perjantai 21. maaliskuuta 2014

Tähän voisin rakastua ....

Tähän avataan piakkoin ravintola Claro
Nimittäin ravintolaan,joka ei vielä edes ole auki.....Tel Avivin uusi ,uudistettu ja upein paikka eli Sarona on hiljalleen valmistumassa ja käyn siellä välillä kävelemässä ja nuuskimassa mitä uutta on alueelle ilmestynyt.Edellisen postauksen upeat kakut ja leivokset ovat myös peräisin sinne äskettäin avatusta kahvilasta,mutta uusia ruokapaikkoja Saronaan ilmestyy viikottain.Torstaina kävelin siellä ystävän kanssa ja sattumalta tuossa kauniiden kakkujen kahvilassa istuessa  tutustuimme Saronan markkinointia hoitavaan mukavaan mieheen,joka kehoitti meitä menemään katsomaan hieman sivulla olevia restauroituja  rakennuksia,joita en siellä edes tiennyt olevan.
Menimme vain rohkeasti sisälle,vaikka paikka ei selvästikään vielä ollut yleisölle auki,vaan vasta sisäänajovaiheessa. Heti kun astuin sisälle olin haltioitunut....
Korkea katto ja ja vanhat seinät,jotka oli jätetty vanhaan asuunsa
Suuressa avoimessa keittössä harjoiteltiin tulevaa varten,Pidän avokeittiöistä;kokkien työskentelyä on mielenkiintoista seurata...
Tästä oikealla on ravintolan viinikellari,jota oltiin juuri täyttämässä kun olimme tuolla
Katon ikkunoiden kautta tulee paljon valoa sisälle.
Muutaman viikon kuluttua on tämäkin terassi auki ja takuulla täynnä ihmisiä.Tänne avataan Claro,välimerellinen ravintola,joka käyttää paikallisia raaka-aineita,ja jonka ruokalista muuttuu kasvisten sesonkien mukaisesti. Odotan jo pääseväni tuonne vaikka lounaalle...Vanha rakennus on ihana ja kuin tehty tuollaista ravintolaa ajatellen.En kyllä tiedä mitä tässä talossa aikoinaan oli mutta talossa on myös kellarikerros,joka toimii juhlatilana.
Muitakin uusia paikkoja oli tullut Saronaan,kuten tämä kahvila
josssa myydään myös oliiviöljyä
sillä samassa talossa on vanha öljynpuristamo,jonne pääsimme katsomaan
Öljypuristamon katto

14 kommenttia:

 1. Ihana, ihan mielettömän ihana paikka ♥ Tuonne sitten kun me ehdimme sinne päin. Olenhan luvannut R:lle;)

  Pidän just tuollaisista ravintoloista, joissa on paljon joko luonnonkiveä tai tiiltä. Suosikkiravintolani Salzburgissa taisi olle molempia ja sitten oli paljon seinillä köynnöstäviä kasveja, mieeltön tunnelma ja maailman paras ruoka.

  Muista tuo 'für uns'. Ja alat tsekata, mikä on paikan ruoan taso. Menet sinne syömään, kuvaat aterioita ja miljöötä etc. etc.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Leena,koko tuo Saronan alue on jo nyt ihan mielettömän ihana. Juu tuonne sitten,kunhan vaan joskus tänne tulette .....
   Minäkin pidän tuollaisesta ,minne on jätetty seinät noin eikä yritetty muuttaa niitä.Ravintolan avajaisiin on vielä muutama viikko,mutta nyt jo näkee ,että siitä tulee ihana! Vessakin oli ihana,mutta ei ollut valoja vielä,joten jätin väliin;D
   Juu tottakai ,fur ihnen;D Ja toivottavasti pääsen tuonne syömään lähiaikoina..Eturivin keittiöpäällikkö on tuon takana,joten ruoka on varmaankin hyvää,etenkin kun käytetään paljon lähiruokaa ja sesonkien mukaisesti.

   Poista
 2. Eikä, mikä ihana paikka. Oikea keidas.

  VastaaPoista
 3. Onko Sarona jo sen nakoinen etta sinne voisi turisteja vieda? Ajatelle sita etta sisko miehineen tulee huomenna tanne. Nyt meilla on tama alku aika suunniteltu mutta lomansa lopussa meilla on viela ilta ja seuraavan paivan aamu vapaita. Voisin ehka kayda silla valin katsomassa milta nayttaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Anu,ehdottomasti jo sellainen että sinne voit viedä siskosi miehineen.Talot ovat jo ihan valmiin näköisiä ,viimeistelyjä tehdään.Avajaiset ovat vähän myöhässä;sen markkinointihenkilön mukaan sen vuoksi kun taloihin pitää tehdä invahissit,ym ym yö, Tuolla on jo muutamia kahviloita,uusi viinibaari,ja ja koko alue tosi ihanan näköinen.Huomattiin,että Tommy Hilfigerinkin tosi suuressa kaupassa oli jo kaikki tavarat laitettu paikoilleen.

   Poista
 4. Aivan upea tuo vanhaan rakennukseen tehty ravintolatila. Minusta on niin hienoa, että rakennuksia säästetään ja korjataan sekä laitetaan aivan toisenlaiseen käyttöön kuin alunperin. Tuolla on oikeanlaista tunnelmaa jo nyt =)

  Siellä näköjään tapahtuu koko aika, on varmasti ihanaa kierrellä ja katsella mitä uutta syntyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Birgitta:tuo talokin on kuin tehty tuollaiselle ravintolalla! Minustakin on tosi hienoa,että noita vanhoja taloja on korjattu.Saronassa on 34 vanhaa ,nyt uudistettua templeritaloa;templereistä olen kirjoittanut Appelsiinipuun alla. Juu täällä tapahtuu koko ajan,Tel Aviv on kaupunki,joka elää täysillä 24/7

   Poista
 5. Viihtyisän näköinen paikka. Jään odottelemaan ruokaraporttia sitten, kun pääset tuonne syömään. ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Satu;ihanan viihtyisä.Tuolla voisi hyvin kuvitella istumassa vaikka pitkällä lounaalla. Juu yritän mennä tuonne joskus syömään ja raportoida sitten;D

   Poista
 6. Aivan ihastuttava ravintola kiviseinineen ja avokeittiö on todella mieleeni :) Kokkien touhuja olisi kiva baaritiskillä istuen seurata. Saaden herkullisen annoksen odottelun pääteeksi. :)

  VastaaPoista
 7. Jatta,niin minustakin:) Jotenkuten niin ihanan rustiikkki ja tunnelmainen. Keittiön touhuja onkin tosi kiva katsella;täällä tuollainen järjestely on aika monessa ravintolassa:)

  VastaaPoista
 8. Puitteet vaikuttavat ainakin todella lupaavilta. Odotan jo "sisäänajopostausta" vesi kielellä :)

  VastaaPoista
 9. Outi,puitteet tosiaankin mahtavat ja toivottavasti pääsen jossain vaiheessa kokeilemaankin...

  VastaaPoista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...