tiistai 16. heinäkuuta 2013

No missäs olen viime aikoina ollut.....

Jyväskylä-viikonlopun jälkeen olen ollut melkein yksinomaan Helsingissä muutamaa lyhyttä poikkeusta lukuunottamatta mutta  en ole oikeastaan tämän viimeisen kuukauden aikana kokkaillut paljon mitään,johtuen siitä että olen ollut vähän siellä sun täällä(aika paljon salaatteja on tullut tehtyä,kera ruisleivän;D) .Kahvin suhteen ystävä antoi hyvän vinkin ja olenkin aika usein juonut todella hyvän ja hinta-laatusuhteeltaan mitä parhaimman espresson Kaffecentralissa. Kaffecentral,jolla on Helsingissä 3 myymälää,maahantuo espressolaitteita sekä kahveja,mutta myymälöissä voi myös juoda erilaisia kahvijuomia tai teetä.
 Ystävällinen ja asiantunteva henkilökunta kruunaa kahvihetken....
Kävin lounaalla poikani kanssa ja hän ehdotti turkkilaista Halikarnas-ravintolaa Ruoholahdenkadulla Helsingissä. 
Kasvissyöjällekin  löytyi tuolla tarpeeksi syötävää. Salaattitarjonta oli runsasta ja hyvää;falafelit kuivahkoja mutta ravintolan hummus oli erittäin hyvää:)
Johan&Nyströmissä tapasin Keittiökameleontti-Outin.Ihanan rennossa kahvilassa voisi istua vaikka kuinka pitkään!
 Kahvilassa voi myös maistella herkullisia raakakakkuja.
 Kävin pikaisesti ystävän kanssa Käpylässä sijaitsevassa pienessä ja hieman kulahtaneen näköisessä egyptiläisessä ravintolassa El Karimissa.
 Ystäväni on omistajapariskunnan ystäviä,mutta emme tuolla visiitillämme jääneet syömään paitsi että ystävä tilasi kuvassa näkyvän pitsamaisen pitaleivän zaatarilla (tosi hyvää) ja saimme maistaa muutaman falafelpyörykän.Egyptiläiset falafelit tehdään härkäpavuista ja ne olivat tuolla tosi hyviä:)

Eilen kävin ihastuttavassa kesäkahvilassa Helsingin Hellassa Sillä Sipuli-perheen kanssa.
Paikka on aivan hurmaava! Kahvi tarjotaan ihanista pikku kupposista ja jäätelö sekä korvapuustit olivat herkullisia. 
Tänään tein retken Helsingin Vanhankaupungin alueelle ja söin lounaan ravintola Koskenrannassa joka onkin aivan kosken varrella.
Buffettilounaassa oli tänään savulohta,joten päätin jäädä lounaalle.Salaattibuffetissa oli raikkaita salaatteja ja tarjolla oleva silli oli myös erinomaisen hyvää:)
Jos ei olisi ollut niin kovin tuulista olisin syönyt lounaani ravintolan isolla terassilla...

12 kommenttia:

 1. Mukavilta näyttävät muutkin reissukohteesi :)

  VastaaPoista
 2. Outi,eivät olleet hullumpia:-)

  VastaaPoista
 3. Ihania herkkuja olet syönyt :) Halikarnas on yksi lempparilounaspaikka, taidanpa kurvata sinne heti kun loma on loppunut :)

  VastaaPoista
 4. Ensimmäistä kertaa olin siellä ja olin ihan positiivisesti yllättynyt.Poikani tykkää myös ravintolan ruuasta:)

  VastaaPoista
 5. Hauskaa saada uusi turkkilaisravintolakohde ja kahvilakohde kotikaupungista :) näin siinä käy kun ruokailee ulkona harvakseltaan ..

  Makoisia lomapäiviä sinulle :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta:suosittelen tosiaankin tuota turkkilaispaikkaa,oli ihan hyvä lounas,kivat salaatit ja hyvä humus ja ystävällinen palvelu:)

   Poista
 6. Onpas sinulla ollut mukava ohjelma. Hellaan on pitänyt minunkin mennä. Hesarin juttu nosti sen kuulema huikeaan suosioon.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hella oli kyllä tosi kiva kokemus,harmi että se on niin lyhytikäinen eikä jatku elokuulle.

   Poista
 7. Oli kyllä mukava tavata kahvikupposen äärellä. Tuliaisesi on vielä testaamatta, sillä olemme olleet tosi vähän kotona. Oikein turvallista kotimatkaa. Bambia taitaa olla jo ikävä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vasta näin kommenttisi.Oli tosiaankin mukavaa nähdä koko teidän perhe taas:) Bambia olikin ikävä ja ilo oli molemminpuolinen tavatessa:)

   Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...