keskiviikko 8. kesäkuuta 2011

Pähkinäjuustolla täytetyt pienet suippopaprikat

Rakastan pieniä suippopaprikoita joita yleensä ostan luomumarketista luomuna.Ne ovat ihanan makeita ja sopivat naposteltavaksi sellaisenaan,minkä vuoksi kutsun niitä myös napostelupaprikoiksi. Mutta ne sopivat myös loistavasti täytettäväksi.
Nämä käyttämäni suippopaprikat ovat pieniä,noin sormen kokoisia,ja niitä saa yleensä 3 värisinä:keltaisina,oransseina ja punaisina.

Paprikainen pähkinäjuusto
 • 0,75 dl liotettuja cashewpähkinöitä
 • 0,75 dl liotettuja parapähkinöitä
 • 1 sitruunan mehu
 • 2 runsasta tl ravintohiivahiutaleita
 • ruususuolaa
 • muutama pala keltaista paprikaa (käytin näitä pieniä)
 • hieman vettä sekoittamiseen
Jauha kaikista aineksista tasainen tahna. Täytä paprikat pähkinäjuustolla ja nauti! Keltaisen paprikan ansiosta juustosta tulee myö aurinkoisen värinen:)

Olen kerännyt näiden suippopaprikoiden siemeniä ja ne ovat itäneet hyvin,ja isoin taimeista tuotti juuri pari ihanan makeaa pikkuista suippopaprikaa. Jos olisin laittanut paprikataimen isompaan ruukkuun ja jos minulla olisi parveke,sato ei olisi jäänyt noin pieneksi.

Minulla on siis nyt näitä siemeniä,joita olen erään tutun ohjeiden mukaan kylmäkäsitellyt.Ne itävät nopeasti ja tuottavat kivasti suippoja  makeita minipaprikoita jos kasvuolosuhteet ovat suopuisat.
Ajattelin lähettää näitä siemeniä 2:lle  tänne komentoivalle,jos kiinnostaa. Vastata voi ensi tiistaihin saakka.

18 kommenttia:

 1. Taalla olen nahnyt tuollaisia suippopaprikoita, mutta ne ovat olleet sellaisia isoja. Todella makeita ja hyvanmakuisia. Liekko sama lajike...

  Tuo pahkinajuusto kuulostaa hyvalta. Milloinkahan saisin aikaiseksi tehda sellaista...

  VastaaPoista
 2. Tuula:nämä ovat minikokoisia,noin sormen pituisia ja aivan ihanan makeita ja hyviä.

  VastaaPoista
 3. Varmasti ihanan makuisia sekä täytteellä että ilman.:) Täältä saa välillä aika makeita normaalin kokoisia suippopaprikoita, mutta tuollaisiin pieniin en ole koskaan törmännyt. Kivoja olisivat. Kaksi paprikaa meillä kasvaa nyt tällä hetkellä kasvihuoneessa, punainen suippo sekä normaali keltainen. Tällä kertaa ajattelin myös kokeilla, jos taimet saisi talvetettua.

  VastaaPoista
 4. Mä en ole aiemmin kommentoinut, mutta olen kyllä seuraillut ihanaa blogiasi jo tovin. Mä ottaisin mielelläni niitä siemeniä jos vaan mahdollista. :)

  VastaaPoista
 5. Siemenia olisi kiva kokeilla. Miten se kylmakasittely tapahtuu? Eivatko ne muuten ida?

  VastaaPoista
 6. Kmsu:ihanan makuisia ovat nämä pienet.Rapeammat ja makeammat kuin suuremmat sellaiset-Teillä on niin ihana puutarha:)

  Nova Melina:kiva kun kommentoit ja katsotaan sitten tiistaina kenelle siemeniä lähetän.

  Anu:noita pikkuisia suippopaprikoita on Nitzat Haduvdevanissa. Irtopainossa,tosi ihanat. Mulle selitettiin että kun on huuhdeltu ja kuivattu,niin sitten pakastimeen,niin niiden elinkaari pitenee.Ja appelsiininsiemenet sain idätettyä vain sillä tavoin...Kyllä ne siemenet muutenkin itävät,mutta tuo käsittely kai vielä parantaa niiden kuntoa.

  VastaaPoista
 7. En ole tuollaisia pieniä suippopaprikoita tainnut edes nähdä, tai sitten en ole vain osannut katsoa. Ovat varmasti tosi herkkua täytteellä sekä ilman.

  Meillä olisi pieni piha kasvatella jotain, ruukuissa tosin vain, mutta luulen pihamme olevan liian kuuma ja paahteinen. Ainakaan yrtit eivät viihtyneet. Tälläkin viikolla joka päiväksi luvattu yli 90 F, en nyt muista mitä se on celsiuksina mutta aika paljon.

  VastaaPoista
 8. Kuulostaa tosi hyvalta! Pahkinajuustolla kelpaa herkutella, se on kylla niin hyvaa!

  VastaaPoista
 9. Ihania paprikaisia! Parapähkinästä saa todella hyvää juustoa, jonka maku sopii mielestäni erityisen hyvin paprikan kanssa. Olispa kiva saada oma pikkupaprikapuska ;)

  VastaaPoista
 10. Saya;täällö olen näitä pari vuotta ostanut.Yleensä luomumarketista,ja olen ymmärtänyt,että jokainen väri on oma lajikkeensa.Nämä ovat ihanan rapeita ja makeita,ja parhaimmillaan raakana.Onpa teillä lämmintä(niin meilläkin)Toivottavasti jatkossa yrtit viihtyvät paremmin pihallanne,ehkä jos saavat jonkinlaisen katoksen.

  Maria:Pähkinäjuustot ovatkin tosi ihania!

  Mustikkapöperö:sööttejä ja hyviä!

  Okriina:Parapähkinä tosiaankin sopii pähkinäjuustoon ja cashewin yhdistettynä oli tosi hyvää:)Pikku paprikat ovat tosi ihania ja kasvavat hyvin.

  VastaaPoista
 11. Tuollaisia suloisuuksia olisikin inspiroivaa kasvatella! Kiva idea laittaa parapähkinää pähkinäjuustoon, laitoinkin heti pähkinät likoamaan iltaa varten. Keltaista paprikaakin sattuu olemaan kaapissa :)

  VastaaPoista
 12. Anna;minä olen näitä kasvatellut vain olohuoneen nurkassa kun ei ole parveketta. Mutta ainakin kivasti lähtivät siinäkin kasvuun Pähkinäjuusto parapähkinöillä onkin hyvää:)

  VastaaPoista
 13. Ihanan värikästä naposteltavaa! Mainio idea täyttää noita pikkupaprikoita. :-)

  VastaaPoista
 14. Hippu>ne olivatkin tosi hyvia!

  VastaaPoista
 15. Mäkin ostan usein suippopaprikaa, se on paljon makeampi kuin ne monet mauttomat paprikat, joita meiltä saa.

  VastaaPoista
 16. Jael, täällä yksi paprikahullu tiedottaa, että talven ajan syötetyt oravamme tekivät tihutyötä suippopaprikaruukullamme. Täällä yksi odottaisi siemeniä...Dinan oleskelu meillä sai oravat lähtemään, kuten suvella kuuluukin.

  Minäkin tykkäisin napostella vain silleen, jos makeita. Syön joka päivä naposteluna luomukiriskkatomaatteja. Nyt olen alkanut haaveilla omasta kasvihuoneesta...

  Toisaalta täytetty paprika on myös herkkuani. Ah, mitä juustoja noihin voikaan tunkea...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...