perjantai 15. huhtikuuta 2011

Paistettuja balsamisia punajuuren lehtiä ja muutakin




Torilta löytyi ihana nippu pieniä uusia punajuuria,ja onneksi lehdetkin oli säästetty.Punajuuren lehdet ovat hyviä,ja sääli,että ne usein leikataan pois.Tuosta nipusta jäi ihan hurja määrä lehtiä,jotka huuhtelin ja hieman kuivattelin lävikössä.Osan laitoin vihersmoothieeni,ja osan paistoin balsamisessa kastikkeessa.
Silppusin punajuuren lehdet,ja paistoin niitä oliiviöljyssä.Lisäsin valkosipulia,ruususuolaa,mustapippuria ja balsamietikkaa,ja annoin lehtien pehmentyä pannulla.Tästä tuli hyvää;muistutti hieman pinaattia.
Jostain syystä en ole vielä ostanut artisokkia,vaikka niitä joka paikassa näkeekin.
Sen sijaan ostin basilikaa pestoa varten ja ihania,eri värisiä kirsikkatomaatteja.Olivat mielettömän makeita ja nättejä!
Makean nälän yllättäessä tein pieniä pääsiäisaiheisia suklaanameja kaakaovoista,lucumasta ja steviasta.


Tässä pieni video lucumasta

16 kommenttia:

  1. Punajuuren lehdet ovat minusta ihania! Käytän niitä aina, kun vain löydän naatillisia punajuuria jostain. Niistä tulee hauska värikin ruokaan. On kyllä tosi harmi, että ne on niin usein poistettu!

    Herkulliselta näyttää sinun ruokasi, ja nuo suklaanamit ovat vallan herttaisia. :-)

    VastaaPoista
  2. Hippu:Tuo punajuurikimppu oli niin nätti lehtineen.Itse punajuuret ovat vielä tallella.Miten käytät punajuuren lehtiä? Harmittaa tosiaankin kun useimmiten nuo lehdet poistetaan. Suklaanamit olivat tosi nameja:)

    VastaaPoista
  3. Taallahan oli taas kaikenlaista herkkua!!! Ja nuo pääsiäisjutut ovat varmaan kylla ihanan makuisia. Oikein hyvaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  4. Punajuuren lehdet ovat ihan parhaita! Kesällä piti ihan hillitä, eten napsinut kaikkia kesken kasvukauden. Siellä on jo kasvukausi ihan täysillä :) Täällä vielä vähän odotellaan...

    VastaaPoista
  5. Laitan niistä pääasiassa intialaista ruokaa, ja aika usein linssien kanssa. Teen joko semmoista kastikkeisempaa muhennosta tai sitten hieman "kuivempaa" linssiruokaa. Laitan punajuuren lehtiä myös pannulla paistettuna, vähän samaan tyyliin kuin sinä, mutta intialaisin maustein. :-)

    VastaaPoista
  6. Tuula;Nuo pääsiäissuklaat olivat tosi nameja;D Samoin sinulle oikein hyvää viikonloppua!

    Okriina:Täällä myydään sellaisia minisalaattilehtisekoituksia,missä on aina mukana myös ihan nuoria punajuuren lehtiä.Nämä isommatkin lehdet olivat tosi hyviä:)Kohta teilläkin se kasvukausi taas alkaa..

    Hipppu:Kiitos tiedosta,pitääkin joskus kokeilla:)

    VastaaPoista
  7. Rooman juutalaiskaupunginosassa oli joka paikassa tarjolla artisokkaa juutalaiseen tapaan. Löysin tällaisen reseptin netistä
    http://italianfood.about.com/od/artichokes/r/blr0375.htm

    VastaaPoista
  8. Allu:Kiitos reseptilinkistä ,kuulostaa hyvältä,Mutta tuo artisokkien puhdistaminenkin on aika aikaavievää....

    VastaaPoista
  9. Oi miten mahtava syötävä kimppu!
    Nuo basilikat aivan..kamalan suuria. Katoppa miten pieniä minun blogissa on :-(
    Taidan muuttaa sinne !
    Hyvää viikonloppua sinne kauas!

    VastaaPoista
  10. Anna:Täällä yrttikimput ovat tosiaankin valtavia! Etenkin näin keväällä ja talvella.Kesällä sitten hieman pienemmät.Yhdestä kimpusta saa jo kunnon peston!Tulenkin katsomaan blogiisi omaa basiliikaasi.
    Mukavaa viikonloppua sinullekin!

    VastaaPoista
  11. Tuo balsamiviinietikka toimii muuten tosi monenlaiselle vihervihannekselle - teen samalla idealla monenlaista kasvista pannulla, se on aina hyvää! Ihanaa, kun vihannestorit loistaa! :) Jäin vielä viikoksi Suomeen, mutta kun menen taikaisin kotiin, aikomuksena on tehdä oikea supervihannes- ja yrttikuuri!! :D Kivaa sunnuntaita!

    VastaaPoista
  12. Italiansalaatti:Balsamiviinietikka antaa tosiaankin ihanan makulisän niin monelle jutulle:) Vihannestorit ovat juuri nyt parhaimmillaan täällä,tekee mieli mennä joka päivä! Kuulostaa hyvältä tuo kuurisi:)Ja mukavaa sunnuntaita sinullekin!

    VastaaPoista
  13. Punajuuren lehtiä! Tuli mieleen, kun Melbournessa ruotsalaisystäväni teki munakkaalle niistä höystöä. Tämä vaikuttaa myös hyvältä :)

    VastaaPoista
  14. Julia:punajuuren lehdet olivat kyllä hyviä tuolla tavoin tehtynä,sekä myös vihersmoothiessa. Yleensä olen syönyt vain sellaisia mikropunajuurenlehtiä,siis ihan pikkusia sellaisia,salaattisekoituksissa.

    VastaaPoista
  15. Olen laittanut punajuuren lehtia ja ihanan makuisia ovat! Tuo vihrea smoothie punajuuren lehdista kuulostaisi tosi hyvalta idealta!

    VastaaPoista
  16. Maria:Ihania ovatkin,ja kiva kun joskus löytyy punajuuria,joihin jätetty tuo lehtikimppu.KÄytin niitä osana vihersmoothieta,ja hyvin siihen sopivatkin:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...