lauantai 28. tammikuuta 2012

Hunajalla ja chilillä paahdetut fenkolit

Olin ihan unohtanut,että jääkaapissa oli 2 fenkolia,jotka tuli jo käyttää pois. Ennen inhosin fenkolia,mutta syötyäni sitä muutaman kerran appelsiinisessä ja myös  greippihedelmäpohjaisessa salaatissa,aloinkin pitämään siitä.Sitrushedelmiä ei kaapissa ole,joten fenkolit joutuivat sen sijaan uuniin. Paahdettunahan fenkolin anismainen maku häviää,mikä sopii ainakin minulle hyvin,sillä juuri se anismaisuus fenkolissa on se,jota ennen vierastin.Fenkoli sai seurakseen hunajaa ja chiliä,jotka sopivatkin sille hyvin.

Hunajalla ja chilillä paahdettua fenkolia
  • 2 fenkolia
  • noin 3½ rkl hunajaa
  • chilihiutaleita aika reilusti
  • muutama ruokalusikallinen oliiviöljyä,sekä fenkolien alle että päälle
  • ruususuolaa
  • vettä keittämiseen
Puhdista ja halkaise fenkolit. Keitä noin 5 minuuttia suolalla maustetussa kiehuvassa vedessä. Laita fenkolinpuolikkaat lävikköön,ja öljyä sillä välin uunipellille asetettu leivinpaperi. Aseta fenkolinpuolikkaat leivinpaperin päälle ja sivele öljyä fenkolien yläpinnoille.Ripottele noin vajaa ruokalusikallinen hunajaa per fenkolinpuolikas niiden päälle,ja lisää suola sekä chilihiutaleita. Paahdoin fenkoleita 200 C-asteessa puolisen tuntia. Osa hunajasta ohentui uunipellille valuvaksi kastikkeeksi,joten välillä valelin fenkolien pintaa tuolla kastikkeella. Tarjoa lämpimänä.
Kuva netistä
Arvatkaapa mitä nämä ovat? Ne ovat täällä kehitettyjä violetinvärisiä papuja,joita kuulemma voi syödä ihan sellaisenaan,ilman kypsyttämistä. Ne on kehitetty Aravassa,Israelin eteläosassa,jossa moni muukin kiinnostava kasvis on kehitetty,mutta todennäköistä on se,etten niitä pääse täällä maistamaan,sillä suurin osa erikoistuotteista menee vientiin.Ensi viikolla olisi paikalla avointen ovien näyttely,jossa pääsee tutustumaan uusiin mielenkiintoisiin kasvisuutuuksiin.Harmi vaan,että se on kaukana ja autottomalle aika mahdottoman matkan päässä:(

14 kommenttia:

  1. Herkullisen näköisiä fenkoleita!

    VastaaPoista
  2. Hiidenuhma:Kiitos,ne olivatkin herkullisia tälla tavoin tehtynä:)

    VastaaPoista
  3. Tuo fenkoli on jäänyt minulle vieraaksi, pitäisi varmaankin kokeilla. Kun palaan reissusta, niin ostanpa fenkoolia.

    VastaaPoista
  4. Hauska sattuma, juuri meilläkin pilkottiin fenkolia - tosin äyriäissoppaan.

    Paahtaminen parantaa melkein kaiken makua, varmaan myös fenkolin.

    VastaaPoista
  5. Juuri herkuttelin fenkolista laaditulla raakapastalla. Itse pidän juuri siitä aniksen mausta ja fenkoli on nykyään ihan vakiovihannes pöydässäni. Harvemmin kuitenkaan kypsennettynä.

    VastaaPoista
  6. Unelma;sinun kannattaakin sitten reissun jälkeen kokeilla fenkolia:)

    Jonna:Keitossakin varmaan maistuu tosi hyvälle tämä fenkoli:) Jotkut vihannekset vaan ovat parempia paahdettuna;D Tosin nykyään pidän kyllä fenkolista raakanakin.

    Okriina:Aniksen makua hieman vieroksun vieläkin,mutta sitrushedelmien kanssa yhdisteltynä se tuntuu vähemmän;fenkolin ollessa raaka.Hassua muuten että tuossa fenkolissa sitä hieman vierastan,sillä aikoinaan pidin paljon aniskarkeista;D

    VastaaPoista
  7. Onpa ihanan näköistä! Minulla oli vähän sama juttu, että en aluksi pitänyt fenkolissa siitä aniksen mausta, mutta nyt kyllä jotenkin tykkään siitä. Ja olen samaa mieltä kuin joku toinen tuossa edellä, että paahtaminen tekee melkein kaikesta hyvää. :-)

    VastaaPoista
  8. Hyvän oloinen resepti.
    Fenkolin ystävänä mukava löytää uusia juttuja...pitää kokeilla!

    VastaaPoista
  9. Siis fenkolireseptejä ei ole koskaan liikaa! :) Ihana ihana kasvis

    VastaaPoista
  10. Hippu:tuo hunaja-chiliseos sopi fenkolille tosi hyvin,tykkäsin:)Jännästi se fenkoli-inho vaan katosi;D Ja paahtaminen tekee monelle kasvikselle hyvää:)

    Jokihakakokkaa:Kiva jos tykkäät tästä reseptistä:)

    Mausteinen Manteli:Nyt kun olen päässyt sen makuun kivasti,niin minustakin aika ihana kasvis!

    VastaaPoista
  11. Nyt kyllä näyttävät fenkolit niin hyviltä, että saattaapa joutua testaamaan tällä reseptillä.

    VastaaPoista
  12. Näyttääpäs hyvältä!:) Meillä on fenkolia syöty vain pari kertaa, kun en oikein osaa käyttää sitä missään. Voisin kuitenkin taas pitkästä aikaa jotain kokeilla, kun kuitenkin on mukava tehdä monipuolisesti ruokaa eri kasviksista.:)

    Onpas jännä papu! Kiva, kun ei vaadi välttämättä kypsennystä. Säilyy paremmin värikin. Noista saa varmasti hienoja salaatteja ym.:)

    VastaaPoista
  13. Nanna:Kiitos:) Olivat tosi hyviä näin,suosittelen!

    Kmsu: Fenkoli on kyllä aika kätevä kasvis,sekä raakana että kypsennettynä.Oli nyt tosi halpaa marketissa,ja ostinkin vähän enemmän.Olisi kiva päästä maistamaan noita papuja;toivon että nyt ei ihan kaikkea mene vientiin vaan jää vähän tännekin....

    VastaaPoista
  14. Oih, kuinka hyvältä vaikuttava fenkoliresepti! En olekaan pitkään aikaan tehnyt mitään fenkolista, täytyy yrittää muistaa nämä seuraavalla kauppareissulla.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...