lauantai 22. helmikuuta 2014

¨Voi että sitten tykkäsin tästä ....marsipaanin makuinen jäätelö(maidoton ja vegaani) ja osuinkin just oikeaan aikaan paikalle kun....

Kun tein Rosetta-mantelijuomaa,tuli mieleen että miten hyvin se sopisikin moniin jälkiruokiin.Muutama päivä myöhemmin se päätyikin aivan ihanaan jäätelöön,jota on pakko lähitulevaisuudessa tehtävä lisää.Se ihana mantelinen marsipaanin maku tuntui tässäkin todella hyvin. Jäätelön pohjana oli siis mantelimaidosta tehty juoma sekä kermainen kookosmaito ja käytin tähän viime kesänä Suomesta tuomaani glukoosisiirappipulloa,jota vasta nyt käytin,ja todellakin;tuon siirapin avulla jäätelön rakenteesta tulee ihana ja pehmeä,myös sen jälkeen kun se on jäätynyt.

Marsipaanin makuinen jäätelö
Vatkaa rosetta-mantelimaitotiiviste,kookosmaito sekä glukoosisiirappi  tasaiseksi seokseksi.Glukoosiirapin ohjeiden mukaan siirappi takaa sen,ettei jäätelökonetta tarvita.
Jos en tee itse kookosmaitoa/kermaa,käytän Arroy-D:n kookosmaitoa,joka mielestäni on kaikkein parasta ja ihanan kermaista.
Käytin tässä kuitenkin ikivanhaa jäätelökonetta,ja sen käydessä huomasin,että sen aika alkaa olla lopussa:kone piti vähän kummallista ääntä ja toimi hitaasti,joten se joutaa nyt sitten  ehkä muualle.Mutta jäätelöstä tuli siis aivan ihanaa ja rakenne,ah! Nyt en sitten tiedä oliko jäätelökoneellakin (jopa hieman viallisella) jotain osuutta tuohon ihanaan rakenteeseen pakasteesta ottaessa,sillä tässähän ei ollut paljon tuota glukoosisiirappia.Mutta olen tehnyt usein kasvipohjaisia jäätelöitä jäätelökoneellani ja monet ovat olleet hyvin jäisiä ja on pitänyt odotella sulamista.Eli kyllä harmittelen että tuota siirapppia ei saa täältä,Täällä tosin on sitten tavallista glukoosisiirappia,mutta se ei liukene nesteeseen yhtä hyvin kuin tuo Suomesta tuomani glukoosisiirappi.
Tämä oli kyllä niin nam nam....
Olin perjantaina Tel Avivin Samsung Maratonin Expo-jättiteltta-alueella,jossa on myös jättimåinen Samgungin teltta-alue,kun huomasin alueen keskellä keittiön,jossa tämä hurmaava kokki nimeltään DanDan kertoi,että 5 minuutin kuluttua on alkamassa ilmainen leivontakurssi,eikä minua tarvittu kahta kertaa pyytää mukaan....
Siellä sitten keskityimme valmistamaan minipizoja sekä juustotankoja.....
Tässä pizzani ennen uuniin menoa...venyttelin taikinaa oikein italialaiseen tapaan,DanDanin opastuksella.
Ja tässä se on juuri tullut uunista....
Siinä välissä DanDan myös näytti meille miten syntyy hyvä fondant,joita pääsimme lopuksi maistelemaan.Mukavasti vierähti aika tuolla:)

Kommenteissa on mietitty,että mistä saisi tuota mantelimaitotiivistettä.,Sen ohjeen postasin pari postausta sitten täällä,ja tiivistettä on todella helppo tehdä ja aineksiakin siinä  on vain muutama.Karvasmantelin makua saa käyttämällä karvasmanteliaromia.

18 kommenttia:

  1. Voi että kuulostaa tuo jäätelö aivan ihanalta. Ihan mun jutulta. Rakastan marsipaania. Pitää ehdottomasti kokeilla. Mahdankohan löytää täältä tuota mantelimaitotiivistettä..vähän epäilen.. pitää tarkkailla tai sitten soveltaa ;)

    VastaaPoista
  2. Miia,tämä on kertakaikkiaan sairaan hyvää:-) Tuota mantelimaitotivistettä tein pari postausta sitten eikä siihen tule vaikeita aineksia....

    VastaaPoista
  3. Ehdottomasti kokeilua arvoinen. Sinulla on aina käytössä niin erikoisia raaka ainetta, että niin kummallista kuulostaa se, että sinäkin siellä kaipaat jotain tästä. Jos on kova hätää, minä voin lähettää pari pulloa. Tiedän miltä se tuntuu kun saat "omia tuotteita" omasta maasta

    VastaaPoista
  4. Sanja,rämä olikin todella.hyvää:-).olet ihana,kiitos.ystävällisestä ajatuksesta.mutta.huomasin että.tavallinen täällä.myytävä glukoosisiirappi.ajaa saman.asian kunhan.siirappia ensin.vähän.lämmittää.Ja olen myös.kesällä tulossa Suomeen,joten pian voin itsekin.sitä.ostaa:-)

    VastaaPoista
  5. Vilken fräsch och god glass! Och vad kul att delta i bakkurs.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tack,det var nog så gott,att jag måste fort göra igen Rosetta-mandelmjölk,så att jag kan igen laga glass:)

      Poista
  6. Tuo on kyllä ihan ylihyvän näköistä jäätelöä - mantelia ja kookosta, se ei voi olla kuin herkullista. Glukoosisiirappiin tykästyin minäkin tuossa syksyn aikana ja sitä olisi kaapissa vielä vähäsen, mutta mites tuo mantelimaitotiiviste ? Löytyyköhän sitä täältä ? Vai toimisiko itse tehty mantelimaito. Sitä minun on pitänyt kokeilla jo jonkun aikaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei kun sinullahan on täällä tuo tiivisteen ohjekin... nyt on kyllä copycatille töitä tiedossa :-)

      Poista
    2. Minna,tosiaankin ylihyvää:) Tuo glukoosisiirappi osoittautui kyllä mainioksi rakenteen parantajaksi,ja onneksi kesällä voin ostaa uutta tänne mukaan.Mutta huomasin täkäläisessä keittiötarvikekaupassa glukoosisiirappia,joka pienen lämmittämisen jälkeen toimi oikeastaan samalla tavalla. Ja tosiaankin laitoin sen mantelimaitotiivisteen ohjeen blogiin pari postausta sitten ja se on vielä tosi helppotekoinenkin:)

      Poista
  7. Mun on pitänyt myöskin jo pitkään testata, miten tuo glukoosisiirappi toimii jäätelön teossa. Nyt taisin viimeistään innostua! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Elina ,suosittelen,sillä olin itsekin niin positiivisesti yllättynyt tuosta miten hyvin siirappi toimii jäätelön teossa:)

      Poista
  8. En ole koskaan valmistanut jäätelöä, jotta nyt olisi korkea aika kokeilla - herkulliselta kuulostaa ohjeesi!
    Ompa ihana tuo kohdallesi sattunut leipomiskurssi - elämän ihania yllätyksiä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Glukoosisiirapin kanssa jätskinteko on lastenleikkiä;D Ja satuinpa osumaan oikeaan paikkaan just oikeaan aikaan;ihan ex tempore ja oli oikein kiva kokemus:)

      Poista
  9. Marsipaanijäätelö kuulostaa tosi hyvältä. Täytyypä kehitellä tuosta laskiaiseksi ihan oma ohje, kun mantelimaitotiivisteen hankkiminen voi olla vähän "haasteellista".

    VastaaPoista
  10. Kuulostaa sekä näyttää herkulliselta, joten täytynee kokeilla itsekkin. Israelissa on aivan ihania ruokia, sillä itse kun vuosia sitten Eilatissa lomailin, niin ruokakultuuria jäi iso ikävä.
    http://jattasdiary.blogspot.com/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jatta,tosiaankin herkullista:) Ja täällä on tosiaankin hyvää ruokaa,ja hyvät raaka-aineet,etenkin hevi-puolella:)

      Poista
  11. Minäkin varmasti rakastaisin tuota jätskiä, olen hulluna marsipaaniin... (ja kookokseenkin vielä)

    VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...