lauantai 19. helmikuuta 2011

Hunajalla karamellisoidut appelsiinit cashew-kerman kanssa (raw)

Appelsiinit ovat nyt täällä parhaimmillaan,ja niitä tulee käytettyä ahkerasti.En kuitenkaan käytä niitä mehuna;maksimum tulee heitettyä kokonainen kuorittu appelsiini smoothieta varten tehosekoittimeen.Pari päivää sitten tein hunajalla karamellisoituja appelsiinin paloja,josta tuli niin herkullista,että lisää tekee mieli...

Hunajalla karamellisoidut appelsiinit
  • 4 kuorittua appelsiinia
  • 1½ dl appelsiineista puristettua mehua
  • 2½ rkl luomuhunajaa
  • ½ tl jauhettua vaniljaa
Viipaloi appelsiinit,ja sekoita mehun joukkoon hunaja sekä vanilja.Marinoi appelsiineja hunajamarinadissa jonkun aikaa,ja aseta appelsiinipalat kuivurin kiinteälle pohjalle yhdessä marinadiliemen kanssa.

Omat appelsiinit olivat sen verran täynnä mehua,että niitä leikatessa ne vähän hajosivat,enkä onnistunut tarpeeksi kauniita paloja leikkaamaan,mutta ei se mitään. Kuivattelin appelsiininpaloja marinadissaan,kunnes liemi oli jonkun verran ehtinyt karamellisoida appelsiinipalat.
Appelsiinien kanssa tarjosin hunajalla maustettua cashewkermaa.Nami!

Appelsiineja olen myös käyttänyt tähän appelsiiniseen kakkuun,joka on sekä vegaaninen että gluteeniton. Tästä on tullut jonkinlainen bravuurikakkuni,jota teen usein,ja jonka reseptiä pyydetään,myös sellaiset ,jotka eivät vegaanikeittiötä tunne. Tein tämän ensimmäistä kertaa muffineitten muodosssa,mutta sen jälkeen olen tätä aina tehnyt kakun muodossa.Joskus lisään mukaan raastettua tummaa suklaata,kuten viime kerralla.Resepti täällä.
Eilen toteutui vihdoinkin viime viikolla peruuntunut villikasvien keruu,ja emäntämme kotipihalta löytyi hedelmäsalaattiin syötäviä (myrkyttömiä)kukkia koristamaan hedelmäsalaattia.

15 kommenttia:

  1. Siis hauska sattuma, kuivattelin juuri pari päivää sitten itse appelsiiniviipaleita, jotka maustoin kanelilla. Ihania! En kyllä laittanut edes hunajaa. Olisi kiva kuulla tarkemmin, mitä villikasveja keräsitte.

    VastaaPoista
  2. Okriina;meillä tuntuu olevan välillä telepatiaa näiden ainesten kanssa;D
    Tuossa salaattikuvan alla on linkki postaukseen,jonka tein meidän kasvien keruusta.

    VastaaPoista
  3. Oi mitä herkkuja! Meilläkin saa edullisesti appelsiineja nyt. Ostin niitä itsekin pöydälle muutamia. Olisin voinut tehdä niistä jotakin, mutta yksi jota maistoin olikin ihan mehuton, vaalea ja kuiva. Kuoretkin irtosi ihan puhaltamalla :D No ehkä ensi kerralla parempia..

    VastaaPoista
  4. Mina olen joskus tehnyt lahes samanlaista appelsiinijalkiruokaa,mutta ilmkan kuivaamista.Paloteltujen appelsiinien paalle hunajaa ja saksanpahkinarouhetta.Hyvaa on.
    Mukavaa viikonloppua,ystavain.

    VastaaPoista
  5. Ihania herkkuja ja tosi houkuttelevia kuvia! Tekee heti mieli erityisesti noita appelsiineja. Minäkin mietin, että saattaisi tulla hyvää ilman kuivuriakin, ja Sateenkaari sen tuossa jo todistikin, että hyvä tulee niinkin. :-)

    VastaaPoista
  6. Mausteinen manteli:Tuo appelsiinijuttu oli ihana!Harmi sitä appelsiiniasi,sitä ei edes voi nähdä pahemmin etukäteen onko hedelmä sellainen.Monta kertaa appelsiinit varmaankin kärsivät kuljetuksesta.Täällä ne ovat mielettömän mehukkaita.

    Sateenkaari:appelsiinit ovat kyllä ihania monella tavalla,myös tuolla sinun tavallasi,nami! Ja hyvää viikonloppua sinullekin:-)

    Hippu:Ilman kuivuriakin appelsiinit ovat ihanan raikkaita,tuossa kuivurissa ne karamellisoituvat hieman kun kastike kuivuu kokoon. Mutta Sateenkaaren helppo ohje on myös ihana!

    VastaaPoista
  7. Tuo cashew kerma on nyt niin "in" ja onhan se ihana vastike tavalliselle kermalle! ;-)

    VastaaPoista
  8. Maria:cashew-kermaa olen käyttänyt siitä lähtien kun tulin tänne takaisin,noin 3½ vuotta sitten,käytyäni ekalla raw food-kurssilla,ja siitä lähtien se on kuulunut keittiööni.Se on todella hyvää! Tosin cashew-pähkinöiden hinta on viime aikoina täällä noussut reilusti,joten ei ihan niin usein tule sitä enään tehtyä..

    VastaaPoista
  9. Nuo appelsiinit on varmaan tosi hyviä! Mun on ikävä hyviä appelsiineja, täkäläiset kun on tosi kuivahkoja eikä lainkaan mehukkaita. Voisikohan niistä tehdä tällaista? Kakku näyttää myös hyvältä...

    VastaaPoista
  10. Anna.Tuo appelsiinijuttu oli aivan ihanaa,mikä varmaan johtunee myös siitä,että olivat mielettömän mehukkaita. Mielenkiintoista että teidän eivät ole sellaisia. Mutta sopisi varmaankin kakkuun....tuosta kakusta ovat kaikki pitäneet...

    VastaaPoista
  11. Voi kun lähikaupasta saisi noin mehukkaita appelsiina, lähinnä ovat puolikuivia...

    VastaaPoista
  12. Sini:harmi kun ne Suomeen rahdattuna eivät enään ole niin mehukkaita,mutta joskus saattaa teilläpäinkin saada ihan mehukkaita appelsiineja.

    VastaaPoista
  13. Tulin fiilistelemään appelsiineja... Nythän niitä tosiaan saa täällä pohjolassakin edulliseen hintaan, mutta vaikka kuinka puristelee ja tunnustelee, puolet hedelmistä ovat yleensä syömäkelvottomia. Nyyh. Ovat kyllä ihana alkutalven herkku, ja varmaan ne puolikuivatkin jalostuisivat reseptilläsi syöntikuntoon. Pitääpä testata.

    terkuin
    Henna/Sitruunaruoho

    VastaaPoista
  14. ^tarkoitn tietysti alkuVUODEN, talvi on toivottavasti pian kääntymässä loppua kohti :-D

    Henna

    VastaaPoista
  15. Henna:Kiva kun poikkesit:)Itsellänikin on muistissa ne kuivat appelsiinit Suomessa,ja harvoin niitä sen vuoksi tulikin syötyä ihan sellaisenaan.Harmi,se kuljetus näköjään tekee sen,etteivät ne enään ole mehukkaita,kuten täällä,jossa ne ovat lähiruokaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...