lauantai 5. toukokuuta 2012

Appelsiiniset seesamitattarikakkuset ja ravintolakäynti


Minulla on heikkous kaikkeen appelsiiniseen ja kun luin eräästä ruokalehdestä paikallisen  kondiittorin appelsiinin  makuisista kakkusista,kehitin niistä raw-version.Alkuperäisestä ohjeesta ei ole mukana kuin tahinia ja appelsiinia,mutta näistä tuli hurjan  herkullisia!

Appelsiiniset seesamitattarikakkuset
  • 3 dl idätetyistä ja kuivatuista tattarinjyvistä jauhettua jauhoa
  • 1 dl kaurajyvistä jauhettua jauhoa
  • 1,25 dl hienoksi jauhettua kookoshiutaleita
  • ½ dl pellavansiemenjauhoa
  • 6 Medjoul-taatelia,liotettu pienessä vesimäärässä
  • ripaus aitoa vaniljaa
  • 2 luomuappelsiinin kuoriraaste
  • 2 dl appelsiinimehua
  • noin 1 dl luomutahinia
  • 2 rkl hunajaa
  • hieman steviaa,maun mukaan
Liota taateleita joitakin tunteja ja poista niistä siemenet.Laita jauhot,taatelit nesteineen,appelsiinimehu ,hunaja,steviaa maun mukaan (itse en pidä kovin makeasta) sekä tahini monitoimikoneeseen ja sekoita sileäksi tahnaksi. 
Lisää lopuksi appelsiinikuoriraaste ja sekoita vielä muutaman kerran koneella.Kannattaa käyttää luomuappelsiineja kuoriraasteeseen,ne maistuvat muutenkin paremmalta..Taikina on löysähköä tässä vaiheessa.Anna seoksen seistä puolisen tuntia,se turpoaa hieman.Laitoin taikinaa 6 kolon kukkasilikonimuottiin ja laitoin muotin kuivuriin.Kuivatin sen verran,että pinta kuivui jonkun verran,jonka jälkeen laitoin muotin joksikin aikaa pakastimeen.Kakkuset tulivat jäätyneinä helposti ulos muotista ja laitoin ne takaisin kuivuriin.Kakkuset olivat kuivurissa aika pitkään,eli melkein koko päivän,jonka jälkeen ne olivat pinnalta kuivia ja sisältä kivan kakkumaisia. Näissä tuntui todella paljon sekä appelsiinin ihana maku että tahinin halvamaisuus.Osan kakkusista  kuorrutin kookosöljykuorrutteella,johon tuli kookosöljyä,appelsiinimehua,appelsiinin kuoriraastetta sekä steviaa.
Kävin tällä viikolla lounaalla Jaffan satamassa uudessa Vanhus ja Meri -ravintolassa.Sen niminen suosittu ravintola on ollut jo kauan Jaffassa,mutta joku aika sitten avattiin suuri uusi ravintola Jaffan satamaan,merta vastapäätä.
Ateriakokonaisuus on sellainen,johon kuuluu pääruoka,sekä 20! erilaista salaattia! Salaattilautaset myös täytetään uudelleen,ja aina välillä käytiin kysymässä,haluaisimmeko uuden annoksen jostain salaatista. Salaatit täyttivät koko pöydän ja kuten kuvasta huomaa,siinä on niistä vain puolet.Salaatit olivat myös todella herkullisia ja täyttäviä.
Ateriaan kuuluu myös kannu limonaadia,(vettäkin saa..) ,leipää,kahvi sekä sokeriliemessä uitetut taikinapalloset,jotka jätimme suosiolla syömättä. Kun pääruoka eli tilaamani grillattu meribassi tuli,masu oli jo aika täynnä noista salaateista. Onneksi kyseessä ei ollut mikään suuri kala,sillä muuten en olisi jaksanut sitä syödä.Annokseen olisi kuulunut myös ranskalaiset (tai muusi,jos ei halua ranskalaisia)mutten halunnut perunaa.
Tippeineen ateria tuolla   maksaa noin 20 euroa.
Minua ihastutti ravintolassa tämä sisustuselementti,jossa oli laivojen keuloja ja takana vesielementti,joka ei näy kuvassa.Virtaava vesi kuului tuolta takaa..

8 kommenttia:

  1. Ihanat appelsiinileivokset olet tehnyt! Appelsiini on minunkin suosikkejani :)

    VastaaPoista
  2. Anni Minerva:appelsiini antaakin ihanasti makua kaikkeen:) Ja kiitos,nämä ovat erittäin nameja kakkusia:)

    VastaaPoista
  3. Oi miten houkuttelevalta kuullostaa tuo sataman lähellä oleva ravintola. Aaah mitä herkkuja!

    Ihania herkkuja olet taas luonut =)

    VastaaPoista
  4. Kuulostaa ja näyttää hyvältä! Pitääkin kokeilla :)

    Jonna- Kasvimaan Kakara

    VastaaPoista
  5. Birgitta:tuo ei ihan halpa lounas ollut (tuo on se systeemi siellä koko päivän,siis tuo ateria) mutta ihan noide salaattien vuoksi..Ja salaatit olivat tosi ihania ja koko ajan täytettiin kippoja;D
    Kiitos,ja nuo omat kakkuseni olivat myös tosi hyviä:)

    Jonna: Olivat tosi hyviä;vein ystävälle ja hän piti näistä paljon:)

    VastaaPoista
  6. Appelsiinista en saa minäkään tarpeekseni ja juuri muistelin sinun aiemin postaamiasi appesiinisia keksejä. Näitä kokeilen pian! Ja mielenkiintoinen ravintolatuttavuus taas.

    VastaaPoista
  7. Unelma:kiitos:)

    Outi:appelsiinissa on ihana se tuoksu ja väri(ja kuoret loistavia puhdistusvälineinä;D) Nämä olivat tosi nameja kakkusia.Ravintolassa olivat ihanat juuri salaatit,ja myös pelkästään niitä voi ottaa.

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...