sunnuntai 2. lokakuuta 2011

Pienet omenaiset raw minitortut

Pitkän Rosh Hashana-(to,pe&la) viikonlopun aikana tein pikkuisia omenaisia minikokoisia torttuja. Tein nämä naapuritalon tuttavalle,jonka kanssa ulkoilutamme koiria yhdessä,ja joka viime aikoina on ollut aika utelias raakaruuan suhteen. Koska omena ja hunaja liittyvät  tuohon uuden vuoden pyhään, tuli niitä näihinkin.  Naapuri muuten piti näistä todella paljon,eikä ihmekään,sillä raw omenatortut kuuluvat mielestäni raw jälkiruokien parhaimmistoon. Kuvasta ei sitä ehkä näy,mutta nämä olivat tosi pieniä,sellaisia yhden tai korkeintaan kahden suupalan kokoisia.

Olin kokonaan unohtanut,että omistan tällaisen Chicago Metallics Bakewaren minitorttu-vuuan,jonka jokaisessa kolossa on irtopohja,tosi kätevää:) Taikinassa käytin aiemmin viikolla valmistamaani stevialla ja agavella makeutettua marsipaania,joka oli muuten hyvää,paitsi että makeutusta oli siihen tullut liian vähän. Muut ainekset marsipaanissa olivat sitruunamehu ja karvasmantelit.

Pohjataikinaan tuli suurinpiirtein seuraavat ainekset:
  • 1½ dl valmista marsipaania (tai jauhettua mantelia)
  • 3/4 dl idätetyistä ja kuivatuista tattarijyvistä jauhettua jauhoa
  • muutama karvasmanteli (tai hyvälaatuista manteliesanssia)
  • ½ rkl psyllium-kuitujauhetta,sekoitettuna 3 rkl vettä
  • muutama tippa steviaa tai muuta makeutusta (koska tuo tekemäni marsipaani ei ollut tarpeeksi makea)
Sekoitin kaikki ainekset monitoimikoneessa,joka tällaisille taikinoille onkin se paras laite. 
Taikinasta tuli ihan helposti kaulittavaa,ja mielestäni tämä on sellainen taikina,joka on parhaimmillaan kuivurin jälkeen tai sitten oltuaan matalalämpöisessä uunissa jonkun aikaa.

Painelin taikinaa tuon muotin pikkuisiin torttukoloihin ja laitoin koko muotin pakastimeen puoleksi tunniksi. Sen jälkeen tortut tulivatkin tosi helposti sieltä ulos.Myös silikonivuoat sopivat hyvin tähän tai sitten pienet muffinivuuat. Torttupohjat laitoin kuivuriin siksi aikaa kun valmistin täytteen,jonka tein 2 vihreästä omenasta,jotka hienonsin pienen pieniksi kuutioiksi. Omenakuutiot marinoin sekoituksessa,johon tuli:
2 rkl kuumentamantonta luomuhunajaa,1 rkl tiivistettyä omenamehua,aitoa vaniljaa ja kanelia. Kun pohjat olivat jonkun verran kuivuneet,lusikoin niihin  täytettä sekä marinointilientä ,ja annoin niiden kuivua vielä muutaman tunnin kuivurissa.

7 kommenttia:

  1. These look delicious! And I love that mini tart pan, brilliant!

    VastaaPoista
  2. Thanks Katherine:) That mini tart pan is really neat:)

    VastaaPoista
  3. Onpas herttaisen näköisiä pieniä piiraita:)Pohjataikina kuulostaa todella hyvälle! Manteleitakin on likoamassa jo eilisestä, kotimaisia omenoita pöydällä...taidanpa testata;)

    VastaaPoista
  4. Ihania ajankohtaan sopivia torttusia! Tuommoinen vuoka olisi kyllä tosi kätevä. Muistatko, oletko hankkinut sen jostain sieltäpäin vai Suomesta?

    VastaaPoista
  5. Kaisa:tuo pohjataikina onkin tosi hyvää.Rakastan marsipaania ja sen vuoksi tykkäänkin marsipaanin makuisista pohjista.Ja omput sopii mukaan niin hyvin:)

    Hippu:Täälläkin omput on nyt just ajankohtaisia;D Tuon vuuan olemassaolon olin ihan unohtanut kunnes nyt järjestin yhtä keittiön kaappia.Ostin täältä,yhdestä amerikkalaisiin keittiötuotteisiin erikoistuneesta kaupasta.Tuon saman firman vuuat ovat aivan ihania:)

    VastaaPoista
  6. Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että raw-omenaluomukset ovat parhaimmistoa. Ja nämä menevät ehdottomasti kokeiltavien listalle.

    VastaaPoista
  7. Okriina:näihin tuli oikein himo! Jätin vain pari itselleni kun annoin naapurille,mutta uusia aion tehdä.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...