keskiviikko 20. huhtikuuta 2011

Uusi käynti raakalounaalla ekologisessa asunnossa

Vajaa muutama viikko sitten olin Citytree-ekologisessa asunnossa raakalounaalla ,ja tänään jo suunnistin sinne uudestaan,yhdessä suomalaisen E:n kanssa,joka myös on kiinnostunut raakaruoasta.
Tulimme hieman etuajassa,ja Tami kysyi haluammeko jo vihersmoothiemme.

Smoothie oli hyvää:vihreitä lehtiä,omenaa,papaijaa ja appelsiinia.

Tami kertoi meille miten ekologisen asunnon toiminta oli alkanut:hän vietti kiireellistä ja stressin täyttämää elämää IT-alalla,ja rupesi jossain vaiheessa kyseenalaistamaan elämäänsä.Hän myös kärsi allergioista ja vatsaongelmista. Luovuttuaan sokerista,viljasta  ja maitotuotteista hän alkoi voida paremmin ja vaivat hävisivät. Samalla hän myös alkoi miettimään kulutusta ja ekologinen kestävyys (sustainability) alkoi saada merkitystä hänen elämässään. Näin syntyi ekologinen asunto,jota pyörittää Tami yhdessä monen vapaaehtoisen kanssa.Ekologisessa asunnossa järjestetään  raakaruokakursseja,raakaruoka-ateroita,kompostoimiskursseja,permakulttuuri-sekä muita urbaaniseen ekologiaan liittyviä kursseja ja tapahtumia.
Pöytään ilmestyi tahnoja sekä salaatteja.Oranssi tahna on porkkanoista ja manteleista tehty (tosi hyvää),vihreätä luulin ensin pestoksi,mutta siinä onkin piparjuurta,papaijansiemeniä sekä yrttejä. Pikantit oliivit oli joku talon henkilöistä valmistanut omista oliiveistaan.  Ying-ja yang-muotoon laitetut tahnat oli valmistettu esim.punajuuresta ja manteleista;vaaleampi tahna maistui ihanasti marsipaanille (karvasmanteleiden johdosta) Linssisalaatti oli ihanaa,eikä siihen ollut lainkaan lisätty öljyä.
Porkkanaiset krakkerit olivat hyviä ja samoin nuo pikku pyörykät:vihanneksista ja siemenistä.
Saimme samantapaisia  " ei kala"-pullia ,joita oli myös edellisellä aterialla,mutta nämä oli hieman erilaiset.Päällä oli sipulista kastiketta ja marinoitua,kuivurissa valmistettua sipulia.
Ja jälkiruoka,että se sitten olikin hyvää! Mansikkaiset mansikasta ,mantelimaidosta ja taatelista valmistetut sydämet,päällä pieni vaalea minisydän ja mantelimaidossa pehmennettyjä chia-siemeniä,mansikoita sekä luomutaatelisiirappia.Luomutaatelisiirappi ei ollut raw,mutta helposti taatelisiirapin tekee itsekin liotetuista taateleista ja liotusnesteestä. Tamin raakaruoka on niin ihanaa,ja tunnelma siellä  niin hyvä,että tuonne kyllä menen vielä monta kertaa!

11 kommenttia:

 1. Tosi ihana valikoima herkkuja! Ja ihanasti 'rustic' tuo sisustus siella! :-)

  VastaaPoista
 2. Upea ateria taas! Oliko jälkkärisydämissä kookosöljyä, kaakaovoita vai miten pysuivät muodossaan?

  VastaaPoista
 3. Maria:Tuolla on kaikki kierrätystavaraa,ja niistä on syntynytkin kivasti "rustic" sisustus:)

  Okriina:Tosi ihana ateria olikin.Sydämet tulivat pakkasesta,olivat jäädykkeitä.Tami ei käytä lainkaan kookosöljyä.

  VastaaPoista
 4. Ihania ruokia ja niin kodikas talo. Suomessa ollaan vielä jotenkin valovuosien päässä kaikestä tämmöisestä. Miksi Tami ei halua käyttää kookosöljyä?

  VastaaPoista
 5. Satu;ihanan kodikasta tuolla onkin,ja niin ihanan valoisa asunto,kuvat aina onnistuvat siellä hyvin;D
  Tami jotenkuten käyttää mahdollisimman paljon lähiruokaa,jota kookosöljy ei ole,Tosin sitä eivät ole chia-siemenetkään,mutta eihän ihan kaikkea läheltä saa...

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanan näköistä! Tuollainen paikka olisi oikein hyvä keino päästä tutustumaan raakaruokaan. Tuntuu hankalalta itsekseen aloittaa raakakokkailua, kun ei yhtään tiedä että miltä ruoan pitäisi tuntua ja maistua.

  VastaaPoista
 7. Oi mitä herkkuja taas! Onko tuo paikka muuten lähellä kotiasi? Olisi ihanaa, kun tuommoisessa voisi vaan pistäytyä aina silloin tällöin. :-)

  VastaaPoista
 8. Anonyymi:;Totta,että tuollainen alentaa kynnystä ja herättää kiinnostustakin.Yksi eilisistä ruokailijoista tutustui raw foodiin ensimmäistä kertaa ja oli erittäin tyytyväinen:)

  Hippu:Tuo ei ole lähellä kotiani,vaan Tel Avivin keskustassa,mutta minulla on ihan sinne lähelle suora bussi:)

  VastaaPoista
 9. Näitä herkullisen näköisiä ruokia olisi mukava maistaa.

  VastaaPoista
 10. Unelma;Tuolla oli kyllä herkullisia juttuja:)

  VastaaPoista
 11. Voihan noita herkkuja syödä silmillään, niinkuin minäkin nyt, ihanan makuista varmaankin kaikki nuo, maa joka vuotaa maitoa ja mettä.

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...