maanantai 31. maaliskuuta 2014

Uunipaahdetut porkkanat appelsiinisella kastikkkeella ja fetajuustolla ja uusi herkkukauppa torilla

Oli viikonloppu ja kaupat kiinni (no yksi 7 kertaa viikossa auki oleva on kyllä äskettäin avattu aika lähelle..) ja katselin Ottolenghin resepiä,jossa uunipaahdetut porkkanat oli maustettu appelsiinisella kastikkeella,ja mietin  että onhan minulla ainakin aika iso osa salaatin aineksista. Mutta ei kaikkia,ja niinpä rucolan tilalla tässä salaatissani on jäävuorisalaattia ja ricotan tilalla lampaanmaitofetaa.Mutta Ottolenghin ohjeet eivät koskaan melkein petä ,ja näillä muutoksillakin salaatista tuli aivan ihanaa;ehkä eniten mielettömän hyvän kastikkeen ansiosta.Ja Ottolenghilta on syksyllä tulossa uusi kirja: Plenty More on varmaan täynnä aivan ihania kasvisohjeita ja odotan jo innokkaana tuon kirjan julkaisemista. Tämä oli kyllä sellaista mitä tulee tehtyä toistekin.

Uunipaahdetut porkkanat appelsiinisella kastikkeella ja fetajuustolla
  • noin kilo porkkanoita 
  • 4 murskattua valkosipulinkynttä
  • 1½ tl pannulla  paahdettuja juustokuminan eli jeeran siemeniä
  • 1½ tl timjaminlehtiä
  • ½ tl chilihiutaleita
  • 1 rkl punaviinietikkaa
  • 90 ml oliiviöljyä
  • suolaa ja mustapippuria maun mukaan
  • ½ suuri appelsiini
  • ½ tl sitruunamehua
  • 1 tl juoksevaa hunajaa
  • 150 gr fetajuustoa (minulla oli lampaanmaitofetaa)
  • ½ tl appelsiinikuoriraastetta
  • salaatinlehtiä (alkuperäisessä ohjeessa oli rucolan lehtiä,minulla oli jäävuorisalaattia)
  • muutama revitty basilikan lehti,koristeeksi
Pese,kuori ja leikkaa porkkanat ranskalaisten perunoiden muotoisiksi,mutta vähän ranskiksia suuremmiksi. Laita valkosipuli,jeera,chili,timjami ,etikka,60 ml öljystä sekä suolaa ja pippuria tehosekoittimeen tai sekoita sauvasekoittimella (jeeran siementen tulee olla  karkeasti jauhettuja) Sekoita kunnes seos on tasaisen sileää.  Asettele porkkanatikut uuniastiaan ja kaada kastiketta päälle. Laita puolikas appelsiini keskelle,leikattu puoli alaspäin.,ja paahda porkkanoita uunissa 200 C-asteessa 40 minuuttia ,tai kunnes porkkanat ovat pehmentyneet ja hieman karamellisoituneet.  Anna porkkanoiden jäähtyä.Kun puolikas appelsiini on jäähtynyt,purista siitä mehut kulhoon. Minulla kyllä koko appelsiinin sisus irtosi kulhoon,mutta laiton hedelmälihat siivilään ja puristin niistä kaikki mehut pois.  Sekoita mehun joukkoon sitruunamehu,hunaja,loppu oliiviöljy sekä hieman suolaa ja vatkaa tasaiseksi.
Levittele tarjoilulautaselle salaatinlehtiä, laita porkkanatikut päälle. Ripottele fetanmuruja porkkoiden joukkoon ja kaada kastiketta päälle. Lisää lopuksi revittyjä basilikan lehtiä.Ripottele vielä appelsiinikuoriraastetta juustomurujen päälle. Kastike teki tästä aivan ihanan makuista. Tuosta paahdetusta appelsiinista tuli hieman erilainen maku kastikkeeseen ja tätä sitrushedelmän paahtamista kastiketta varten taidan kokeilla jatkossakin.
 Joku aika sitten huomasin,että torin loppupäähän oli avattu uusi herkkukauppa.Torin päässä olevan kakkossuosikkijuustokauppani porukka oli avannut lähelle toisen kaupan.
Hyvä valikoima oliiveja ja kaikenlaisia salaatteja
Paljon italialaisen keittiön tuotteita
Hyvää tahinia ja ranskalaista juustoa
ja mukava myyjä......

30 kommenttia:

  1. Appelsiini ja porkkana ovat niin hyvä makuyhdistelmä, että voin uskoa tuon olevan ihan törkeän hyv salaatti.

    Ja ihanat nuo oliivilaarit tuossa uudessa torikaupassa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sofia,totta ,mahtava yhdistelmä.Ja tuolla appelsiinin uunipaahtamisella maku meni ihan uuteen sfääriin;D On kyllä kiva tuo kauppa,ja nätisti laitettu oliivit sinne.Myyjässäkin oli silmänruokaa;D

      Poista
  2. Kuulostaa hyvalta. Voisi varmaan tehda ilman juustoakin, sapatti-illalliselle. Mausteet kuullostavat mielenkiintoisilta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosi hyvää oli.Varmaankin olisi hyvää ilman juustoakin,tosin juuston kanssa vielä parempaa.

      Poista
  3. Ser så gott ut och vilken härlig butik.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hovkonditorn,butiken är trevlig och jag är glad att man öppnar såna butiker nära torget:) ja salladen är jättegod:)

      Poista
  4. I love the sound of these carrots Yaelin! We're a bit fan of Ottolenghi dishes in this household :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lorraine: I am a fan of Ottolenghi too and this carrot dish was so delicious even though I had to tweak the recipe a bit due to lack of some of the ingredients.

      Poista
  5. Ihana herkkupuoti, jossa näytti olevan vaikka mitä omia lempparituotteitani :) Tein lauantaina saman tapaista salaattia, mutta bataatista ja appelsiininkin paahdoin mukana pieninä kuutioina. Superherkullista! ja porkkanathan ovat vielä aromikkaampia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Outi,tuonne Carmel-torin alueelle on tullut ihania ruokapaikkoja ja ruokakauppoja parin viimeisen vuoden ajan ja oli kiva käydä tarkistamassa tämäkin. Appelsiini paahdettuna onkin tosi kiva lisä:)

      Poista
  6. Ihana ohje, Pääsiäspöytään viimeistään menee kokeiluun!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ruokasurffausta:) Kiitos,ja toivottavasti maistuu sitten pääsiäispöydässä:)

      Poista
  7. Jael, taas laitoit niin ihanan kuuloisen ohjeen, että tuota on pakko kokeilla! En olekaan koskaan paahtanut sitrushedelmää, kiitos ideasta!
    Kukkakaalisalaatista on tullut muuten yksi mun lemppareista, huippuohje!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ninarose ,tämä oli hurjan hyvää ja sun täytyykin kokeilla,tätä,takuulla tykkäät:) Tuo appelsiinin (sitruunakin on ok) paahtaminen oli aika kiva kokeilu ja osoittautui hyväksi:) Kiva kuulla että olet tykännyt siitä salaatista:)

      Poista
  8. Hmm.. ei tainnut tulla iPad-kommenttini eilen illalla läpi :( mutta kävin ihailemassa ihanaa porkkana/feta-reseptiä ja huokailemassa upean oliivivalikoiman ja öhöm.. komean miehen perään ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anne,mullekin on joskus käynyt niin,vaikkakin ei iPadilla... Ja juu tuolla oli paljon katseltavaa;D

      Poista
  9. Upea ohje.Kiitos Jael !!! Veljeni tulee vaimonsa kans pääsiäisenä meille,joten tämä tehdään !! Tuo kumina mietityttää.Esimerkiksi en tykkää kuminasta leivässä,mutta onko tämä eri makuista ??

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Anneli:ole hyvä vaan. Tuo jeerahan ei maistu samalle kuin se kumina jota joskus on leivissä. Intialaisessa ruuassahan on paljon tätä jeeraa ja niin on täkäläisessä keittiössäkin.Kokeile,on nimellä jeera tai juustokumina.Minä' pidän siitä paljon ja käytän moneen.

      Poista
  10. Kuulostaa oivalta tavalta taikoa näihin meidän talven väsyttämiin porkkanoihin lisää aromia. Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  11. Mari,no ehdottomasti on;D Täällä taas porkkanat ovat nyt vielä aika pirteitä,kesällä sitten vähän enemmän väsähtäneitä.

    VastaaPoista
  12. Ihanat maut, porkkana ja feta ovat hyvä yhdistelmä! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ssiiri;tosi ihana yhdistelmä onkin,tässä oli maut niin kohdallaan:)

      Poista
  13. Kaunis annos ja maukkaan kuuloinen yhdistelmä, pistetään todo-listalle. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Rommirusina:kiitos ja suosittelen,oli tosi hyvää:)

      Poista
  14. Oi tää iskis just nyt niin paljon; meillä ollaan taas sairaana - oltu koko viikon. Jos joku tois lautasellisen tuot sohvalle ja laittais dekkarin pyöriin niin voisin vaiks itkeä onnesta :) Ihanan näköstä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nelle,voi teitä,toivottelen pikaista parantumista! Jos olisin lähellä niin tekisin tätä ja toisin teille lautasellisen;D Kiitos,tosi hyvää olikin:)

      Poista
  15. Minä niin tykkään näistä sinun postauksista, kuvat on jälleen mitä ihanimpia!

    VastaaPoista
  16. Nna;,kiitos ihanainen tosi ihanasta palautteesta;tästä tuli hyvä mieli:)

    VastaaPoista
  17. Voi, miten ihanan näköinen salaatti taas. Minä olen vasta aikuisena, itse asiassa ihan viime vuosina, oppinut tykkäämään kypsennetyistä kasviksista ja juureksista. Tämä johtuu kaikista ihanista mausteista ja kastikkeista, joihin olen ottanut oppia blogeista ja hyvin usein juuri sinun blogistasi. Kiitokset siis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Minna,kiitos ,oli tosi hyvää:) Minä opin aikoinaan eksältäni,joka on hyvä kokki,käyttämään paljon uunipaahdettuja kasviksia. Ja blogeista saa niin kivasti inspiksiä;kiva kuulla Minna että sellaista on täältäkin löytynyt:)

      Poista

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...