tiistai 14. kesäkuuta 2011

Superhyvät carobnamit ja siemenarvonta

Tein pienen satsin superherkullisia carobpikkuleipiä tai nameja..Määriä en laittanut ylös mutta sen verran hyviä näistä tuli,että aion jossain vaiheessa laittaa näitä uudestaan ,niin että saan määrätkin tänne laitettua.


Näihin tuli seuraavia aineksia:

 • manteleita
 • kookosta
 • maapähkinävoita*
 • carobjauhetta
 • hieman luomuruokosokeria
 • pieni määrä luomukaakaota
*käyttämäni maapähkinävoi ei sisällä mitään muuta paitsi maapähkinöitä
Jauhoin kaikki ainekset monitoimikoneessa;sulloin taikinaa silikonivuokaan,jonka laitoin pakkaseen joksikin aikaa. Näin namut tulivat helpommin sieltä ulos.Namit laitoin sitten kuivuriin,jossa ne olivat kunnes olivat pinnalta rapeita ja sisältä pehmeitä.Namipikkuleipiä säilytetään jääkaapissa.

Pari postausta sitten päätin arpoa ihanien  makeiden minipaprikoiden siemeniä kahdelle kommentoijalle.Ei mikään varsinainen arvonta,kun palkintokin on noin vaatimaton,mutta ajattelin,että joku näitä ehkä haluaisi kokeilla kasvatella.

Arpaonni osui Novamelinalle ja Okriinalle,joille lähtee kirjekuoressa siemeniä Suomeen (jonne itsekin olen ihan pian menossa...).

11 kommenttia:

 1. Ihanaa! Odotan innolla siemeniä! :)

  VastaaPoista
 2. Moi!

  Osaatko sanoa, miten maapähkinävoita voi tehdä lisäämättä mitään siihen? Itse kun oon tehnyt niin oon pakosta lisännyt siihen öljyä, jotta se ei olisi pelkkää jauhoa. Laitan kyllä yleensä myös vähän suolaa, mutta se on enemmän makuasia.

  VastaaPoista
 3. Ihanalta kuulostava ohje, joka herätti heti innon kokeiluun! Oliko kookos öljynä vain jossain muussa muodossa? Ja wautsi, en ole koskaan voittanut näissä arvonnoissa mitään ja tämän palkinto oli vielä ihan paras!

  VastaaPoista
 4. Nova Melina:Ja minä toivon että ne kasvavat puutarhassasi:)

  Anonyymi:käytin luomukaupasta ostettua valmista maapähkinävoita,johon tosiaankaan ei tule mitään.Maapähkinävoin tehneellä tehtaalla on varmaan sen verran järeät laitteet,että saavat tehtyä sellaista ilman öljyn lisäystäkin.Kotikeittiössähän on pakko lisätä ainakin vähän öljyä.Maapähkinä on kuitenin itsessään aika rasvainen,joten kun sitä kunnolla jauhaa sen pitäisi kyllä muodostua ihan tahnaksikin.

  Allu:ja oli myös hyviä:)

  Okriina:Kookos oli ihan hiutaleina,noissa aineksissa on jo itsessään sen verran rasvaa etten sitten lisännyt muuta. Oli tosi hyviä,tosin huoneenlämmössä pehmenivät ja helpommin hajosivat mutta kylminä ihania.Odotankin innokkaana miten pikkupaprikat kasvavat puutarhassasi!

  VastaaPoista
 5. Naita voisi hyvin kokeilla, kuulostaa herkulliselta!

  VastaaPoista
 6. Ihania nameja! Miten pitkään meinaat olla Suomessa? Toivottavasti säät suosivat... :-)

  VastaaPoista
 7. Maria:Olivat tosi nameja:)

  Hippu:Namia oli! Olen melkein kuukauden Suomessa,ehkä törmätään? Säät saisivat olla hieman viileitä...;:D

  VastaaPoista
 8. Hihii, kuka tietää. Kiva olisikin törmätä. :-)

  VastaaPoista
 9. Herkullisen kuuloisia ja näköisiä pikkuleipiä! Nams! Nautinnollista Suomen reissua! :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...