perjantai 21. toukokuuta 2010

Kyssäkaalicarpaccio chili-korianteritahnalla ja cashew-auringonkukkajuustolla

Olen edelleenkin rakastunut kyssäkaaliin,ja tällä kertaa tein siitä carpacciota.En tiedä ,saako täältä kyssäkaalia ympäri vuoden,mutta jos saa,olen erittäin tyytyväinen:-) Kyssäkaalicarpaccio sai seurakseen chili-korianteritahnaa sekä ihanaa cashew-aurinkonkukansiemenjuustoa.

Kyssäkaalicarpaccio 
Kuori ja puhdista 1 kyssäkaali ja leikkaa se ohuiksi pyöreiksi viipaleiksi.Leikkasin kyssäkaalin mandoliini-laitteellani.Asettele viipaleet lautaselle.

Chilikorianteritahna
  • pari nippua korianteria
  • 3-4 valkosipulinkynttä
  • 1 vihreä chilipippuri
  • suolaa,mustapippuria
  • 1 tl jeeraa
  • 1 dl oliiviöljyä


Sekoita kaikki muut ainekset paitsi öljy hienoksi tahnaksi monitoimikoneessa,ja lisää lopuksi öljy,ja käytä konetta vielä pari kierrosta.
Tämä on yksi ehdottomista lempitahnoistani ja teen sitä viikottain.Itse asiassa minulla on tähän himo ja syön tahnaa ihan lusikalla,niinpä minun täytyykin jatkuvasti sitä valmistaa...;-)Korianteriahan joko rakastetaan tai vihataan,ja minullakin rakkauden syttyminen kesti kauan,mutta kun se syttyi,niin se oli menoa se!

Cashew-auringonkukansiemenjuusto
  • 1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 1 dl liotettuja auringonkukansiemeniä
  • 4½ rkl oluthiivahiutaleita
  • 3 valkosipulinkynttä
  • suolaa
  • hieman yrttimaustetta
  • 5 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 acidofilus-kapselin sisältö
  • vettä sekoittamiseen
Sekoita kaikki ainekset hienoksi ,tasaiseksi tahnaksi.Lisää vettä hiljalleen sen verran,että ainekset hienonevat tahnaksi.Laita talouspaperilla vuorattuun lävikköön ja anna seistä vähintään puoli päivää. 

Kokoa carpaccio:
Laita viipaleiden päälle chili-korianteritahnaa ja palojen keskelle iso teelusikallinen cashew-auringonkukkajuustoa. Ripottelin vielä hieman sumakkia päälle koristeeksi,mutta se ei ole välttämätöntä.Tämä oli kyllä mielettömän hyvä carpaccio. Chili-korianteritahnan ja juuston maut olivat ihania yhdessä ja rapean kyssäkaalikiekon päällä.Nam!
Kävin tänään taas maatilatorilla;tällä kertaa blogiystäväni Mimin kanssa. Monissa pöydissä näimme ylläolevaa portulakkaa,ja Mimi,joka tuntee täällä kaikki villikasvit,kertoi että juuri nyt tätä kasvaa villinä siellä sun täällä,En ole siihen koskaan törmännyt,mutta pidän silmäni auki,nyt kun tiedän miltä se näyttää.Maistelin pari lehteä,ja niissä oli kiva pähkinäinen maku. Suomessa tätä kai viljellään.
Ostin luomuviljelijältä rasiallisen mansikoita;varmaankin viimeiset,sillä mansikoiden pitkä aika näkyy täällä olevan tällä kertaa ohi. Miten hyviä luomumansikat ovatkaan! Pakko oli ostaa toinenkin rasia kotia varten......

23 kommenttia:

  1. Kyllä täytyy lähteä kyssäkaalta ostamaan, huomenna lauantaina. Viimeksi olen sitä viime kesänä syönyt. Hyvin harvoin, mutta aina joskus sitä syön.

    VastaaPoista
  2. Sooloilija:Söin sitä vasta maaliskuussa ensimmäisen kerran,kun ystäväni Suomesta olivat täällä.Sitä ennen ajattelin että on kuin lanttua.Nyt tykkään siitä tosi paljon!

    VastaaPoista
  3. Upeita makuja taas! Tuolla tavalla en olekan korianteria kokeillut, vaikka kuulunkin ehdottomasti niihin "rakastajiin". Kiitos ohjeesta. Portulakkaa olen versottanut ikkunalaudalla ja on kyllä kivan makuista.

    VastaaPoista
  4. Oi, tuoreita mansikoita. Tänään sain mansikkakakkua. :)

    VastaaPoista
  5. Okriina;kokeile ihmeessä tuota korianteritahnaa,se on mielestäni superhyvää!Ja ensi kerralla kun menen maatilatorille varmaankin ostan portulakkaa,koska en ole varma että siihen ulkona törmään helposti-

    Unelma:Tuoreet mansikat ovat ihania.Nyt loppui niiden aika täällä,mutta täällä niiden aika onkin puolisen vuotta.

    VastaaPoista
  6. Blogissani on sinulle jotain :)

    VastaaPoista
  7. Pistettiin tuota kyssäkaalta maahan, pitääpi merkata resepti kokeiluun, jos itämää... :)

    VastaaPoista
  8. Anna:kiitos:-)

    Maria:Toivottavasti tulee kunnon kyssäkaalisato,se on nimittäin hyvää!

    VastaaPoista
  9. Kyllä sitä kyssäkaalia ainakin täältä saa ympäri vuoden. Portulakkia näkee silloin tällöin, sitä olen syönyt salaattina ja tykkään kovasti.

    VastaaPoista
  10. Tää näyttää aivan jumalaiselta, vautsi :o

    VastaaPoista
  11. Taallakin on kulunut kuukausi ollut hurjaa mansikka-aikaa ja olemme syoneet niita kilokaupalla. Kiinassa tosin luomumansikka ei eroa muhkealla ulkonaolla tavan mansikasta ollenkaan ja pitaa vain huokaista ja toivoa etta olisi edes muutama torjunta aine vahemman siihen normaaliin 17 verrattuna!

    Tuo juusto mua kiinnostaa ja epailyttaa :-) Voiko cashewista saada oikeasti jotain juustoa muistuttavaa?

    VastaaPoista
  12. Allu:ehkä sitten täälläkin saa sitä koko vuoden;ennenhän en sitä edes huomannut.Portulakan lehdet maistuivat tosi kivoilta!


    Ent-tu:oli tosi hyvää!

    Satu:Täällä on tosi pitkä mansikka-aika joka taisi alkaa viime vuoden lopulla ja nyt on loppumaisillaan. Nämä luomumansikat olivat vähän tavallisia pienempiä,joten toivon ainakin,ettei niissä ole torjunta-aineita,mansikkahan on sellainen johon ne oikein imeytyvät sisälle.
    No eihän tuo tietenkään ihan juustoa ole,mutta kyllä se kivasti juustotahnaa muistuttaa tuon ohjeen mukaisesti.Tykkään siitä hurjan palon!

    VastaaPoista
  13. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  14. Yael, I enjoyed our walk together through the renewed Tel Aviv train station and the organic market. Thanks for showing me around!

    VastaaPoista
  15. Mimi:I enjoyed too,your company and the tour we made:-)

    VastaaPoista
  16. vilket bra recept, jag vet aldrig vad jag ska hitta på med kolrabbin.
    låter himla gott. en fråga bara, vad är jeeraa? nästa fredag hoppas jag också besöka marknaden, om jag inte jobbar alltför sent! hälsningar från zagreb.

    VastaaPoista
  17. Kyssäkaali on kaaleista herkku numero 1. Tämä on minulle aivan uusi sovellus kyseisestä kasviksesta, pitääpi laittaa muistiin.

    VastaaPoista
  18. Meillä on mahdollisuus ostaa tätä nykyä myös orgaanisia(luomu) tuotteita. Tosin hieman epäilyttää se luomuus...

    Mutta tulin sanomaan, että linkitin sinun vanhaan tekstiisi oman blogitekstini. Etsin googlen kautta tietoa ja hihihi, blogisi tuli ensimmäisenä suomenkielisenä vastaan sanalla zaatar :). Toivottavasti ei haittaa.

    VastaaPoista
  19. Sara:kolrabi är faktiskt jättegott.Hade aldrig ätit det före mars,när mina finska väninnor var här på besök och sa att jag absolut måste en gång äta det.Och sedan dess....Jeera är spiskummin på svenska.

    Merruli:kyssäkaali on tosiaankin ihanana kaalilajike!

    Pikkujutut:Kiva kun teilläkin löytyy orgaanisia (toivottavasti )tuotteita.Juu,ihan ok että linkitit,kiitos vaan:-)

    VastaaPoista
  20. Tätä pitäisi varmaan kokeilla. Kyssäkaalia en ole oikein ikinä oppinut syömään. Ja tarkoitus oli muutenkin ensi viikolla kokeilla tehdä cashew-auringonkukansiemenjuustoa (tosin ajattelin, että ehkä teen pelkistä auringonkukansiemenistä alkuun, koska ne ovat halvempia ja nykyiset probioottikapselini eivät ole jostain syystä tuntuneet oikein toimivan jugurtinteossa, niin tiedä tuleeko niistä juustoakaan...)

    Tyhmä kysymys, mutta eikö "carpaccio" viittaa hapoilla "kypsytettyyn" ruokaan?

    Portulakkahan on hurjan terveellistä. Mikä vihreä vihannespa ei olisi, mutta muistaakseni mm. tosi hyvä omega-3-lähde.

    VastaaPoista
  21. Maija:Kyssäkaali on tosi hyvää.En ennen koskaan sitä maistanut,mutta kun kerran maistoin,rupesin siitä tykkäämään. Taidat tarkoittaa cevichea,jossa esim, kala kysennetään vaikka sitruunan hapossa,mutta carpacciossa vihannekset,kala tai liha leikataan paperinohuiksi(no se ei ihan kotikonstein onnistu täysin)paloiksi. Portulakka oli ensikokeilun perusteella kivan makuista!

    VastaaPoista
  22. yaelian: voi olla tosi hölmö kysymys, mutta mistä tietää että juusto on "valmista" ja miltä se maistuu? Tai siis miten paljon se maistuu pähkinälle ja miten paljon happamelle? Vai mille se maistuu... lähinnä?

    VastaaPoista
  23. Nelle;no mä tykkään sellaisesta vähän hapahkosta mausta,joten se kelpaa mulle.Aina sitä hapokkuutta ei tarpeeksi edes tule mutta jos "juustoon" lisätään vaikka valkosipulia ja yrttiä,on se aika juustomaisen makuista.Pähkinät ,etenkin cashew,ei edes silloin oikein tunnu.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...