perjantai 27. toukokuuta 2011

3 x carobsuklaa

Ostan joskus täkäläistä,mielettömän hyvää carobsuklaalevitettä,joka mielestäni peittoaa valmiit tavalliset suklaatahnat mennen tullen,tosin se voisi olla hieman vähemmän makea.En uskalla ostaa sitä usein,sillä se on liian hyvää..Olen miettinyt miten voisin tehdä kotona tahnaa,joka olisi yhtä hyvää.Kaupan carobtahna sisältää carobjauhetta,luonnollista ruokosokeria,soijajauhoa,lesitiiniä,kovettumatonta kasvisrasvaa sekä kuituja. Tein muutama päivä sitten pienen kokeilun,jossa käytin carobia kolmella eri tavalla.

1. Tumma carob-suklaa
0,75 dl sulatettua kaakaovoita
0,75 dl sulatettua kookosrasvaa
½ rkl taatelisiirappia
jauhettua vaniljaa,ripaus suolaa
muutama tippa steviaa

Sekoita carobjauhe sulatetun rasvan joukkoon,lisää muut ainekset ja sekoita hyvin.Kaada muotteihin ja laita jääkaappiin jähmettymään

2.Suklaanmakuinen carob-tahna
1 dl carob-jauhetta
1 dl luomutahinia
4 liotettua ja jauhettua medjoul-taatelia
ripaus suolaa

Jauha taatelit liotusveden kansa ,sekoita joukkoon tahini ,carob-jauhe ja ripaus suolaa.

3.Carobsuklaa valmiista tahnasta

Tähän käytin tuota aiemmin mainittua ihanaa carobsuklaatahnaa(jossa siis ei ole mitään suklaata) ,johon lisäsin sulatettua kaakaovoita ja laitoin muotteihin jähmettymään.

Mitä näistä tuli: tummat carobsuklaat ovat ihan hyviä,mutta kaipasin niihin sitä samaa pehmeää makua mitä oli valmiissa carobtahnassa. Hyviä olivat kuitenkin.Suklaanmakuinen carob-tahna oli tosi hyvää,ja sitä tulee varmaankin jatkossakin tehtyä.Valmiista tahnasta tehdyt carobsuklaat olivat mielettömän hyviä ,ja jopa parempaa,sillä kaakaovoin lisäys poisti ylimääräisen makeuden. Mutta miten juuri sellaisia tekee kotona,ilman valmista kaupan tahnaa....menee mietintään...

Carob-eli johanneksenleipäpuunhedelmä ei sisällä melkein lainkaan rasvaa mutta siinä on paljon kuituja.Siinä on myös A-B-ja D-vitamiinia,kalsiumia,rautaa,potassiumia,seleeniä,magnesiumia,proteiinia ja antioksidantteja.Carob on hyvää hampaille ja ikenille,auttaa alentamaan kolestrolia ja pitää verensokerin tasoissa.Se ei myöskään sisällä kofeiinia tai teobromiinia,kuten suklaa.

17 kommenttia:

  1. Carob-fanin unelmapostaus! Harmi vaan, että toi viimeisin oli se paras... ;) Kiinnostava kokeilu kuitenkin ja jään odottamaan jännityksellä, saatko kehiteltyä vastaavan tahnan!

    VastaaPoista
  2. Sinä olet varsinainen namimestari. Herkullisen näköisiä suklaita.

    VastaaPoista
  3. Nyt meni kylla googlettamiseksi. Taytyy katsella saako tuota carob-jauhetta taalta mistaan. Varmaan saa jostain nettikaupasta ainakin. Nam nam nam!

    VastaaPoista
  4. Okriina;Harmi tosiaankin etten saanut ihan samaa pehmeyttä tuohon tummaan suklaaseen kuin oli siinä valmiissa tahnassa.Mutta tuotekehitystä jatketaan sitten joskus;D Carob-tahinitahna oli tosi hyvää:)

    Unelma:kiitos,nameja on joskus kiva tehdä:)

    Tuula:kyllä teilläkin varmaan sitä löytyy.Kerro sitten jos löysit ja käytit.

    VastaaPoista
  5. Ei olisi pitänyt lukea tätä postausta nyt, sillä alkoi tekemään ihan kauheasti mieli suklaata... :-)

    Olet kyllä kekseliäs. :-) Onnea jatkokokeiluihin!

    VastaaPoista
  6. Juu heti loytyi nettikauppa, josta sita saa, eika ollut kallistakaan. Me aina valilla natusteltiin noita carob-palkoja siella Israelissa ollessa. Toinen herkku oli, kun mentiin Haifan yliopiston metsiin etsimaan pinjan kapyja ja niista kaiveltiin siemenet esiin. Kylla sita tehtiin kaikkea hauskaa silloin :).

    VastaaPoista
  7. Tuula:no kiva että löytyi! etenkin pohjoisessa asuessa keräsin carob-palkoja ja yritin kerran tehdä carob-siirappia niistä.PInjan käpyjä en ole löytänyt itse,mutta yksi täkäläinen blogituttu postasi siitä;olisi kiva saada pinjansiemenet omasta takaa,D Sulla onkin hyviä muistoja täältä!

    VastaaPoista
  8. Hippu:Ja tuossa ei varsinaisesti edes ollut suklaata;D kiitos,tämä menee mietintään;D

    VastaaPoista
  9. Olen joskus syönyt myös valmista carobtahnaa ja on niin hyvää, että melkein purkki menee kerralla;)Joten olen päättänyt olla ostamatta sitä ollenkaan.

    Kokeilusi näyttävät ihanalta!

    VastaaPoista
  10. Aaa tuo tumma carob suklaa näyttää aivan valtavan hyvältä=) Just tulikin ostettua uusi carob jauhe pussi, joten tää postaus tuli kuin tilauksesta! Tätä pitää ehdottomasti kokeilla!

    VastaaPoista
  11. Kaisu:tuo täkäläinen valmis tahna on tosiaankin niin hyvää,että purkkia ei voi pois laittaa...joten äärimmäisen harvoin sitä ostan.Kiva oli kokeilu,ja tulos oli namia:)

    Inna:Tummakin carob-suklaa oli ihan hyvää,Kaikkein parasta se on ,kun antaa sen lämmetä jääkaapista oton jälkeen hieman huoneenlämmössä.Kerro sitten miten onnistui kokeilu..

    VastaaPoista
  12. Otsikko herätti heti mielenkiintoni! En tiennyt tällaista tuotetta olevankaan,ja vaikka johanneksenleipäpuu kasvaa Italian alueella, sen hedelmien hyötykäyttö ei ole kovinkaan tunnettua. Kiitos mielenkiintoisesta postauksesta, pitää kysyä saisiko tätä mun luontaistuotekaupasta. Kivaa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
  13. Italiansalaatti:Mielenkiintoista,ettäcarobia ei käytetä Italiassa paljonkaan.Täällä taas sitä käytetään paljon:on sitä jauhetta,on siirappia,suklaata ja muuta,ja niitä paljoja pureskellaan.Toivottavasti löytyy sieltä teidän luontaistuotekaupasta.
    Mukavaa sunnuntaita sinullekin!

    VastaaPoista
  14. Tykkaan itsekin kayttaa carob-jauhetta leivonnassa. Tosi hyva vegaani vaihtoehto suklaalle!

    VastaaPoista
  15. Maria:Carob onkin ihana leivonnassa,joskus käytän sitä kaakaon kanssa fifty fifty,niin makeutuksen määrää voi vähentää.

    VastaaPoista
  16. Kokeilin tuota Tummaa carob-suklaata, mutta laitoin taatelisiirapin tilalle agavesiirappia ja lucumaa, vaniljaa en laittanut enkä suolaa tai steviaa. Mutta koska ohjeessa oli sana taateli, alkoi tekemään ihan s a i raan paljon mieli taateleita ja laitoin siihen sörsseliin vielä taateli+vesi -tahnaa ja jääkaappiin. Tosi hyvänmakuisia tuli miun mielestä näinkin, vähän miedompaa kun raakasuklaa, ja taatelin maunkin erotti ja sopi hyvin =)
    Iso kiitos ohjeesta. Nami!
    Oon lukenut jonkun aikaa blogiasi ja nyt kun uskalsin kommentoidakin niin täytyypä kehua, että tosi kivoja reseptejä ja postailuja =)
    Jospas jatkossa innostuisin kommenttejakin laittamaan vähän ahkerammin!

    VastaaPoista
  17. Inna;kiva että uskalsit kokeilla ja hyvältä kuulostaakin tuo oma versiosi.Kiitos myös että kerroit miten omasi onnistui:) Ja kiitos muutenkin sanoistasi;:toivottavasti kommentoit toistekin:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...