tiistai 28. helmikuuta 2012

Taatelinsiemenkahvi

Luomumarketissa oli tarjouksessa kahvipaketteja,jotka ensisilmäyksellä näyttivät  ihan tavallisilta luomukahvipaketeilta,mutta toisella silmäyksellä huomasin,että kyse ei ollutkaan ihan tavallisesta kahvista vaan taatelinsiemenistä tehdystä kahvista!
En tällä kertaa ostanut Espressodaten kahvia,vaikka olenkin utelias sitä kokeilemaan ,mutta ehkä ensi kerralla. Tuote on ekologinen,samoin kuin sitä valmistava yritys. Yrityksen toisen perustajan muistoissa on marokkolaissyntyinen isoisä,joka paahtoi taatelinsiemenet,jauhoi ne ja valmisti siitä kahvia.Olin sen verran utelias tästä taatelinkivikahvista,että piti kaivaa tietoa hieman tarkemmin.Lähi-Idässä on kuulemma jo vuosisatoja käytetty taatelinsiemeniä kahvinteossa. Taatelisiemenkahvi kuulemma maistuukin hyvältä kahvilta.Taatelinsiemenistä jauhetaan myös jauhoa,josta suurin osa menee eläinten rehua varten,mutta sitä on käytetty myös leivonnassa .Ehkä taatelinkiviä ei kannatakaan heittää pois,sillä ne sisältävät  mm.kuituja,antioksidantteja  ja muutakin.

Jostain syystä tänne ruokablogiini tullessa on jo viikon ajan ilmestynyt varoitus. Kaikki tarkistukset ja skannaukset ovat kuitenkin osoittaneet,että tässä blogissani ei ole mitään häikkää,mutta tuo varoitus tuolla vieläkin herjaa,enkä oikein tiedä,miten sen saa pois,kun googlen help centereistä ei ole mitään apua.Enemmän olen tästä kirjoittanut toisessa blogissani
Edit;huh,ongelma on nyt onneksi poistunut,eli varoitusta ei enään tule:)

14 kommenttia:

 1. No kuulostaa kyllä hyvältä kahvilta. Mahtaisikohan jostain löytyä helposti. En ole aiemmin kuullut!

  VastaaPoista
 2. Minäkin vasta tänään näin ensimmäisen kerran, mutta täällä kuulemma eräässä kahvilaketjussa sitä saa:)

  VastaaPoista
 3. Siis kahvilaketjussa saa ihan kahvikupissa;D Muuten tuota löytyy täältäpäin luomumarketeista.Toivottavasti sitä jatkossa saa muissakin maissa..

  VastaaPoista
 4. Milenkiintoinen kahvi. en ole koskaan kuullutkaan, etta taatelinkivista tehdaan myös kahvia.

  VastaaPoista
 5. Sateenkaari:Minun on ihan pakko kokeilla tätä kahvia,sillä olen nyt kauhean utelias että onko se todellakin kahvin makuista.

  VastaaPoista
 6. En ole ennen kuullutkaan, mielenkiintoista, taatelinkivistä kun ei ole pulaa. Millähän niitä paahdetaan, ovat kuitenkin tosi kovia kahvinpapuihin verrattuna, menisköhän uunissa..

  VastaaPoista
 7. Ööh, tarkoittaako taatelinkivi siis sitä "siementä" siellä sisällä...? Anteeksi tyhmä kysymys. :-)

  Mutta erikoinen ja mielenkiintoisen kuuloinen kahvi tosiaan.

  VastaaPoista
 8. Sirokko:Täälläkään ei ole taatelinkivistä pulaa;D Näin kuvia,jossa niitä taatelinkiviä paahdettiin kahvitehtaalla samanlaisissa laitteissa kuin kahvipavutkin.Ei varmaan ihan kotikeittiön myllyllä onnistuisi se jauhaminen;D Uunissa takuulla onnistuisi myös se paahtaminen.

  Hippu:Just se siemen,eikä tuo mitenkään tyhmä kysymys ollut;D
  Huomasin,että sitä on yhden täkäläisen kahvilaketjun menussa,joten ajatettelin mennä joku päivä ottamaan taatelikivikahvikupposen siellä;D

  VastaaPoista
 9. Mietinkin vähän aikaa sitten, voisiko taatelin kiviä käyttää johonkin ja sieltähän se vastaus tuli. Tykkään muutenkin erilaisista kahvinkorvikkeista, joten tätä testaisin kyllä mielelläni :)

  VastaaPoista
 10. Okriina; minä olen niitä tähän asti yleensä vain laittanut kukkaruukkuihin;D Yksi kasvoikin pikku palmuksi,kunnes siihen tuli kirvahyökkäys:( Menen jossain vaiheessa kahvilaan testaamaan tätä mielenkiintoista kahvia,josta sitten reportoin.

  VastaaPoista
 11. I like date fruits especially for fresh date fruit, the taste is good, and also have a lot of nutrition inside the date fruit

  VastaaPoista
 12. Blogissani on sinulle tunnustus :)

  VastaaPoista
 13. Date fruit:Dates are really yummy treats:)

  Paula:Tulenkin katsomaan....

  VastaaPoista
 14. Vau, mielenkiintoista. MInäkin olen taatelien suurkuluttajana miettinyt, että saisikohan kivistä aikaiseksi mitään hauskaa. :)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...