lauantai 22. lokakuuta 2011

Blogisynttärit ja pienet viikunatortut

En ole koskaan erityisesti pitänyt viikunoista,etenkään kuivatuista,mutta silloin tällöin olen syönyt tuoreita viikunoita salaateissa,ja etenkin vuohenjuuston seurana ne maistuvat hyviltä.Tällä viikolla kuitenkin ostin hetken mielijohteesta viikunoita torilta,ja koska niitä ei voi sieltä ostaa kappalettain,ostin 700 grammaa painavan rasian,joka tarkoittaa aika monta viikunaa....Kotimatkalla bussissa maistoin yhden viikunan,ja voi miten se oli hyvää:ihanan makea;jonkinlainen hunajainen makeus tuli siitä esille.Kun olin päässyt kotiin oli jo muutama viikuna hävinnyt rasiasta;D Rasian viikunoita tuli sitten käytettyä salaatteihin,mutta koska niitä oli vielä aika monta jäljellä,päätin tehdä blogisynttäreitteni kunniaksi pari pientä viikunatorttua.

Olin etukäteen tehnyt pieniä piirakkapohjia samalla ohjeella,mitä käytin pieniin omenaisiin torttuihin,paitsi että lisäsin taikinaan jonkun verran kultaisia rusinoita.Kun valmistaa etukäteen piirakkapohjia,jotka säilyvät aika hyvin jääkaapissa,niistä saa hetkessä tehtyä ihania raakatorttuja.

Leikkasin viikunoista ohuita siivuja,joita kuivattelin lyhyen aikaa kuivurissa ja päälle pirskottelin muutaman pisaran luomuagavesiirappia. Piirakkapohjien pohjalle,viikunoitten alle,tuli vaniljakreemiä seuraavin aineksin:
liotettuja cashewpähkinöitä,aitoa vaniljaa,luomuagavea ja kookosöljyä.
Piirakoista tuli taivaallisen hyviä!

Huomasinkin tällä viikolla,että blogini täyttää maanantaina 3 vuotta,ja joskus tuntuu,kuin sen aloittamisesta olisi kulunut enemmän kuin tuo 3 vuotta! Lokakuun 24 päivänä vuonna 2008 tein ensimmäisen postaukseni,ja joitakin kuukausia postasin tänne paitsi reseptejä myös jotain päivittäisestä elämästäni,kunnes muutaman kuukauden kuluttua päätin erotella reseptit ja muut asiat,ja perustin kakkosblogini.Bloggailu on ollut antoisaa:olen sitä kautta oppinut paljon sekä myös tavannut ihania muita bloggaajia:)


Kuvassa miniviikunapuuni ja sen yksi viikuna.Kun ostin tämän oli viikunapuu pienempi ja siinä oli kaksi viikunaa.Toinen putosi ja se ei tosiaankaan ollut syötävää lajia:täysin kuiva...

27 kommenttia:

  1. Lämpimät onnittelut Yaelian!

    Kuinka hienoa, että perustit blogisi! On ollut tosi ihanaa tutustua sinuun ja lukea elämästäsi ja ajatuksistasi sekä saada näitä upeita reseptejä vinkiksi,inspiraatioksi ja sovellettavaksi.

    Tämäkin resepti vaikuttaa niin hyvältä ja kuvat kauniilta!

    Blogimaailma on tosiaan antoisa ja sinä olet tärkeä osa sitä meille monelle! :)

    VastaaPoista
  2. Mustikkatyttö:kiitos:) Seurasin silloin ennen blogin perustamista vuoden muita blogeja ja sitten päätin perustaa oman,kun oli vielä kaikenlaisia ohjeitakin päässä. Ja tämä blogiaika on tosiaankin ollut antoisaa:) Kiitos,nämä piirakat olivatkin tosi herkullisia:) Ja kiitos sinulle myös omasta ihanasta blogistasi,josta aina oppii jotain uutta:)

    VastaaPoista
  3. Paljon onnea kolmeuotiaalle! Olen onnellinen, että olen saanut olla mukana matkallasi kaikki nama vuodet.

    Mina tykkaan tuoreista viikunoista. Kuivattujakin syon, mutta ne ovat kamalan makeita.

    VastaaPoista
  4. Synttärionnittelut! Ja kiitos tosiaan mielenkiintoisista jutuista ja resepteistä. Viikunankäyttövinkit tulevatkin tarpeeseen, kun itsekin olen nyt vihdoin päässyt noiden tuoreiden makuun :)

    VastaaPoista
  5. Ihanan oloisia viikunatorttuja!:) Minä tykkään kuivatuista viikunoista. Tuoreita en ole koskaan maistanut, mutta mieli kyllä tekisi. Täällä vain tuoreita on tosi huonosti tarjolla, ja jos niitä sattuu löytymään, ovat kalliita.:(

    Onnea vuosipäivästä!:) Blogillasi on synttärit samana päivänä kuin miehelläni. Jotain kakkua pitää/saa alkaa taas viikonlopun aikana leipomaan maanantaiksi.;)

    VastaaPoista
  6. Onnittelut 3-vuoden mielenkiintosesta matkasta blogimaailmassa! Olen seurannut suosikkiblogiani alusta saakka ja monessa mielessä olet ollut esikuvani :) Kiitos siis siitä! Mitä viikunoihin tulee, pidän kuivatuista, mutta tuoreet ovat vähän jättäneet kylmäksi. Ehkä ne ovat parhaimmillaan tuoreina ja kypsinä paikalliselta torilta ;)

    VastaaPoista
  7. Tuula;kiitos:) Sinä tosiaankin olit ihan ensimmäisiä lukijoita täällä blogissani:) Tuoreet viikunat eivät tähän asti ole maistuneet,mutta nyt kun tori on niitä täynnä ja nämä ostamani olivat niin hyvät niin ehkä mieli muuttuu. Mutta parempiakin hedelmiä on.Näissä tortuissa olivat aivan ihanat!

    Tiia:Kiitoksia ja kiva kun olet tykännyt. Ennen en tykännyt oikein tuoreista viikunoista,koska olin maistanut aika mauttomia sellaisia,mutta nämä ostamani olivat makeita.

    Kmsu:Kiitos:) Kuivatuista taas en pidä lainkaan. Viikuna on hieman eksoottinen hedelmä tuoreena ja ihan sellaisenaan sitä ei varmaan joka paikasta saakaan.Täällä ovat nyt halpoja tähän aikaan:2 euroa kilo.Ja onnittelut näin etukäteen myös miehellesi!

    Okriina:Kiitos sanoistasi ja lämmittävää kuulla,että olen ollut jonkinlaisena inspiksenä;D Sinunkin blogisi on nykyään aivan mieletön: Tuoreet viikunat ovat usein mauttomia ja varmaan kärsivät kuljetuksestakin,mutta nämä olivat tosi makeita:)

    VastaaPoista
  8. Lämpimät onnittelut kolmevuotiaalle! Molemmat blogisi ovat kuuluneet suosikkeihini aivan alusta asti, ja kyllä tuntuisi olo tyhjältä, jos päättäisit jostain syystä lopettaa bloggaamisen. :-) Jatkathan ikuisesti. ;-)

    Minä taas tykkään tuoreista viikunoista, vaikka ostankin niitä tosi harvoin, kun ne ovat aika kalliitakin. Kuivatuista minäkään en perusta.

    Ihanaa viikonloppua, Yaelian!

    VastaaPoista
  9. Onnea minunkin puolestani! Blogisi on erittäin inspiroiva ja ensimmäisiä blogeja, joihin törmäsin ja joita luin kun etsin ensi kerran tietoa raakaruoasta!

    VastaaPoista
  10. Oikein paljon onnea!
    Kiitokset kuluneesta! <3

    VastaaPoista
  11. Hippu;kiitos:)Tämä bloggailu on sen verran kivaa,että taidan jatkaa vielä pitkään ja toivottavasti sinäkin,molempien blogiesi kanssa.Suomessa taitaakin tuoreet viikunat olla aika tyyriitä,joten ei kauheasti raaski niitä ostaa.Täällä ovat just nyt edullisia.Ihanaa viikonloppua sinullekin!

    Sannis:Kiitos,ja sinunkin luokse on kiva tulla vastavierailulle:)

    Nurkkalintu:)Kiitos!

    VastaaPoista
  12. Onnea blogisynttarin johdosta! Itse rakastan tuoreita viikunoita, jotka ei tosin taalla ole talla hetkella sesongissa (parempi niin kun en niita nyt sokerittomaton kuurin aikana voisi syodakaan). Nama tortut kuulostaa tosi herkullisilta ja olen yha enemman kallistumassa kuivurin oston puoleen!

    VastaaPoista
  13. Lämpimät onnittelut blogisynttäreiden johdosta! Olet samanikäinen kuin minä:)Itse aloitin blogini jaakaakseni tietoa ympäristöystävällisestä kuluttamisesta. Raakaruoasta ei ollut silloin tietoakaan, mutta aika pian löysin sinun blogisi ja ajattelin, että vau mitä ohjeita! Olen saanut paljon vinkkiä täältä, kiitosta:)

    Tuoretta viikunaa en minäkään ole maistanut ja kuivatut kyllä syynään aika tarkaan sisältä...on monenmoista yllätystä välillä siellä. Ostin kerran kaupasta ihan normi viikunoita (ei luomu) ja aukaisin viikunan...hyi ja yök, sisällä oli valehtelematta parikyt pientä ötökkää!

    VastaaPoista
  14. Onnea blogisynttareille.Mina aloitin loppuvuodesta 2007.
    Rakastan viikunoita,mutta en ole niita kayttanyt leivontaan.Pitaapa kokeilla.

    VastaaPoista
  15. Maria;Kiitos:)olen varmaan ennen maistanut mauttomia viikunoita,mutta tällä kertaa ostin todella makeita,ei ehkä kauhean nättejä mutta tosi hyviä.Ja suosittelen tosiaankin sitä kuivurin hankkimista..

    Kaisu:Kiitos:) Enpäs tiennytkään,että samoihin aikoihin perustimme blogin mutta pitkään olen sinunkin ihanaa blogiasi seurannut.Kun aloitin blogin,ja laitoin joitakin raakaohjeita tänne,ei suomeksi löytynyt oikein vastaavaa muualla,,mutta sen jälkeen raakaruuasta kirjoittavia blogeja onkin syntynyt kuin sieniä sateella:D Hui,aika kamala yllätys oli viikunan sisällä...

    Sateenkaari:Kiitos:) Sinulla onkin ollut blogi jo tosi kauan! Viikunoita olen syönyt jopa pizzan päällä,joten käyvät moneen...

    VastaaPoista
  16. Aurinkoiset Onnittelut kolme vuotisesta taipaleesta =) Myönnän kyllä pyörähtäväni täällä ain sillon tällön, mut kommentointi vaan on jääny ihan auttamattoman vähäseks =((
    Mulla on tallella edelleen ja tietty testilistalla ne sun lähettämät reseptit Dulce de Lechelle :) Kerranahan jo sitä testasin, mutta kun ei nappiin menny, ni jäi sitte oottelemaan joutoaikaa ja joutoaikaa odotellaan edelleen ;)
    Viikunoista... mämmä kesänä pääsin maistamaan tuoreita viikunoita ja pakko myösntää, että kaksjakonen heduhan tuo on ! Samalla siis tykkäsin, kun toisaalta taas en 8O Halloumin kans istus kuiteski kohtuullisen hienosti suuhun ja saahan siittä juhlavan sallaatin aikaseks :)
    Meil tääl liki on sellanen Satotukku.fi niminen paikka ja sieltä saa nyt sitte melkeen kaikkea, mitä teillä siellä torilla myydään... eikä mitään järisyttävän pahoilla hinnoilla... kokoluokka pakkauksilla vaan on hiukan suur kotitalouksia ajatellen, mut yrityksillehän he vaan myyvätkin !

    Aurinkoista syksyä sinne teille...

    VastaaPoista
  17. Rouva V:kiitoksia:)Vähän sama juttu täällä,usein tulen katsomaan upeita mestariteoksianne mutta harvemmin kommentoin.Toivottavasti saat sitä Dulce de Lecheäkin tehtyä kunnolla joskus..Joo,tuoreiden viikunoiden kanssa on vähän tuollainen juttu.Välillä voivat olla täysin mauttomia ja sitten välillä tosi hyviä,kuten nämä nyt ostamani(jotka olivat pieniä eivätkä edes kauhean nättejä) Mutta vuohenjuuston kanssa niistä tuleekin yhtäkkiä tosi hyviä;D Hieno juttu,että teillä on tuo tukku siellä:) Ja mukavaa syksyä sinnekin,yritän lähettää vähän tätä aurinkoa,jota on ihan liiaksikin;D

    VastaaPoista
  18. Lämpöiset onnittelut täältäkin! Erityisesti tämä blogi inspiroi minua koska teet niin paljon sellaista jota en itse osaa käyttää ruuanlaitossa. ja kirjoitat mielenkiintoisia juttuja näihin vieraampiinkin raaka-aineisiin liittyen. Kiitokset vain kun olet jaksanut jakaa arkeasi täällä :) Toivottavasti jatkuu ja jatkuu :) Hyvää alkanutta viikkoa!

    VastaaPoista
  19. Mausteinen manteli:kiitos ja kiitos sanoistasi:) Joskus olen laittanut joitakin juttuja tänne,joita ei ehkä löydy Suomesta mutta aina ajattelen,että varmaan sinnekin tulevat jossain vaiheessa. Juu tarkoitus on jatkaa ja toivottavasti löytyy postattavaa;D

    VastaaPoista
  20. Päivää myöhässä, mutta kai sitä voi tänäänkin vielä onnitella hienosta blogista!

    VastaaPoista
  21. Allu:Kiitos:) Never too late;D

    VastaaPoista
  22. Onnittelut vuosijuhlasta -vaikka näin myöhässä. Olen ollut lennossa viisi päivää ja vasta nyt pääsin koneelle katsomaan mitä maailmalla tapahtuu. Mä siirrän uutisten luvut nykyään blogien lukemiseen, tulee paljon antoisampia ja ihanampia uutisia =)

    Hienoa, että sait viikunoista hyvää aikaiseksi. Ehkä viikunoista tulee vielä joskus sun suurta herkkua =)

    VastaaPoista
  23. Birgitta:kiitos sinullekin:) Ja kiva kun kiireistä huolimatta ehdit tännekin. Minä olin ennen uutisfriikki,nyt taas itsekin katson aika paljon blogeja.
    Tuo viikunapiirakka oli tosi hyvää,mutta mitä hedelmiin tulee,niin kyllä monet hedelmät menevät listallani viikunan edelle...

    VastaaPoista
  24. Taas olen ihan vilpittömästi kade! Suomen kaupoissa tuoreet viikunat ovat raakana poimittuja ja matkalla uupuneita. Jos lankean ostamaan niin petyn aina, koska muistan liian hyvin, miltä kypsä vastapoimittu maistuu!
    Onnitellen Suometar

    VastaaPoista
  25. Suometar:monet hedelmät kärsivät pitkästä matkasta,kuten vaikka just viikunat tai granaattiomputkin.Mutta täällä ei sitten ole mustikoita metsässä...Kiitos onnitteluista:)

    VastaaPoista
  26. Happy blog birthday!!! These fig tarts look delectable.

    VastaaPoista
  27. Katherine:Thanks:) These fig tarts were really yummy:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...