perjantai 19. lokakuuta 2012

Curryllä ja kookoksella maustettu bataattimuussi

Löysin kivan bataattimuussin ohjeen täkäläisestä nettilehdestä.Itse asiassa muussi kuului siinä vain osaan erästä ohjetta, mutta  muussi osoittautui herkuksi ihan sellaisenaan ja kippo hupeni nopeasti   ihan lusikalla syöden;D Tämä on myös kivan kevyt muussi ja bataatin glykeeminen indeksikin onkin  alhaisempi kuin perunan vastaava.Bataatti on ihana aines ja siitä saa tehtyä vaikka mitä!
Näin hieno oli se alkuperäinen annos,missä muussia oli.Kuva
täältä

Curryllä ja kookoksella maustettu bataattimuussi
  • 500 gr bataattia,kuorittuna ja kuutioituna
  • 1 rkl oliiviöljyä tai voita
  • 3 rkl kookoshiutaleita
  • 1 rkl curryjauhetta
  • suolaa maun mukaan
  • jonkun verran vettä

Keitä bataattikuutioita kunnes ne ovat kunnolla pehmentyneet. Bataatti pehmenee keitettäessä nopeasti ,joten niitä ei kauan tarvitse keittää.Kaada pehmentyneet bataattikuutiot lävikköön. Laita öljy( tai voi) pannulle,lisää kookoshiutaleet ja curry,ja paahda niitä muutama minuutti. Ota pois pannulla,lisää bataattikuutioiden joukkoon ja muussaa muusiksi.


Koska en pidä hampaiden väliin eksyneistä kookoshiutaleista;jauhoin kookoshiutaleet hienommaksi ja lisäsin curryjauhon jo siinä vaiheessa joukkoon.Tämän currykookossekoituksen paahdoin sitten öljyssä pannulla muutaman minuutin.Tuoksu oli mahtava! Ohjeeseen ei kuulunut vettä,mutta lisäsin muutaman ruokalusikallisen vettä muussausvaiheessa.

Tein myös sitä kuuluisaa pastaa,mutta tavallisen pastan tilalla oli tattarista sobanuudelia,ja lisäsin joukkoon sekä sileälehtistä persiljaa että korianteria.Juustona oli vain pecorinoa,koska en ollut ostanut parmesaania.Hurjan hyvää oli näinkin!
Muutama viikko sitten kävin ensimmäistä kertaa Jaffan sataman  uudessa ruokahallissa. Siellä oli kiva kauppa,josta saa pähkinöitä,mausteita ja erilaisia kuivahedelmiä,myös ilman lisäaineita.
Mehuasema siellä oli aika houkutteleva!

20 kommenttia:

  1. Kopsasin tuon bataattiohjeen heti.
    On kokeiltava ehdottomasti..

    Hyvää viikonloppua Sinulle!

    VastaaPoista
  2. Anna:Tykkäsin tästä paljon ja tykkään bataatista muutenkin.Curry sopi hyvin sen kanssa.Kiitos,sinullekin hyvää viikonloppua!

    VastaaPoista
  3. Oih, ihana bataattiohje! Niitä ei kyllä voi olla liikaa. Bataatti on ihana aines, pidän siitä niin paljon enemmän kuin tästä meidän lähiperunasta. Joskus näin marketissa suomalaista luomubataattia :o

    VastaaPoista
  4. kiva ja simppeli ohje bataatista koska täkäläinen peruna ei todellakaan mauttomuudessaan houkuttele ostamaan.. kiitti!

    VastaaPoista
  5. Anni Minerva:Bataatti on tosi hyvää ja kun siinä on sitä luontaista makeutta niin sopii makeisiinkin juttuihin hyvin.tämä oli tosi hyvää:)

    Mausteinen Manteli:olikin tosi helppo ja simppeli ohje,mikä on kiva juttu.Ja jännää,että vaikka peruna on peräisin Etelä-Amerikasta ,niin teillä on mauttomia perunoita.Tosin kun nyt ajattelen,niin ei Venezuelassakaan pahemmin perunaa käytetty vaan sitä maniokkia oli joka paikassa.

    VastaaPoista
  6. Kuulostaa vähän samantapaiselta bataattikeitolta, jota tykkään tehdä. Voisinkin joskus kokeilla muusiversiona. Ja aika jännille sivuille linkkasi tuo alkuperäinen ohje. Harmi, että koukerot eivät oikein avaudu :)

    VastaaPoista
  7. Outi:curry sopi tosi kivasti bataatin joukkoon:) Ja vähän jänniähän nuo koukerot ovat,täyttä hepreaa;D

    VastaaPoista
  8. Oi, näyttääpä tosiaan houkuttelevalta tuo mehuasema! Tuonne kun pääsisi lasilliselle (tai parille), pois täältä syksyn pimeydestä ja vesisateiden keskeltä... Bataattimuussi vaikuttaa kivalta myös, lisään testilistalle. :)

    VastaaPoista
  9. Mukavan simppeli bataattiohje. En olekaan vähään aikaan tehnyt bataatista mitään. Pitää korjata tilanne!

    VastaaPoista
  10. Canelia:todellakin houkuttelee mehulle tuo mehuasema.Sen sijaan minä täällä haluan sateita ,ei ole tullut sateita sitten maaliskuun,,,Bataattimuussi oli tosi hyvää;)

    Jokihaka:tuo olikin tosi simppeli ja kiva ohje.Ja bataatti myös kypsyy tosi nopeasti,joten paljon aikaa ei tuon laittamiseen mene.

    Annemi:Kokeile ihmeessä:)

    VastaaPoista
  11. Meillä kaikki tykkäävät bataateista, joten tätä kokeilen :)

    VastaaPoista
  12. Meidän pienille muussit maistuu, kiva saada vähän tuunattua versiota joukkoon. Vaikuttaa todella herkulliselta!

    VastaaPoista
  13. Omenaminttu:ei ihmekään,sillä bataatti on niin hyvää:)

    Rva Patalintu:bataatti on tosi hyvää muussina,tällaisena tai sitten muutenkin.Tämä oli osiossa kevyt muussi,joten jos tuohon lisää vielä jonkun verran öljyä tai voita,tulee siitä vieläkin parempi.

    VastaaPoista
  14. Kopsasin tuon ja kuvan myös. Laitan joskus lisukkeeksi, kun tulee vieraita.

    VastaaPoista
  15. Allu:toivottavasti tykkäätte:)

    VastaaPoista
  16. Ihana resepti, pistän heti viikonloppuna tekoon. Kaikki herkut on tässä reseptissä samassa paketissa =)

    VastaaPoista
  17. Birgitta:Kiva,toivottavasti maistui:)

    VastaaPoista
  18. Kuulostaa hyvältä tuo bataatti tahna! Juustokuminakin vois sopia sen kanssa myös. Kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  19. Tableofcolors:Kiitos,oli tosi hyvää tuo bataattimuussi ja juustokuminakin voisi olla tuossa mukana ihan hyvin:)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...