa vielä jonkun aikaa sitä pyörimistä.Muutenkin jos käyttää pakastettuja banskuja ja mansikoita,pitää aina aloittaa sillä "PULSE"-toiminnalla.Toivottavasti aurinko taas pian pilkistää,,,,,

    VastaaPoista
  7. Vaikuttaa tosi herkulta tuo jäätelösi! Minun jätskikoneeni kylmäelementti piti heittää pois, alkoi hilseilemään. Voisin hankkia uuden :)

    VastaaPoista
  8. Nam,miten onkin herkullisen naköista.
    Jaatelökoneella tulee tosi hyva ajaatelöa.Nuorin lapsistani oli pienena allerginen lisa-ainelle,joten etin jatskinkin itse.

    VastaaPoista
  9. Ahaa! Juuri näitä mustia muovihampaita tarkoitan. Olen kyllä odottanut aina hetken ennen kuin irroitan kannun koneesta, mutta tuota pulse-toiminnon käyttämistä en ole hoksannutkaan! Siinäpä taitaa olla syy, että kone on jo kolmatta kertaa saman vian takia huollossa...

    VastaaPoista
  10. Omenaminttu:ON tosi hyvää;kookoskerma on ihana pohjana! Minunkin kylmäelementtini on jo pikkuisen alkanut osoitella sellaisia merkkejä,että olisi aika vaihtaa se;minulla onkin varaelementti onneksi.

    Sateenkaari;Jäätelökoneella saa tosi hyvin jätskit tehtyä itse,eikä tarvitse laittaa lisäaineita:-)

    Eve:Vaikka KitchenAid on tosi hyvä blenderi,ja vielä tyyriskin,niin se musta hammasratas on mielestäni vähän huono,voisi olla kestävämpää materiaalia. Mutta todellakin kannataa kovien ainesten kanssa ensin aloitella sillä Pulse-toiminnalla.

    VastaaPoista
  11. Itse kyllä valitsin tänään räntäsateen kunniaksi kupin kuumaa teetä, mutta kunhan se kesäinen lämpö joskus tännekin ennättää, niin tiedänpähän mistä alan kaivella jätskireseptejä :)

    VastaaPoista
  12. Okriina;Vai että räntäsadetta:-( Toivottavasti pian paistaa taas aurinko,voisin lähettää sitä täältäpäin;D

    VastaaPoista
  13. Ei useinkaan tule ajatelleeksi, kun värjöttelee kylmässä keväisessä säässä, että jossain on niin lämmintä, olkoonkin että aavikkotuulta(josta minulla ei ole hajuakaan) ja mansikoita. Nam!

    VastaaPoista
  14. Onpa herkun näköistä! Täytyy kyllä kokeilla sitten kun täälläkin lämpenee ja jätskihimot iskevät.

    VastaaPoista
  15. Israel-kaipuu:Kiitos:-)

    Aletheia:On herkullista ja ihanan kermaista!

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...