torstai 22. elokuuta 2013

Paahdettua munakoisoa,sipulia ja pilkottua sitruunaa Jerusalem-kirjasta,sekä kuva kuvattomalle reseptille

Taas ihanan herkullinen ohje Ottolenghin ja Tamamin Jerusalem-kirjasta. Pieni osa kirjan ohjeista on ilman kuvaa,ja tämä(sivulta 33) on yksi sellainen ohje,joten nyt myös tällekin ohjeelle on kuva:). Ajattelin kokata kirjasta joitakin sellaisia ohjeita,joihin ei kirjasta  löydy kuvaa eli ne sitten löytää täältä:) .Ihan pienen myönnytyksen tein alkuperäiselle ohjeelle ,eli käytin punasipulia tavallisen sipulin sijaan,koska sitä sattui olemaan kotona.

Paahdettua munakoisoa,sipulia ja paloteltua sitruunaa
  • 2 suurehkoa,puolitettua munakoisoa
  • 150 ml oliiviöljyä
  • 4 ohueksi suikaleiksi leikattua sipulia
  • 1½ vihreää tuoretta chiliä
  • 1½ tl jeeraa eli juustokuminaa
  • 1 tl sumakkia
  • 50 gr fetajuustoa(käytin lampaanmaitofetaa)
  • 1 keskikokoinen sitruuna
  • 1 murskattu valkosipulin kynsi
  • suolaa ja mustapippuria

Munakoisot  halkaistaan puolikkaiksi,niihin vedellään veitsellä viiltoja ja päälle  sivellään  6½ rkl oliiviöljyä (4 puolikkaalle,itse käytin vain 2 puolikasta eli puolitin ohjeen määrät). Ripottele päälle suolaa ja mustapippuria.Uuni lämmitetään 220 C-asteeseen.Asettele puolikkaat uunipellille leivinpaperin päälle;leikattu puolikas ylöspäin ja paahda puolikkaita noin 45 minuuttia tai kunnes puolikkaat ovat paahtuneet ruskeiksi ja täysin pehmenneet.
Munakoisojen paahtuessa uunissa lämmintä pannulla jäljelle jäänyt öljy ja paista siinä sipulirenkaita korkealla lämmöllä,sekoitellen usein,kunnes ne ruskistuvat eli noin 8 minuuttia. Poista siemenet chilistä ja paloittele ne pieneksi;lisää yksi kokonainen paloiteltu chili sipulin joukkoon.Lisää myös jeera ja sumakki . Paista vielä muutama minuutti ja lisää lopuksi paloiteltu feta.Anna paistua vielä minuutti mutta älä sekoittele seosta.
Kuori sitruunasta uloin keltainen kuori ja valkoinen kuori.Paloittele ja poista mahdolliset siemenet.Paloittele sitruunan hedelmäliha pieniksi paloiksi;lisää jäljelle jäänyt chili ja murskattu valkosipuli.
Sitruunan paloittelemisesta jäänyt mehu lisätään seokseen.Jos mehua ei ole tarpeeksi ,lisää muutama ruokalusikallinen sitruunamehua.
Laita paahdetut munakoispuolikkaat tarjoiluastialle ja lusikoi sitruuna-valkosipuli-chili-sekoitusta puolikkaiden päälle.
Lisää sipuliseos puolikkaiden päälle.Tarjoa joko lämpimänä tai huoneenlämpöisenä.Tämäkin on mitä ihanin alkupala:)

18 kommenttia:

  1. Hyvä kun saatiin kuvat reseptille :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pitäähän kuvattomille ohjeille saada kuvakin;D

      Poista
  2. Siis sitä sitruunaa ei kypsennetty mitenkään ? Onko kovinkin kirpeä siellä pohjalla ?
    Muuten tämä on taas sarjassamme pakko kokeilla. VArsinkin kun löysin purkillisen sumakkia Ranskasta kotiintuotavaksi !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sitruunaa laitettiin ihan raakana,valkosipulin ja chilin kanssa eikä se tuntunut lainkaan kirpeältä ,koska sitten kun tuli sitä sipulia päälle niin kaikki maut yhdistyivät tosi kivasti:) Sumakkia voikin laittaa moneen juttuun:)

      Poista
  3. Todella herkullisen näköisiä, etenkin nuo sipulit! :) meillä kotona ei tuo munakoiso ole suurinta herkkua toiselle puolikkaalle, mutta näin herkullisella täytteellä voisin kokeilla tarjota munakoisoa hänelle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä olikin taas niin hyvä ohje tuosta kirjasta:) Minä rakastan munakoisoa ja sitä tuleekin käytettyä paljon. Toivottavasti kelpaa näin laitettuna myös sille toiselle puolikkaalle;D

      Poista
  4. Herkullisen näköistä! Tuota kirjaa on niin paljon kehuttu että pitäisi viimein käydä sitä jossain kaupassa selaamassa..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli tosiaankin herkullista,ja tuota kirjaa ei kyllä ole turhaan kehuttu:)

      Poista
  5. Ah! Ihanan näköistä ja varmasti makuistakin.

    VastaaPoista
  6. Namskis! Voisitkin sitten myydä puuttuvat kuvat kirjan seuraavaan painokseen :D

    VastaaPoista
  7. Outi,namskis olikin:-) hih,no sellaista varten pitäisi sitten olla paremmat kuvausvälineet;D

    VastaaPoista
  8. Voi tätä täytyy kyllä kokeilla. Siis kuulostaa todella herkulliselta ja kun olen erityisesti sitruunan ystävä, niin varmasti maistuu! Mulla alkoi sylki valumaan suupielistä, kun näin tuon sitruunan kuvan :).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. HIh,jännää että sulla alkoi valua sylki just tuosta sitruunasta;D Minäkin toki rakastan sitruunoita ja kaikenlaisia sitrushedelmiä:) Nämä olivatkin tosi hyvät:)

      Poista
  9. Kiitos ohjeesta! Munakoisot ovat ihan ohjeesi mukaan uunissa mutta pannulle sipulitäytteeseen 'joutui' lisäksi herkkutatteja kun nyt on sesonki parhaillaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toivottavasti maistui! Ja tatit on niin herkkua että varmaan toi lisä
      makua tähän:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...