keskiviikko 12. helmikuuta 2014

Suklaapommi ystävälle

Suklaateema sen kun jatkuu....etenkin kun täällä on suklaaviikko menossa ja huomenna alkavat suklaafestivaalit. Edellisistä  suklaaleivoksistä jäi vielä aineksia ja koska suklaan kanssa välillä on kiva näperrellä tein suklaapommit,jotka menivät naapuritalon suklaaholistille.Tämä on itse asiassa aika helppotekoinen mutta syntisen herkullinen herkku,jota sopii tarjota vieraille tai sitten viedä suklaaholistiystäville.  Pieni möhläys sattui minulla siinä,että halusin vielä pursotella suklaaganachea myös tuon puoliympyrän ympärille,mutta suklaaganache oli siinä vaiheessa liian jäykkää ja tulos sen mukainen...no mutta hyvää oli...
Suklaapommit  tein tässä silikonivuossa ,jossa on läpimitaltaan noin 7 sentin kolot.Minulla on näitä puoliympyrämuotteja 3 eri kokoa;ostin ne kerran ruokamessuilla kun olivat tarjouksessa ja tämä muotti on niistä suurin ,mutta puoliympyrät eivät kuitenkaan ole kauhean suuria,ja koska suklaapommi on aika tuhti niin se sopii just yhden ihmisen annokseksi. Sulattelin ensin noin 150 gr 60 % tummaa suklaata ,johon lisäsin 2 grammaa kaakaovoita.Temperoinnin jälkeen sivelin sitä muotin kolojen pinnoille.Vaikka sivelin kaikki 6 koloa suklaalla ,tein loppujen lopuksi vain 3 suklaapommia,ja 3 muun kolon suklaan käytin täytteeseen. Levittelin ensin yhden kerroksen ja laitoin muotin jääkaappiin jähmettymään.Sen jälkeen sivelin vielä yhden kerroksen ja tarkistin,että kaikki pinnat on peitetty suklaalla. Näiden jähmettyessä tein ensimmäisen täytteen:

Tumma suklaaganachetäyte
  • 200 grammaa 60 % tummaa suklaata
  • 2 dl vispikermaa
  • pieni tilkka voita
  • 1 rkl rommia
Kerma lämmitetään kattilassa ja kun se on lämmennyt ,kaadetaan se suklaan ja voin joukkoon ja annetaan suklaan sulaa.Lisätään rommi. Tein tästä ihan tarkoituksella vain miedosti makeaa ja jos tässä käyttää maitosuklaata ja likööriä rommin sijaan,tulee ganachesta tietenkin makeampaa. Kun suklaa oli sulanut kerman joukkoon vispasin sekoitusta  ja laitoin sitten jääkaappiin jähmettymään. Levittelin ganachea muottiin ,niin että siitä tuli reunat suklaapommille  mutta keskelle jäi tyhjä alue.
Näyttääks nää nyt vähän kuin olis rintsikat tuolla..
Tämän jälkeen tein täytteen valkosuklaasta ,kermasta sekä mustaherukoista sekä sokerista.Täytteeseen tuli:

Mustaherukkavalkosuklaatäyte
  • 150 gr valkosuklaata
  • 1 dl kermaa
  • 1 rkl sokeria
  • 1 dl mustaherukoita (pakastettuja)
Lämmitin tässäkin kerman , yhdessä sokerin kanssa (tämä tarvitsi hieman lisämakeutta...) ja laitoin valkosuklaan sulamaan lämpimään kermaan.Lisäsin mustaherukat ja sekoittelin sileäksi sauvasekoittimella.

Kun tummasuklaaganache oli jähmettynyt .lisäsin mustaherukkatäytettä koloihin,muotin pintaan saakka,ja laitoin muotin jääkaappiin jähmettymään.Kun sekä suklaakuori että täytteet olivat kunnolla jähmettyneet;poistin suklaapommit varovasti muotista. Jos muotin kolot olisivat olleet vähän suuremmat,olisin ehkä laittanut kakkupohjan näille. Ganachen lisäys reunolle oli kyllä aika turhaa;eivät nämä olisi sitä varsinaisesti tarvinneet. Kuvassa näkyy halkaistu suklaapommi.



Olen muuten hurahtanut uuteen kokkikilpailuohjelmaan,Game of Chefs. Kyseessä on englantilaisen ITV Studion ja täkäläisen Tv-aseman kehittämä uudenlainen kokkausohjelma,joka haastaa MasterChefin.Tästä voi nähdä enganniksi tekstitetyn intron. Mielenkiintoisin tuomari ohjelmassa on 2 Michelinin keittiömestari  Moshik Roth.

17 kommenttia:

  1. Vau, nuo näyttävät ihan samoilta kuin kaupasta ostamamme jälkkäriherkut! Mutta uskon, että ovat vieläkin parempia... lurps.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Matkatar:mitä niitten välissä oli`? Juu nämä oli hyviä':) Valkosuklaa ja mustaherkukka yhdessä on superhyvää:)

      Poista
  2. Voi nam! Tuo silikonivuoka löytyy täältäkin. Käyttö on melko vähäistä, vaikka herkullisia suklaajuttuja tällä kyllä saa aikaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Annaleena:tuo vuoka on kyllä tosi kiva ja kätevä:) En minäkään ole noita paljon käytellyt,mutta kivan näköistä jälkeä niillä saa:)

      Poista
  3. On sinulla herkut taas. :-D Tuo mustaherukkatäyte näyttää tosi houkuttelevalta, ja rupesin jo miettimään, voisiko sitä käyttää jotenkin muutenkin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Satu,tulin just suklaafestareilta ja nyt tuntuu että suklaa saa jäädä hyllylle joksikin aikaa; D mutta tuo herukan ja valkosuklaan liitto on ihana:)

      Poista
  4. Auts ! Mikä herkku. Täytyy vinkata jollekkin ystävälle että mulle saisi tehdä tällaisia ihan vaikka heti. Ei tarvitse odottaa edes huomiseen :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä herkullista ja suklaaholisti naapuri oli haltioissaan;D

      Poista
  5. Ihanan houkuttavia suklaaleivonnaisia olet valmistanut (myös se edellinen, jota en ennättänyt kommentoida!). Herukkatäyte näyttää upealta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. KIitos Outi,näitä oli kyllä kiva näperrellä;D ja herukkatäyte tosi namia:)

      Poista
  6. Oi, miten ihania! Poikani on suklaaholisti – suklaapommit sopivat niin hänelle, vaikka kyllähän ne minullekin maistuisivat ;)

    Mustaherukka on loistoyhdistelmä suklaan kanssa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hiidenuhma ,oli kyllä tosi hyvää ja täytehän voi noissa olla ihan oman mielikuvituksen mukaan. Poikasi takuulla tykkäisi:) Mustaherukan pieni kirpeys tasoittaa ihanasti valkosuklaan makeutta:)

      Poista
  7. Vastaukset
    1. Tack ,var nog jättegott:) Och kram till dig också:)

      Poista
  8. mustaherukka <3 suklaa <3 minä :-) voi kun sä ihanasti hemmottelet ystäviäsi ymprä maailmaa noilla herkuillas!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Andalusiana,juu mustaherukka ja suklaa yhdessä on superhyvää:) No kun mä tykkään tehdä muille herkkua,mutta niin taidat sinäkin;D

      Poista
  9. Nam! Hetimullekaikkitännenyt! 😋

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...