keskiviikko 17. lokakuuta 2012

Käynti supermarketissa

Marketin sisäänkäynnissä sijaitsevat kaikenlaiset puhdistus/siivousaineet.Peremmälä taas shampoot ja suihkusaippuat. Kosmetiikalle on vielä pari käytävää tämän lisäksi
Mausteinen Manteli,joka asuu Sao Paulossa,Brasiliassa,laittoi blogiinsa postauksen sikäläisestä supermarketista.Minusta on todella mielenkiintoista kurkistaa eri maiden supermarketteihin,ja yleensä ulkomailla haluankin heti tarkistaa paikallisen supermarketin,josta löytyy niin paljon kaikenlaista uutta,joten minäkin laitan tässä postauksen käynnistä hypermarketissa. Asun teollisuusalueen liepeillä ja käyn siellä sijaitsevassa hypermarketissa silloin tällöin.Israelissa 2 suurta supermarkettiketjua hallitsevat suurinta osaa päivittäistaravamarkkinoista,mutta niiden lisäksi on useita pienempia ,yksityisiä markettiketjuja johon tämä asuinkaupunkini hypermarketti myös kuuluu.Ulkomaalaisia supermarkettiketjuja ei Israelissa ole.
Siivoustarvikkeiden jälkeen tulevat mehut.Tuoremehujen valikoima on suuri ja hyvä.En koskaan osta tuoremehuja,mutta nyt tein poikkeuksen,sillä markkinoille oli tullut ananastäystuoremehu.Tuore ananas kun täällä on hurjan kallista:sitä kasvatetaan myös täällä,mutta hinta on kova.Mehu sen sijaan oli edullinen ja todellakin aidon ananaksen makuista.
Tämä hypermarketti on jaettu 2 osaan,niin että päivittäistavarat ovat toisella puolella ja erillinen hevi-osasto toisella puolella.Niiden välissä on kahvila ja pikkukauppoja.Hypermarketti avataan jo klo 7 ja tulin heti avaamisaikaan paikalle,koska silloin tuolla on vielä aika tyhjää. Pikkukaupat olivat vielä kiinni,eikä kahvilassakaan näkynyt vielä ketään. Tässä hypermarketissa on muuten valokuvaaminen jostain syystä kielletty,joten otin pikkukamerallani salakuvia,mistä johtuen kuvat ovat vähän epätarkkoja.Puhelimeni surkealla kameralla en viitsinyt kuvata.
Maitotuotteet ovat Israelissa todella hyvät ja valikoima on kattava,mutta ne ovat kalliita! Ja nyt niiden hinta on taas nousussa. Israelilaiset lehmät muuten johtavat tilastoa maidontuotannossa,mutta käytän ainoastaan vuohen-ja lampaanmaidosta tehtyjä tuotteita,joita onkin todella hyvä valikoima.Tuo ruuan kalleus on täällä usein esillä:maitotuotteet ,kananmunat ja useat muutkin tuotteet ovat kalliimpia kuin Suomessa(etenkin jos vertaa Lidlin hintoihin),mutta esim. ulkona syöminen on usein halvempaa ja vieläkin voi löytää paikan,jossa falafeliannoksen saa alle 2 eurolla.
Pakastealtaassa on kiva valikoima marjoja.Vadelmat ovat kalliita,mutta 300 gramman paketti mustaherukoita maksaa  2½ euroa.Viime vuonna oli puolukoitakin,mutta niitä ei enään ole näkynyt.Pakastealtaita on marketissa monta riviä.
Ja FinnCrispiäkin löytyy:) Sekä tavallisia hapankorppuja,maustettuja ja sitten tuolla alahyllyssä pyöreitä näkkileipiä. Marketissa on  myös suomalaista palasokeria.
Viinipuoli on myös hyvä tuolla;suurin osa täkäläisiä viinejä (jotka ovat erinomaisia) mutta myös ulkomaalaisia.Päädyssä ovat sitten muut alkoholijuomat.Finlandia-pullo on täällä halvempi kuin Suomessa...
Öljyjä on myös hyvä valikoima tässä marketissa. Tällä hypermarketilla on muuten hassu nimi:"Puoli-ilmainen" .No ihan puoli-ilmaista tuolla ei ole,mutta monien tuotteiden hinnat ovat hieman alhaisempia kuin monessa muussa   marketissa.Tämän  marketin plussapuoliin kuuluu myös todella hyvä valikoima kaikkea sekä loistava  taustamusiikki! Usein etelä-amerikkalaista:salsaa ja brasilialaista musiikkia jonka tahdissa on mukava tehdä ostoksia.
Gluteenittomia ja luomutuotteita on tuolla myös hyvä valikoima.Gluteenittomia tuotteita ilmestyy koko ajan lisää,eli yhä useammat ovat alkaneet karsastaa viljatuotteita.
Kaikenlaisia snaksituotteita on myös kiva valikoima.
Samoin leivontaan liittyviä tuotteita
Hypermarketissa valmistettua ruokaa on tuolla myynnissä hurja valikoima;kuvassa näkyy siitä vain pieni osa.Oikeassa alareunassa lohta yrttipedin alla. Tässä vaiheessa eräs marketin työntekijöistä tuli luokseni ja kysyi,onko minulla lupa kuvata siellä.Sanoin että ei,mutta haluan vain ottaa muutaman kuvan.Työntekijä kutsui paikalle jonkun päällikön,joka antoi jonkinlaisen luvan,sanoen kuitenkin,että kaupassa on valokuvaus kielletty. 
Marketissa on monta palvelupistettä,Valtavan pitkä tuorelihatiski,sekä kalatiski,jossa kalat perataan samaan hintaan.(2 vuotta sitten onnistuin ottamaan kuvan kaupan kalatiskistä)Liha-ja kalatuotteita on myös pakastinaltaissa.Huomasin tänään,että tuoreen norjalaisen lohen kilohinta oli noussut, se on nyt 18 euroa per kilo. Liha-sekä kalatiskistä en onnistunut ottamaan selvää kuvaa. Tässä näkyy palvelutiski,jossa on valikoima oliiveja,ja kaikenlaisia hapatettuja tuotteita.Työntekijöitä tässä marketissa on suuri määrä;mielestäni enemmän kuin muissa marketeissa.Oliiveja saa myös maistaa ennen ostopäästöstä;sitä varten on pienet muovihaarukat ja lusikat.
Irtomausteillekin ja kuivatuille hedelmille on oma palvelutiskinsä.
Kaikenlaisille salaateille on myös pitkä tiski.Suurimmaksi osaksi erilaisia hummustahnoja,mutta myös munakoisotahnoja ym.
Marketissa on 2 kerrosta;toisessa kerroksessa on taloustavaraa ,vaatteita,kodin tekstiilejä ja muutakin.
Erillisellä hevi-puolella en enään uskaltanut kuvata mitään muuta kuin näitä kurpitsoja,sillä klo 7.30 siellä alkoi jo olla täyttä ja työntekijöitä oli joka nurkassa.Heviosasto on todella suuri ja tuotteet priimalaatua ja kuitenkin aika edullisia. Hevi-osastolla on erilliset kassat. Kassoista puheenollen,täällä on aika lailla sama käytäntö kuin Brasilian puolella: joka marketissa on kassoilla jaossa ilmaisia heiveröisiä muovipusseja.Samalla voi kuitenkin ostaa ekologisen kassin,joka ei paljon maksa. Muovipusseista ja niiden jakamisesta on ollut paljon puhetta ja aikeita,mutta mitään ei sen suhteen ole saatu tehtyä;niitä kun jaetaan edelleenkin. Tässä marketissa kassoilla on myös työntekijöitä,jotka pakkaavat tuotteet.

42 kommenttia:

 1. Kiinnostavaa tämäkin! Miten tuo leipomopuoli marketeissa siellä päin?

  VastaaPoista
 2. Campasimpukka:todella hyvä leipomopuoli tuolla:kaikenlaista leipää,konditoriatuotteita,piirakoita ym.mutta kuvani siltä puolelta olivat täysin tärähtäneitä!

  VastaaPoista
 3. Tosi kiinnostavaa! Minäkin haluan aina ulkomailla katsastaa perusruokakaupat. On mielenkiintoista nähdä miten valikoimat, laatu, esillepano yms. vaihtelevat.

  Hyvin olit saanut kuvia kiellosta huolimatta :)

  Jahka kerkiän, kirjoittelen myös Etelä-Afrikan ruokakaupoista.

  VastaaPoista
 4. Ai, se postaus oli jo täällä, jee. Vitsit olet kuvannut rohkeesti!! Mulla ois vähän ongelmia joutua tuohon kauppamanagementin "puhutteluun" kun kieli on aika kankeaa edelleen :) Siksi piti kännykällä räpsiä nopeesti. En esim. uskaltanut todellakaan kuvata niitä palvelutiskejä, joilla kaupan valmisruokaa ja juustoja ojennellaan :)

  Ihana tuo oliivitiski, sieltä löytää varmasti ihania herkkuja. Kiva sisustus tuolla paikassa - ei ollenkaan tuommoinen tehdashallimainen kuin täkäläiset halvemmat kaupat on.

  Meillä on täällä vähän eri juttu leipomotuotteissa; toki niiitä on tarjolla, mutta koska leipomoita on joka kulmalla, ei tee mieli ostaa edes leipää supermarketeista vaan naapurin leipomosta. Samasta paikasta ostetaan leivokset, brigadeirot, mousset ja muut herkut :)

  VastaaPoista
 5. Mausteinen manteli:otin sillä tavoin "salaa" ainakin 30 kuvaa mutta vain tänne laitetut olivat vähän tärähtäneitä.Tuntui että marketin väki koko ajan katsoi mitä teen ja sittenhän tulikin se ihminen,joka kysyi miksi kuvaan....En kyllä tajua miksi se kuvaaminen on kielletty,en kai minä mikään kilpailija sentään ole;D Sisustus onkin tuossa kaupassa kiva,paljon kivempi kuin monessa muussa marketissa,ja sitten se kiva taustamusiikki:) Joskus melkein voisin jäädä tuonne jo pelkästään sen vuoksi,jollain henkilökunnassa on todella hyvä musamaku;D Täälläkin on joka kulmassa leipomoita mutta myös tuolla on tosi hyvä valikoima ja oma leipomo. Mullakin on lähiseudulla varmaankin 3 leipomoa,,,

  VastaaPoista
 6. Hauska postaus! Minunkin on tehnyt mieli kuvata täkäläisiä ranskalaissuper/hypermarketteja, etenkin kalatiski on niin toisenlainen kuin Suomessa - mutta en ehtinyt kuin ottaa kameran esille, niin jo tuli (hämmentynyt) kielto. Harmi! Marketeissa käynti kun on kiinnostavaa maassa kuin maassa!

  VastaaPoista
 7. Pinea:olisikin kiva nähdä postaus myös ranskalaisesta hypermarketista..Minkä ihmeen tähden marketeissa on noita kieltoja,eihän se mitenkään heille haittaa tee.Kerran taisitkin kysyä täkäläisistä kalatiskeistä ja sainkin juuri tuosta marketista otettua kuvan sitä varten;D Bloghopping eri maiden marketeissa on kiva juttu!

  VastaaPoista
 8. Tämäpäs oli mukavaa katseltavaa! Mä olen aivan samanlainen, aina pitää päästä reissuilla markettiin tutkimaan mitä paikalliset syö ja ostaa.

  VastaaPoista
 9. Heippa! Olen seurannut blogiasi jo jonkin aikaa ja nyt on pakko kommentoida etta oletpa taitavasti onnistunut salakuvaamaan marketissa! Todella mielenkiintoista nahda millaisia tavaroita ja esiinpanoja eri maiden marketeissa onkaan. Kuviesi perusteella takalainen valikoima nayttaa laadukkaalta ja yleisilme siistilta. Tuolla varmasti kelpaa tehda ostoksia :)

  VastaaPoista
 10. Mukavaa kun teit sinäkin tällaisen postauksen. Mutta kuinka uskalsitkaan salakuvata, minulla olisi kovasti jännittänyt!
  Kiva musiikkivalinta siellä kaupassa, saattaisi innostaa ostelemaan vähän reippaammin, kun tunnelma on musiikinkin vuoksi viihtyisä.

  VastaaPoista
 11. mielenkiintoista nähdä israelilaiseen markettiin! Valikoima on yllättävän länsimaisen näköistä. Tuon perusteella asuisin siellä mielelläni! Täällä Bsngaloressa on ilmaiset muovipussit jo kielletty, toivottavasti sama laki tulee pian myös sinne...

  VastaaPoista
 12. Anna:joo on ihan pakko päästä näkemään miten paikalliset syö ja niitä erilaisia pakkauksia on niin kiva tutkia;D Muistan kun eksä kerran jätti minut WallMartiin,jossa oli myös ruokapuoli, kun meni johonkin neuvotteluun;olisin voinut olla siellä vaikka koko päivän;D

  Hola Una:Kiva kun kommentoit! Päätin vaan kuvata mutta koska koko ajan otin kameran esille laukusta (se oli päällä koko ajan) niin suuresta osasta kuvia tuli ihan tärähtäneitä,myös koska mun piti kuvata niin pika pikaa.Oli vähän sellainen olo että olen tuhma nyt kun teen tällaista;D Onkin tosi mielenkiintoista nähdä mitä eri maitten supermarketeissa on.Tämä marketti on kivasti panostanut myös viihtyvyyteen mitä ei voi ihan kaikista marketeista sanoa.

  Paula:No kyllä minua jännittikin,hiki ihan valui naamalla;D Tuo on ainoa marketti missä on todella hyvää taustamusiikkia.Ovat varmaan tarkkaan miettineet että ihmiset ehkä pidentää ostosreissujaan jos musiikki taustalla on niin miellyttävää;D

  VastaaPoista
 13. Anna:Täällä onkin hyvin länsimainen meininki,Hippu aikoinaan kuvasi intialaisia supermarketteja Hyderabadissa ja oli mielenkiintoista katsella niitä kuvia.En ymmärrä että täällä edelleenkin on niitä muovipusseja joka puolella.Minneköhän se lakiesityskin hautautui....Ja samalla myydään niitä ekologisia kasseja...Minulla on aina omat kassit mukana.

  VastaaPoista
 14. Minka firman on se uusi ananasmehu? Olen ihan hulluna ananakseen.

  Israelin lehmat lypsaa paljon maitoa litroissa, mutta rasva- ja valkuaisprosentti ovat kylla melko alhaisia. Sen huomasin kun olin kibbutsin navetalla aikoinaan toissa.

  Hienoja kuvia. Empa ole kaynyt tuolla piiiitkaan aikaan. Eihan sinne paljon matkaa ole, mutta autolla pitaa kumminkin menna.

  VastaaPoista
 15. Anu;minäkin rakastan ananasta ja harmittelen kun se tuore on niin kallista.Ananasmehu on PriMorin,ja nyt tarjouksessa tuolla 10 NIS per litran pullo.Tosi ihanaa,aivan kuin olisi juuri laitettu se mehu.Ai että rasvaprosentit niissä kuitenkin alhaisia...en käytä maitoa mutta joskus tulee juotua sitä kahvin seassa kahvilassa.Minä menen tuonne bussilla ja jos teen isompia ostoksia niin otan ostoskärryn mukaan. Se hevi-osasto tuolla on kyllä mahtava!

  VastaaPoista
 16. Rebel ;-) Luvattoman kuvauksen lopputulosta oli kuitenkin mahtavaa tarkastella. Uskomattomat valikoimat, vaikka minusta suomalaisetkin kaupat ovat moneen muuhun maahan aika hyviä, tähän taitaa olla vielä matkaa parhaillakin.

  VastaaPoista
 17. What a gorgeous supermarket! I wish we had one like this in Be'er Sheva. Eden Teva is the nicest we have, and it still doesn't compare to your photos.

  VastaaPoista
 18. Jonna;D Tuo on mielestäni yksi parhaimmista ja viihtyisimmistä supermarketeista tässä maassa. Valikoima todellakin aivan mahtava.Ja heviosasto sellainen,etten muualla ole nähnyt.Mutta Suomeen tullessa menen taas CityMarketiin ja Stockan Herkkuun katsomaan mitä uutta on ilmestynyt;D

  Katherine:The Hazi Hinam megasupermarket in Holon is really something,they have a bigger choise of things than other supermarkets.Luckily for me I live quite close...it is forbidden to take pictures there and I had to take them very quickly lest be noticed;D

  VastaaPoista
 19. Ihana postaus! Rakastan ulkomaiden marketteja ja haluaisin tutkia ne lomalla läpikotaisin (ja ostaa vaikka mitä!). Kiva päästä kurkistamaan paikalliseen kauppaan :)

  VastaaPoista
 20. Kiva kun vinkkasit tuosta mehusta. En olisi sita ikina muuten huomannut, kun en tuoremehuja osta.
  Toiv. loytyy taalta keskustankin kaupoista.
  Minakin tykkaan katsella isoja supermarketteja eri maissa. Vahan kuin kavisi elavan elaman museossa, saa kasitysta paikallisen arkielamaan ja ostoksiin. Mukavaa tekemista sadepaivina. Ja viimeisena matkapaivana tietysti ostaa makuelamyksia kotiin.

  Menitko muuten kirjastoon? Mina en sitten paassyt kun migreeni iski.

  VastaaPoista
 21. Heidi;kiva kun tykkäsit:) On aina niin mielenkiintoista ulkomailla mennä supermarkettiin:)

  Anu:Olin jossain nähnyt että tuota ananasmehua oli tullut markkinoille ja nyt ostin.Mmm,ihanaa,kuin tuoretta ananasta söisi (tai joisi,tässä tapauksessa..)Tykkään aina katsella pakkauksia ulkomailla ja muutenkin sellaisia juttuja,mitä ei omassa marketissa näe.En tullut sitten kirjastoon;selkä oli vielä vähän kipeä..

  VastaaPoista
 22. Omakin suosikkimatkakohteeni on aina paikallinen supermarketti. Paitsi ruokakulttuurista, sen avulla saa myös käsitystä paikallisesta arkielämästä. Harmi, että hevi-osasto jäi näkemättä, sillä siellä vietän itse aina eniten aikaa, mutta kyllä tuo öljy ja soosivalikoimakin on vaikuttava :)

  VastaaPoista
 23. Tosi mielenkiintoinen postaus! Mä käyn aina ulkomailla tutustumassa paikallisiin ruokakauppoihin, niistä saa usein hyvän käsityksen ruokakulttuurista.

  Kateellisena katselen noita irtomausteita, olispa Suomessakin.

  VastaaPoista
 24. Mielenkiintoista oli eka kerran päästä kurkkaamaan hypermarkettiin... Siinähän tulee jo melkein päivän kuntoilu täyteen kun käy asioimassa noin suuressa marketissa! Todella laaja tuotevalikoima - ajatella että puolukoitakin on ollut saatavilla. Upeita valokuvia!
  Minä olen pitänyt Suomen isoja markettia suurina, täälläpäin nuo isot marketit ovat pieniä Suomeen verrattuna.
  Tykkään kovasti valokuvistasi ja blogistasi - on iloa silmälle, vatsalle ja makunystyröille, kultturiavarrusta tapahtuu ja mukava mieli tulee lukiessa :)

  VastaaPoista
 25. Outi:ihan sama juttu!Näin on että juuri supermarketissa käynti antaa paljon tuntumaa paikallisista tavoista ja kulttuuristakin. Venezuelassa muistan että näkyi ihmeen paljon Nestlen maitojauhetta,jota aina ihmettelin....Hevi-osasto on todella mahtava tuolla;ehkä yritän joku toinen kerta salakuvata sieläkin,mutta paikkana se on hieman hankalempi kuvauskohde.

  Riitta:hih,meitä on sitten monta sellaista jotka ulkomailla ryntäävät heti ruokamarkettiin;D Täällä on useita ihan mausteisiin keskittyneitä kauppoja ja sitten isoissa marketeissa voi olla myös tuollaisia irtomaustemyyntipisteitä.Yleensä ostankin mausteet aina irtona,ovat yleensä tuorempia niin.

  Nina:tuo on todellakin niin suuri,että tuolla saisi helposti kulutettua useamman tunninkin,etenkin kun samassa kompleksissa on ulkopuolella vielä muutakin kauppoja.Oli ihanaa viime vuonna löytää tuolta pakastealtaasta puolukoita;harmi ettei niitä ole nyt.Mutta on musta-ja punaherukoita,vadelmia,karhunmarjoja,kirsikoita ja karpaloita:) Suomessa kyllä on suuri marketteja myös,etenkin Prismat ja Citymarketit,mutta tämä taitaa olla vielä suurempi,etenkin vihannesosaston kanssa.Kiitos ystävällisistä sanoistasi Nina Bille:)

  VastaaPoista
 26. Wau, melkoiset valikoimat!
  Minustakin on todella mielenkiintoista käydä ulkomailla kaupassa.. se jotenkin avartaa ihan tavallista elämää kyseisessä maassa todella paljon ja tietysti pääsee ostamaan kaikkea uutta ja jännittävää =)

  VastaaPoista
 27. Ihana marketti. Teillä on todella laadukas kauppa.

  Minusta on kiva kiertää ihan tavallisissa supermarketeissa ulkomailla, koska niistä kaupoista löytyy aineksia kyseisen maan tavallisten ihmisten arkiruokaan. On pikkuiset myymälätkin kivoja, mutta silti olen niin tavis, että tykkään näistä isoista.

  VastaaPoista
 28. Girl of the blog:tässä kyseisessä marketissa (jonka lähellä onneksi asun) on kyllä mahtavat valikoimat ja se on lisäksi aika viihtyisä:)Ja tosiaankin;ulkomailla on niin kiva mennä supermarketteihin:)

  HIidenuhma:täällä on joitakin hyviä supermarketteja ,joista tämä yksi. MInäkin tykkään isoista kaupoista jossa isommat valikoimat ja löytää oikeasti helpommin tuotteita.On aina niin jännää katsella muun maalaisia pakkauksia ja nähdä mitä erikoisuuksia jossain maassa on:)

  VastaaPoista
 29. Mahtavat valikoimat. Täällä Norjassa kaikkea on niin vähän ja valikoimaa huonosti. Tulen aina ekstaasiin Suomessa City Marketissa ja varsinkin Prismassa. En osaa ostaa siellä esim niin yksinkertaista asiaa kuin kermaa...

  VastaaPoista
 30. Tuula;Tuossa marketissa on tosiaankin mahtavat valikoimat! Ja minäkin aina Suomessa rakastan mennä tutkimaan Prisman ja CItymarketin hyllyjä! Aika kummallista että rikkaassa Norjassa ei ole hyvää valikoimaa marketeissa,,,

  VastaaPoista
 31. Onpas mahtava kaupassa käynti. Ihana idea tällainen markettien kuvaaminen. Kyllä on hyvät valikoimat teillä. Oliivitiski näyttää ihanalta ja varmasti hevi-tiski on upea.

  Kiitos tästä Jaelian =)

  VastaaPoista
 32. Birgitta:tuossa kaupassa onkin kiva käydä-Ja mulla on nyt kauhea ananasmehuhimo,joten pian pitää mennä uudestaan;D Se erillinen heviosasto on todella upea,toivottavasti saan siitä otettua kuvia.

  VastaaPoista
 33. Ihan mahtava marketti! Saisin tuolla menemään varmasti vaikka koko päivän. ;-)

  Kateellisena katselin tuota marjavalikoimaa. Täällä ostin kerran pakastemustikoita, kun niitä saa yhdestä kaupasta, ja ne mustikat olivat ihan outoja, melkein kirsikan kokoisia! Kyllä ne syötyä tuli, mutta vähän oudoksutti, että mistähän ne ovat mahtaneet tulla. Paketissa kun ei edes lukenut, mistä ne ovat peräisin.

  VastaaPoista
 34. Hippu:Tämä kyseinen marketti on kyllä tosi mahtava ja onneksi lähellä:) Marjavalikoimat tuolla ovat kivat,nytkin aioin pian ostaa mustaherukoita glögiä varten.VIime vuonna oli puolukoitakin mutta nyt niitä ei enään ole näkynyt.Nämä marjat yleensä ovat Puolasta tai Baltian maista.Aika kummalllisia mustikoita teillä oli!

  VastaaPoista
 35. Näyttääpä herkullisilta kaikki kaupan tarjonta. Mikä kaupan nimi on, jotta voi käydä joskus itse kurkkaamassa sinne?

  VastaaPoista
 36. Anonyymi.Tuo on kyllä lempparisupermarkettejani täällä.Kaupan nimi on vähän hassu:hazi hinan-puoli-ilmainen;D

  VastaaPoista
 37. Okei kiitos. Tiedätkö onko Jerusalemissa tuota samaa kauppaa? :)

  VastaaPoista
 38. Ei ikävä kyllä ole siellä päin.Keskisessä Israelissa sen sijaan niitä on 8 kappaletta.

  VastaaPoista
 39. Löysin kirjoituksesi Karoliinan blogin kommenttikentän kautta ja hyvä, että löysin. Ihania kuvia. Saisin kulumaan puoli päivää tuolla. Ihana kauppa ja mikä öljyhylly. Mahtavaa.

  VastaaPoista
 40. KIva kun löysit tänne:) Tuo supermarketti on kyllä aika ihana:)

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...