lauantai 11. joulukuuta 2010

Hyvin omenaiset raw struudelirullat

Jääkaapissani oli suuri pussi pieniä omenoita,ja halusin käyttää ne pois,ennenkuin ne pilaantuvat.Näin syntyi tosi herkullinen raw struudeli,jossa omenaa on käytetty jokaisessa vaiheessa.

Hyvin omenaiset raw struudelirullat
Struudelikuori
  • 4 keskikokoista omenaa
  • 1 dl liotettuja cashewpähkinöitä
  • 2 tl kylmäpuristettua kookosöljyä
  • muutama ripaus aitoa vaniljaa
  • 1 tl psylliumjauhetta
  • 2½ rkl tiivistettyä ,aitoa omenatiivistettä
Liota ensin cashewpähkinöitä vähintään pari tuntia. Sekoita kaikki ainekset hienoksi tahnaksi,ja levitä kuivurin kiinteille pohjille ,tasaisesti. Tästä määrästä riitti kahteen kuivurikerrokseen. Kesti aika kauan kuivatella näitä,mutta kuorista tuli aivan mielettömän herkullisia! Laitoin kookosöljyä mukaan,jotta kuoresta ei tulisi liian kuivaa ja halkeilevaa,ja siitä tulikin kivasti taipuisaa.Mutta irroittaessa pohjista osa kuoresta kuitenkin repesi.Omenakuori tai "nahka" tällä tavoin valmistettuna on ihana,terveellinen karkki!

Struudelin sisälle tuleva omenaseos
  • 2 omenaa
  • kanelia
  • vaniljaa
  • 2 rkl sokeritonta,aitoa omenamehutiivistettä
Kuutioin omenat tosi pieniksi kuutioiksi,sekoitin joukkoon kanelia,vaniljaa ja omenamehutiivistettä ,ja pehmensin seosta jonkun aikaa kuivurissa

Kun seos oli pehmentynyt,leikkasin struudelikuorirullasta saksilla palasia,joihin laitoin omenakuutioseosta ,ja käänsin rullalle. 

Päälle laitoin vielä omenakreemiä,johon tuli omenaa,cashewpähkinöitä,vaniljaa,omenamehutiivistettä ja kookosöljyä. Rullien päälle ripottelin vielä hieman kanelia.

12 kommenttia:

  1. Voi mitä herkkua ihan varmasti, rakastan struudelia muutenkin! Kuvakin on kerrassaan houkutteleva. Söisin. :-) Valmistusprosessi on todella mielenkiintoinen - vaatii varmaan vähän "askartelua".

    VastaaPoista
  2. Hippu:joo tämä on tällainen alternatiivinen ja terveellisempi struudeli.Tuo struudelin kuori oli aivan superihanaa,siis ihan silleen syötynä.Hieman näpertelyä tuo vaatii,muttei kauheasti.

    VastaaPoista
  3. OI mahtavuutta! Upea ohje. Mutta tuosta kookosöljystä tuli mieleen, että itse koen sen maun muuttuvan ikäväksi kuvatetuissa jutuissa - ja joskus muutenkin. Siksi olen siirtynyt käyttämään jotain muuta kylmäpuristettua mietoa öljyä

    VastaaPoista
  4. Okriina:kiitos! Itse en huomannut,että tuosta kookosöljystä olisi tullut mitenkään huono maku tuohon,päinvastoin,mutta voi olla sen vuoksi koska käytin sitä tässä niin vähän,siis tuossa kuivatussa osassa. Täytyy ensi kerran sitten kokeilla jotain muuta öljyä.

    VastaaPoista
  5. Noora;tosi namia on.Omenasta tuleekin kuivattaessa tosi hyvän makuista,kun sen maut tiivistyvät.

    VastaaPoista
  6. Tosiaan, maistuisi minullekin. Kuori näyttää niiiin hyvältä ja kuorrute.. nam :)

    VastaaPoista
  7. Mausteinen Manteli:kuori on tosi namia,sitä jäikin ihan naposteltavaksi;D

    VastaaPoista
  8. Hirmu kekseliäs olet! Vaikuttavat ihanan omenaisilta.:)

    VastaaPoista
  9. Kmsu:Kiitos,juu oikein omenaiselle maistuivat;D

    VastaaPoista
  10. Olipas jännä resepti! Ihanan näköisiä ovat.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...